/

12 Temmuz-19 Temmuz Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 5-12 Temmuz 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 12 Temmuz 2023 ve 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler:

Fire Flux Esports X Curpa Sponsorluk Anlaşması Duyuruldu.

oyun

Fire Flux Esports 14 Temmuz Cuma günü dünyaca ünlü otomobil markası Cupra ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasını bir fragman ile duyurdu. Türkiye’de bir otomobil markasıyla sponsorluk anlaşması yapan ilk esports takımı olan Fire Flux, sosyal medyada taraftarlarından destekleri topladı.

Fire Flux Esports, Cantuğ Özsoy (Unlost) ve Temuçin Ünalp tarafından Mayıs 2021’de kurulmuş olup oyun dünyasının en heyecanlı sahnelerinden birinde yer almak için aralarına katılan Salih Onaran’ın desteğiyle hayata geçirilmiş bir esport takımıdır. Kurulan ilk Valorant kadrosuyla büyük ses getiren Fire Flux Esports takımı kısa sürede geniş taraftar kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

Yerli Oyun Stüdyosu Keep Games’in İlk Oyunu Feudal Friends Yayınlandı.

oyun

Efe Uygaç’ın kurucuları arasında yer aldığı yerli oyun stüdyosu Keep Games tarafından geliştirilen Feudal Friends 17 Temmuz’da oyunseverlerle buluştu. 1-4 arası oyuncunun çevrim içi ve çevrim dışı mod seçenekleriyle kendi ekibini kurarak kaotik bir kale içerisinde mücadele etmesini sağlayan Feudal Friends, yayınlandıktan kısa süre sonra Steam’de üst sıralara yükseldi.

Oyuncular, Feudal Friends’te Demirci olarak silah, Zırh Ustası olarak zırh ve Mühendis olarak kale geliştirmelerini yaparak rakiplerine karşı galip geliyor. Bir yandan da kendi ekonomisini yöneterek seçtikleri karakter sınıfının yanında ürün seçimleriyle özel stratejiler belirleyebiliyor.

Mercedes-Benz Türkiye, Zuuks Games ile İşbirliğini Duyurdu.

oyun

Mercedes-Benz Türkiye, yerli oyun girişimi olan Zuuks Games ile yeni bir iş birliğine imza attı. Kısa süre önce Daimler Truck’la lisans anlaşması imzalayan Zuuks Games son olarak Mercedes-Benz Türk’le işbirliğini duyurdu.

Geliştirdiği oyunları dünya çapında 650 milyondan fazla indirilen Zuuks Games’in mobil cihazlarda oynanabilen Bus Simulator:Ultimate ve Truck Simulator:Ultimate adlı sürüş oyunlarında Mercedes-Benz yıldızı taşıyan araçlar oyuncuların kullanımına sunuldu. Araçların kullanımına ek olarak oyuncular Mercedes-Benz Showroom’larını da ziyaret edebilecek ve oyun içerisinde araçların arızalanması durumunda onarımını yetkili servislerde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca imzalanan protokol kapsamında oyun içerisine de Mercedes-Benz reklamları yerleştirilecek.

Fortune Mine Games 2 Milyon Dolarlık Tohum Yatırım Turunu Tamamladı.

oyun

Deniz  Korzay, Bulut Korzay, Özer Höbek ve Utku Sarıdede tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan yerli mobil oyun girişimi Fortune Mine Games  2 milyon dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı.Fortune Mine Games, yeni yatırımını halihazırda yayında olan 400 bin indirmeyi geçmiş durumdaki oyunları Cuisine Master: Coin Journey’in daha da geliştirilmesi için kullanılacağını belirtti.

Türkiye pazarının önemli yatırımcılarından olan Ludus Ventures’dan İsmet Gökşen, Fortune Mine Games ekibine olan inancını şu sözlerle belirtti:

“İlk günden itibaren Fortune Mine Games’in arkasındayız. Bölgemizdeki en azimli ve en iyi takımını bir araya getirip yeni bir başarı hikayesi yazacaklarından eminiz.”

Xbox, Call of Duty için Playstation ile Bağlayıcı sözleşme imzaladı.

oyun

Microsoft, Sony ile yeni imzaladığı Call of Duty anlaşmasının en az 10 yıl süreceğini onayladı.

Xbox’ın küresel iletişim başkanı Kari Petez, anlaşmanın sadece Call of Duty için olduğunu ve başka hiçbir Activision Blizzard oyununun anlaşmaya dahil olmadığını belirtti. Anlaşma ilk olarak “31 Aralık 2027’ye kadar Call of Duty serisinin gelecekteki sürümlerini, Sony’deki mevcut Activision serilerini ve tüm Activision konsol başlıklarını” içermesine rağmen yapılan görüşmelerin sonucunda sadece Call of Duty serisi için 10 yıllık süreli olarak imzalandı.

Microsoft daha önce Nintendo ile Call of Duty’yi Nintendo Switch’e getirmek için bir anlaşma imzalamıştı ve bezer bir anlaşmayı Sony’ye de teklif etmişti. Ancak Sony, düenleyicilerin Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma girişimini engelleyeceği umuduyla anlaşmayı reddetmişti.

PUBG: Battlegrounds’da Avrupa ve Türkiye Karşı Karşıya

oyun

PUBG:Battlegrounds’da Avrupa’nın en iyi dört klanı ve Türkiye’nin en iyi dört klanı karşı karşıya gelecek. Uluslararası Klan Savaşları: Avrupa&Türkiye Etkinliğinin 16 Temmuz’da olacağı duyuruldu. Turnuva, oyuna eklenen klan sistemi için bir kutlama niteliği taşımakta, ayrıca oyunculara aidiyet duygusunu aşılamayı amaçlamakta.

Toplamda 10.000 euro ödül havuzuna sahip turnuva, Savaş Modu’nda oynaması ve üç klasik PUBG: Battlegrounds haritası; Erangel, Miramar ve Sanhok üzerinde toplamda beş maçtan oluşması planlandı. Turnuvayqa katılmaya hak kazanan tüm klanlar, öncelikle Yerel Klan Savaşı maçlarında üstün başarı göstererek bölgelerini temsil etme hakkını elde ettiler. Etkinlik sonunda üç galibiyet alan takım Klan Savaşı Şampiyonu ilan edilecek. Turnuva, resmi PUBG: Battlegrounds Twitch kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanmakta.

 

 BONUS: Temmuz Ayında Xbox Game Pass’ten Kaldırılacak Oyunlar

Geçtiğimiz hafta sizlere sunduğumuz raporumuzda Xbox Game Pass’a Temmuz ayında yeni ve yeniden gelen oyunları paylaşmıştık. Bu hafta Xbox Game Pass’den abonelerine üzücü haber geldi. Game Pass, 31 Temmuz’da son defa oynanabilecek beş oyunu oyunseverlerle paylaştı. İşte Temmuzda platformdan kalkacak oyunlar:

  • Dreamscaper
  • Expeditions: Rome
  • Marvel’s Avengers
  • The Ascent
  • Two Point Campus

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.