/

02 Ağustos-09 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 26 Temmuz-02 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 02 Ağustos 2023 ve 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler:

Yerli mobil oyun girişimi Veloxia, yatırım aldı!

Oyun

Oyun sektörü yeni yatırımlarla gelişmeye devam ediyor.2019 yılında Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan mobil oyun girişimi Veloxia, iki yılın ardından yeni bir yatırım aldı. Space Colony:Idle oyunları ile sektörde büyük başarı elde eden Veloxia, en son 2021 yılında Collective Spark liderliğinde 3 milyon dolar yatırım almıştı.

Yatırımın finansal boyutu hakkında henüz bir açıklama yapmayan Veloxia ekibi, alınan yatırımın tycoon simülasyon oyunlarını dünya çapında ölçekleyerek elde ettikleri başarıyı devam ettirmek için kullanılacağını duyurdu. Mobil oyun ve teknolojileri alanında dünya çapında yenilikçi ürünler geliştirmek de isteyen Veloxia, RPG mekanikli yeni simülasyon oyunları üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Veloxia ekibini tebrik eder, sektördeki başarılarının devamını dileriz. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Level Infinite, SYNCED’in ön kayıtlarının başladığını duyurdu.

OyunDaha önce bu yazın sonunda piyasaya sürüleceği duyurulan SYNCED’in ön kayıtları Level Infinite ve NExT Studios tarafından açıldı. Ön kayıt sürecinin SYNCED’i denemek ve oyuncuların gelişmesine yardımcı olacağını belirten ekip, ön kayıt yaptıran oyuncu sayısının belirli bir seviyeye ulaştığı zaman oyuncuların ödüller kazanacağını duyurdu.

Dünyanın yakın geleceğini ele alan SYNCED, genel konsept olarak bir hayatta kalma/üs inşa etme oyunu olarak tasarlandı. Nano teknoloji, cyborg ve daha birçok geleceğe yönelik item barındıran oyun geçtiğimiz aylarda yayınlanan fragmanı ile sektörde büyük bir heyecan yaratmıştı.

SYNCED, bu yazında sonunda PC, Xbox Series X/S ve PlayStation 5’te aynı anda yayınlanacak.

Alone in the Dark’ın yeni fragmanı yayınlandı.Oyun

“Karanlıkta neyin gizlendiğini hiç merak ettiniz mi?”

25 Ekim 2023’te yayınlanacak Pieces Interactive’in korku oyunu Alone in the Dark’ın yeni fragmanı yayınlandı. 90’lı yılların klasik korku oyunlarından biri olan ve bolca gotik/psikolojik korku öğeleri içeren Alone in the Dark, yayınlanan yeni fragmanı ile oyunseverlerin ilgisini çekti.

1920’lerin gotik Güney Amerika’sını konu alan oyunda oyuncular hikayeyi ana karakterler olan Edward Carnby ve Emily Hartwood’un gözünden oynayabilecekler. Bir korku oyunu olan Alone in The Dark’ın yeni fragmanında oyuncular “Dark Man” ile tanıştı. 25 Ekim’de yayınlanacak oyunda oyuncular bir yandan Dark Man ile mücadele ederken bir yandan da Derceto Malikanesinin sırrını çözecekler.

Alone in the Dark, 25 Ekim 2023’te PlayStation 5, Xbox Series SIX ve PC’de oyunseverler ile buluşacak.

Call of Duty: Modern Warfare 3 çıkış tarihi belli oldu.

OyunCall of Duty serisinin sabırsızlıkla beklenen yeni oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3’ün çıkış tarihi duyuruldu. Oyun hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmamasına rağmen yayınlanan yeni fragmanda oyuna ait birkaç görüntü ve slogan oyunseverlere sunuldu.

Call of Duty: Modern Warfare 3 hakkında detaylı bilgilerin 17 Ağustos’ta paylaşılacağı geliştirici ekip tarafından duyuruldu. Resmi olarak 10 Kasım 2023’te piyasaya sürüleceği duyurulan Call of Duty: Modern Warfare 3, PC, Xbox Series X/S ve PlayStation 5’te aynı anda çıkış yapacak.

Call of Duty: Modern Warfare 3 hakkında yayınlanan fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

Grand Theft Auto V’ten yeni AI özelliği

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle Xbox Game Pass’a geri döndüğünü paylaştığımız Grand Theft Auto V, bu sefer karşımıza yeni geliştirdiği AI özelliği ile çıkıyor. Geliştirilen yeni mod sayesinde, oyuncular bir mikrofonla AI destekli NPC’lerle konuşabilecek.Ayrıca GTA 5 için geliştirilen “Sentient Streets” adlı hikaye modu sayesinde oyuncular karakterlerle konuşabilecek ve 30’dan fazla AI modeliyle desteklenen cevaplar alacaklar.

Özellikle Chat GPT’nin popülerliğinden sonra, üretken yapay zeka araçlarının kullanımı tüm sektörlerde gelişirken oyun dünyasında da bu denli bir gelişme göstermesi sektörde heyecan yarattı.

BONUS: 2023 yılının sonunda kaldırılacak EA Games oyunları

Uzun süredir FC24 ile oyun sektöründe bol bol konuşulan EA Games, 2023’ün sonunda platformlardan kaldırılacak oyunları duyurdu. İşte bu yılın sonunda çevrimiçi hizmetlerine son verilecek EA Games oyunları:

  • Crysis 3
  • Dead Space 2
  • Dante’s Inferto

BONUS 2: Limbo Xbox Game Pass’a geri geldi.

Geçtiğimiz günlerde birçok oyunu platformdan kaldıracağını duyuran Xbox Game Pass’den nostalji sevenlere güzel haber. Çıktığı dönem sektörde büyük dalgalanmalara sebep olan ve uzun süre çok satanlar listesinde üçüncülüğü koruyan 2010 yapımı Limbo, Xbox Game Pass’e geri döndü. Eski oyunlara ilginin yüksek olduğu bu dönemde, Limbo’nun kısa sürede listenin başına geçeceğine inanılıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Oyun Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.