/

26 Temmuz-02 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 19-26 Temmuz 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 26 Temmuz 2023 ve 02 Ağustos 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler:

Minecraft X Teenage Mutant Ninja Turtles DLC’si Yayınlandı!

Oyun

Minecraft, son işbirliğini ağustosun ilk günü oyunseverlerle paylaştı. Teenage Mutant Ninja Turtles ile ortaklık kuracağını duyuran Minecraft sektörde büyük heyecan yarattı. Minecraft X Teenage Mutant Ninja Turtles işbirliği ile ilgili yayınlanan ilk fragmanda oyuna dair özel haritalar, yeni görünümler ve işbirliğine özel müzikler oyunseverlere sunuldu. Yaklaşık bir dakikalık fragmanda karakterlerin tırmanırken düşmanları yenebileceği gibi birçok özellik paylaşıldı.

Sektörde büyük ilgi gören ve heyecan yaratan Minecraft X Teenage Mutant Ninja Turtles işbirliğinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

VALORANT Masters, 2024’te Şanghay’da Gerçekleşecek!

Oyun

Valorant’ın en iyi takımını belirlemek için düzenlenen VALORANT Champions Tour’un Masters ayağının 2024’te Şanghay’da gerçekleşeceği kesinleşti. VCT Masters 2024’ün gelecek ilkbaharın sonlarına doğru Çin’de düzenleneceği Riot Games tarafından duyuruldu.Fakat yarışmanın formatı, yeri ve bilet fiyatlarına dair detaylar henüz paylaşılmadı.

Valorant Esports Küresel Başkanı Leo Faria, konuya dair düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Minnettarlığımızı göstermek ve gelecek yıl Çin’de Valorant’ın birinci yıl dönümünü kutlamak için Masters’ı Şangay’a getirmekten büyük heyecan duyuyoruz. VCT Masters 2024, VCT için özel bir yıl olacak ve hepinizin bizimle bunun bir parçası olduğu için mutluyuz.”

Cities: Skylines 2’nin Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Oyun

2015’te piyasaya sürülen Cities: Skylines’ın devam oyunu Cities: Skyline 2’nin çıkış tarihi duyuruldu. Collossal Order tarafından geliştirilen Cities: Skylines 2’nin ilk duyuru fragmanı geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı.

Bir iş/şehir kurma simülasyon oyunu olan Cities: Skylines 2, 24 Ekim 2023’te PS5, Xbox Series X/S ve PC’de aynı anda yayına girecek. 24 Ekim’de yayına girecek oyunun ön satışları başladı.

Battlefield 2042’ye 5.2 Güncellemesi Geliyor!

Oyun

Piyasaya sürüldüğü günden bu yana oynanışı hakkında olumsuz yorumlara maruz kalan Battlefield 2042’ye bu hafta içerisinde bulunduğu platformlar için 5.2 güncellemesi getirileceği duyuruldu. Yapılan kötü başlangıcın ardından EA, gelecek yeni güncelleme ile iyileştirilmesi planlanan özellikleri de oyunseverlerle paylaştı.

İşte 5.2 güncellemesi ile Battlefield 2042’ye gelen içerikler:

  • Hourglass harita güncellemesi
  • Vault silahları
  • Takım yönetimi
  • Cephane geliştirmeleri

Xbox Game Pass Zamları Ardından Steam’e Gelen Zamlar Oyunseverleri Üzdü .

Oyun

Özellikle dolar kurundaki dalgalanmalar sonucunda oyun sektörüne gelen zamlar oyunseverlere darbe vurmaya devam ediyor. Temmuz ayının ilk haftalarında Xbox Game Pass’e gelen zamlar ile ilk darbeyi alan oyun sektörü şimdi de Steam’e gelen zamlardan darbe aldı. Henüz Game Pass gibi genel bir zam açıklamasında bulunmayan Steam, zamları öncelikle popüler oyunlar üzerinde duyurdu.

İşte zam gelen Steam oyunlarından bazıları:

  • Elden Ring 699 TL’den 999 TL’ye
  • The Last of Us Part I 599 TL’den 1099 TL’ye
  • Ratchet Clank Rift Apart 599 TL’den 1099 TL’ye yükseldi.

Ağustos 2023’te Amazon Prime Gaming’e Gelecek Oyunlar Duyuruldu!

Oyun

Oyun severlere bir dizi avantaj sunan ve kullanıcılara oyunlar, oyun içi içerikler ve Twitch kanallarına ücretsiz abonelikler gibi özel imkanlar sunan Amazon Prime Gaming, ağustos ayında platforma gelecek oyunları duyurdu. Ağustos 2023’te Amazon Prime Gaming’e gelecek oyunlar ve tarihleri şu şekilde:

  • Payday 2 ve The Gage Mod Courier DLC paketi (3 Ağustos 2023)
  • Farming Simulator 19 (10 Ağustos 2023)
  • Blade Assault (10 Ağustos 2023)
  • Quake 4 (10 Ağustos 2023)
  • Star Wars The Force Unleashed 2 (17 Ağustos 2023)
  • Foretales (17 Ağustos 2023)
  • Driftland The Magic Revival (17 Ağustos 2023)
  • In Sound Mind (24 Ağustos 2023)
  • Summertime Madness (25 Ağustos 2023)

 

Amazon Prime Gaming Ağustos 2023’de Oyuncuları Neyle Karşılıyor? detaylı içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Oyun Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.