//

8-15 Temmuz 2023 Yatırım Alan Girişimler

8-15 temmuz yatırım alan girşimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Segmentify

  Segmentify, 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. Koç Topluluğu Şirketleri Birinci Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ve Sabancı Ventures’tan geldi. Söz konusu yatırım turu devam ediyor. Yatırım müşterilerinin cirolarını artıracak stratejileri en verimli şekilde hayata geçirmek üzere kullanılacak.

8-15 Temmuz 2023 Yatırım Alan Girişimler

Segmentify Nedir?

Segmentify, 1025 yılında Murat Soysal ve Engin Eroğlu tarafından kurulan bir teknoloji girişimidir. Geliştirdiği yapay zeka ve büyük veri odaklı çözümlerle birlikte nline satış yapan markaların ziyaretçilerine kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunarak cirolarını artırmak için kullanıyor. Segmentify’ın şu anda 40 farklı ülkede toplamda 300’den fazla online mağazaya hizmet veriyor.

 

2)Rafinera Cloud Kitchen

  Rafinera Cloud Kitchen, 550 bin dolar yatırım aldı. Bu yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 400 milyon TL’yi aştı. Şirket, aldığı yatırımla ülke çapında yaygınlaşmayı ve teknolojik altyapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

  Rafinera Cloud Kitchen ortakları arasında önemli melek yatırımcıların yanı sıra, Yemeksepeti kurucu ortağı ve eski CEO’su Nevzat Aydın, Karaca Grubu ve Cookplus Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karaca, Sera Group (TAV Airports, TAV Construction, Humm Organic) CFO’su & Yönetim Kurulu Üyesi Damla Şener Akkaynak, Diler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tuba Yazıcı, Vera Capital Kurucusu ve Yönetici Ortağı Ahmet Özokur, Kona Capital Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kağan Çevik, Ortadoğu A.Ş. Kurucusu ve CEO’su Aydın Harezi ve Credia Partners gibi isimler de bulunuyor.

 

8-15 Temmuz 2023 Yatırım Alan Girişimler

Rafinera Cloud Kitchen Nedir?

Merkezi bir mutfak ve bu mutfağa bağlı uydu mutfaklardan oluşan bir yapıdan oluşuyor. Bu da şöyle işliyor: merkezi mutfakta ön hazırlığı yapılan yemekler, uydu mutfaklarda son haline getiriliyor, kuryeler aracılığıyla teslim ediliyor. Sistemde, uydu mutfaklar aynı anda çok sayıda RCK markasına hizmet verdiği, kuryeler ortak kullanıldığı için giderler bölünüyor ve maliyet avantajı sağlanıyor. Aynı zamanda yiyecek fiyatı müşteriler için düşüyor ve kalitesi artıyor.

Girişim şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veriyor. Bünyesinde 25 aktif marka bulunuyor.

 

3) SmartPulse

   Smart Pulse, 18 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar seviyelerinde yatırım aldı. Yatırım Toshiba Completes Corporate Venture Capital’dan geldi.

logo full 1

SmartPulse Nedir?

Kısa vadeli elektrik ticareti ve yönetimi için bulut tabanlı bir B2B hizmeti olarak karşımıza çıkan yerli bir oluşum. Temelinde yeni nesil dijital enerji yönetimi platformu olan ve akıllı enerji ticaretini hedef alan bir şirket. Elektrik ticaretini otomatikleştirmek için yenilenebilir enerji kaynakları odaklı online bir yönetim yazılımı sunan SmartPulse, şu an Türkiye dışında da hizmet sunuyor. SmartPulse’ın İspanya, Portekiz, İrlanda, Bulgaristan ve Hırvatistan’da müşterileri mevcut.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.