/

19 Temmuz-26 Temmuz Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 12-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 19 Temmuz 2023 ve 26 Temmuz 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler:

Capcom ve Niantic’in mobil oyunu Monster Hunter Now’un Showcase ve Çıkış Tarihi Duyuruldu.

oyun

Capcom ve Pokémon GO’nun yayıncısı Niantic ortaklığında geliştirilen Monster Hunter Now hakkında detaylar oyunseverlerle paylaşıldı.Monster Hunter Now ekibi, 27 Temmuz 2023’te oyunun oynanışı ve çıkış tarihi hakkında online gerçekleşecek bir gösterimin duyurusunu Twitter üzerinden yaptı.

Monster Hunter Now’un kapalı beta tarihi, teaser fragmanı ve özellikleri hakkında detaylarını henüz paylaşmayan Campcom ve Niantic, oyunun çıkış tarihini duyurdu. İlk olarak Nisan 2023’te Monster Hunter Now üzerinde çalıştıklarını paylaşan ekip, oyunun Eylül 2023’te piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Tencent, Polonyalı Oyun Geliştiricisi Techland İle Büyüme Yolunda!

oyun

PUBG, Honor of Kings gibi popüler oyunların geliştiricisi, Çin merkezli bilişim şirketi Tencent, Polonya merkezli video oyunu geliştirme ve yayınlama şirketi Techland ile ortaklık anlaşması imzaladı. Dünya çapında güçlü şirketlerle işbirliği içerisinde olan Tencent, Techland’in kurucusu Pawel Marchewka’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı mesaja göre Techland’in çoğunluk hissedarı olma yolunda.

Marchewka, oyun dünyasına büyük katkı sağlayacak bu ortaklıkla ilgili görüşlerini şu sözlerle belirtti:

“Halihazırda dünyanın en iyi video oyun şirketlerinden bazılarıyla ortaklık kurmuş ve onların işlerini yapma biçimlerine saygı duyarak yeni zirvelere ulaşmalarına yardımcı olan bir müttefik seçtik. Techland, fikri mülkiyetinin tam mülkiyetini elinde tutacak, yaratıcı özgürlüğü koruyacak ve doğru olduğuna inandığımız şekilde çalışmaya devam edecek. En iyi en cesur hayaller ancak aynı vizyonu, tutkuyu paylaşan ve bunu bilgi, deneyim ve yetenekleriyle desteklemeye istekli, benzer düşüncelere sahip arkadaşlar ve güçlü ortaklarla yan yana çalışırken gerçekleştirilebilir.”

Marvel’s Spider-Man 2 Fragmanı Yayınlandı.

oyun

PlayStation, oyunseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Marvel’s Spider-Man 2’nin fragmanını yayınladı. PlayStation oyuncuları tarafından uzun süredir beklenen fragmanda en dikkat çeken nokta ise Venom karakterinin ilk kez oyunculara sunulması oldu. Venom’un Harry Osborne olarak gösterilmesi de dikkat çeken noktalar arasındaydı.

Paylaşılan fragmanda Marvel’s Spider-Man 2’nin, 20 Ekim 2023’te PlayStation 5 konsolunda yayına gireceği duyuruldu.

DC Heroes&Villains’ın Mobil Sürümü Yayınlandı!

oyun

Jam City tarafından geliştirilen düşmanları yenmek için savaşırken bir yandan da aksiyon ve bulmacayı bir araya getiren ve DC evreninde geçen DC Heroes&Villains’ın mobil sürümü geçtiğimiz günlerde Google Play ve App Store’da yayınlandı.

Interactive Entertainment tarafından lisanslanmış DC karakterlerini barındıran Heroes&Villains, oyunculara DC evrenini galaktik bir tehditten kurtarmak için ekip becerilerini kullanabilecekleri bir deneyim sunuyor. Ayrıca, DC Heroes&Villains , içinde barındırdığı süper kötü karakterlerle oyunseverlerin dikkatini çekmeyi başardı.

PUBG Nations Cup 2023’te Türkiye’yi Temsil Edecek Takım Belli Oldu!

oyun

15-17 Eylül tarihleri arasında Seul’de gerçekleşecek olan PUBG Nations Cup 2023’te Türkiye adına mücadele edecek takımda yer alan isimler belli oldu.PNC 2023 Türkiye’yi temsil edecek isimler şu şekilde:

  • Howl Esports’tan Berke Öztürk “Scof1eld”
  • Digital Athletics’ten Bünyamin Yalçınkaya “CodeMarco”
  • Howl Esports’tan Yunus Emre Ağaç “TheMad”
  • Howl Esports’tan Semih Şahin “LAZHA”

Eylülün ikinci haftası gerçekleşecek PNC 2023, kitle fonlaması katkılarının da dahil olduğu 300.000 dolarlık ödül havuzu ile dikkat çekiyor. Üç gün sürecek ve toplamda 18 maçla rekabetin arttırıldığı turnuva oyun dünyasında büyük heyecan yarattı.

EA Sports, FC24 İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınladı!

oyun

5-12 Temmuz raporumuzda sizlere, fragmanının ve kapak yıldızının paylaşıldığını duyurduğumuz EA Sports FC24 için detaylı oyananış videosu yayınlandı.İlk defa FIFA adıyla değil, FC24 olarak oyuncularla buluşacak EA Sports oyunu için hazırlanan videoda oyunun temel dinamiklerine, yapılan yeniliklere ve kullanılan gelişmiş teknolojilere dikkat çekildi.

EA Sport, bu defa ek yapay zeka ve yapılan fiziki güncellemelerle öne çıktı.1200’ün üzerinde oyuncu hareketinin yakalandığı ve bunların oyuna direkt olarak aktarıldığı FC24’ün, gerçekçi dinamiklere sahip olacağı belirtildi.

Gundam Evolution’un 2023 Kasım’da Kapanacağı Duyuruldu.

oyun

Dünya çapında sevilen anime Gundam’dan uyarlanan, 6’ya 6 mücadelesinden oluşan hedefe dayalı birinci şahıs nişancı oyunu Gundam Evolution’un  29 Kasım 2023’te bulunduğu tüm platformlardan kaldırılacağı Bandai Namco tarafından duyuruldu.

Eylül 2022’de piyasaya sürülen ve PlayStation,Xbox One gibi birçok platformda yayında olan Gundam Evolution’un yönetici yapımcısı Kazuya Maruyama,kapanma hakkındaki fikirlerini şu şekilde belirtti:

“FPS hayranlarını ve Gundam hayranlarını bir araya getiren bir oyun yaratmak istedik. Küresel olarak oynanabilecek otantik bir Gundam FPS oyunu yaratmak için kendimize meydan okuduk. Ne yazık ki, artık oyuncularımızı memnun edecek bir hizmet sunmamızın mümkün olmadığını belirledik.Oyunu oynayan ve bu noktaya kadar bizi destekleyen herkese şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Aynı zamanda taraftarlarımızdan ve oyuncularımızdan içtenlikle özür dileriz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.