/

09 Ağustos-16 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 02 Ağustos-09 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 09 Ağustos 2023 ve 16 Ağustos 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

FC Mobile’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Oyun

Geçtiğimiz haftalarda FC24’ün detaylı oynanış videosunu oyunseverlere sunan EA Sports, bu sefer de yeni mobil oyunu FC Mobile ile karşımıza çıkıyor. Halihazırda FIFA Mobile ile piyasada güç toplayan EA Sports, ücretsiz bir güncelleme ile FIFA’nın yerine FC Mobile’ı getirecek. Merakla beklenen FC Mobile’ın çıkış tarihi duyuruldu.

Yeni güncelleme ile birçok yeni özellik eklenecek olan FC Mobile 26 Eylül’de tüm uygulama marketlerinde yayında olacak. Merakla beklenen oyunun kapak yıldızı ise Real Madrid ve Brezilya’nın yıldız oyuncu Vini Jr. Oldu.

FC Mobile ile gelecek yeni özellikler ise şu şekilde:

  • Mobil öncelikli ve dokunsal oyun hızı.
  • Yenilenmiş şut sistemi
  • Top sürme
  • Sert çalım hareketleri

CS:GO Turnuvası Başlıyor!

oyun

Oyun sektöründe adı duyulduğu ilk andan beri dillerden düşmeyen, hala en çok oynananlar listesinde ilk sıralardaki yerini koruyan CS:GO, Binance ve Nerf IT! ortaklığında düzenlenen bir turnuvayı duyurdu. Katılımcılara büyük ödüller sunan turnuvada toplamda 1024 oyuncu yer alacak. Beşer kişilik takımlar halinde yarışacak oyuncular Nerf IT! Üzerinden kayıt oluşturarak turnuvaya katılım gösterebilecek. 23 Ağustos’a kadar kayıt süreci devam edecek olan CS:GO Turnuvası 27 Ağustos’ta başlayacak. Bitiş tarihi kesin olarak bilinmemesine rağmen 31 Ağustos olarak tahmin ediliyor. Toplamda 20 bin dolarlık ödül havuzuna sahip olan Turnuva’nın ödül dağılımı şu şekilde olacak:

  • Birinciye 1.000 USTD
  • İkinciye 750 USTD
  • Üçüncüye 500 USTD
  • Dördüncüye 250 USTD

South Park: Snow Day, çıkış için 2024’ü bekliyor

oyun

Geçtiğimiz hafta geçekleşen THQ Nordic Digital Showcase 2023’te South Park: Snow Day’in ilk gösterimi gerçekleşti. 2024’te piyasaya sürüleceği belirtilen South Park, çok oyunculu modu destekleyen 3D aksiyon oyunu olacak. 2000’lerin başında South Park: The Stick of Truth ve The Fractured But Whole ile oyun sektöründe denemelerde bulunan South Park, bu defa güçlü bir tanıtım videosu karşımıza çıkıyor. Yayınlanan tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Henüz yayınlanan tanıtım videosu dışında detaylı bilgi paylaşmayan ekip, South Park: Snow Day’in PC, PS5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch’de aynı anda yayınlanacak. Oyuna dair detayların ise Gamescom 2023’te paylaşılacağı düşünülüyor.

Assassin’s Creed Mirage’ın çıkış tarihi öne alındı

oyun

İlk olarak 2022’de, 12 Ekim 2023’te piyasaya sürüleceği duyurulan Assassin’s Creed Mirage’ın çıkış tarihinin bir hafta öne alındığı duyuruldu. Ubisoft, oyunun çıkışına iki ay gibi kısa bir süre varken 12 Ekim’de değil 5 Ekim’de piyasaya sürüleceğini oyunseverler ile paylaştı. Uzun süredir farklı konseptlerdeki serileri ile oyuncular tarafından büyük ilgi gören Assassin’s Creed ekibi, Mirage versiyonunun gelişimini tamaladığı için çıkış tarihini öne çektiğini söyledi.

5 Ekim’de oyuncular ile buluşacak Assassin’s Creed Mirage PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S’de aynı anda yayına girecek.

Rollic X Power Slap iş birliği duyuruldu

oyun

Bir mobil oyun için bir araya gelen Rollic ve Power Slap iş birliği geçtiğimiz günlerde duyuruldu. “Power Slap Mobile” adıyla piyasaya sürülen oyunda oyuncular, UFC başkanı Dana White rehberliğinde sanal bir dünyada antrenman yaparak rakiplerle mücadele edebilecekler. Daha öncede oyunlarıyla adından sık sık bahsettiren İstanbul merkezli Rollic’in ekibi bu iş birliği sayesinde şirketin sosyal ve dijital trendleri oyunlara entegre etme konusunda yenilikçi yaklaşımlarını vurguladıklarını belirtti.

Power Slap Başkanı Frank Lamicella ise, oyunun sporun büyümesine katkıda bulunacağını düşündüğünü ve bu ortak çabadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dana White tarafından seslendirilen Power Slap Mobile, piyasaya sürüldüğünde gerçek dünyadan dört Power Slap atletini içerecek.

Power Slap Mobile fragmanına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz Google Play ve App Store’dan indirerek oynamaya başlayabilirsiniz.

Ağustos ayında platformlara gelecek ve ayrılacak oyunlar belli oldu

oyun

PS Plus Deluxe/ Extra’ya Ağustos ayında gelecek oyunlar:

  • Dreams/ PS4
  • Source of Madnes/ PS4 ve PS5
  • Lost Judgment/ PS4 ve PS5
  • Destiny 2 The Witch Queen/ PS4 ve PS5
  • Moving Out 2/ PS4 ve PS5
  • Cursed to Golf/ PS4 ve PS5
  • Midnight Fight Express/ PS4
  • Hotel Transylvania Scary Tale Adventures /PS4 ve PS5
  • PJ Masks Heroes of the Night /PS4 ve PS5
  • Two Point Hospital Jumbo Edition/ PS4
  • Destroy All Humans 2 Reprobed /PS4 ve PS5

Xbox Game Pass’den Ağustos ayında ayrılacak oyunlar:

  • Black Desert
  • Commandos 3 HD Remaster
  • Immortality
  • Nuclear Throne
  • Surgeon Simulator 2
  • Tinykin

Boğaziçi Ventures’ın Yeni Web3.0 Oyun Yatırımı:Hungri Games” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.