//

7-14 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

7-14 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1)Ratio Energy

  Ratio Energy, 300 bin euro yatırım aldı. Ön tohum yatırımı melek yatırımcı Nuh Kar tarafından gerçekleştirildi. Alınan yatırım ekibin büyümesi ve globale açılmak için kullanılacak. 

Ratio Energy Nedir?

Ratio Energy, 2019 yılından Emin Batur Dizdar ve Önder Tekeli tarafından kurulan bir girişim. Bu girişim TEB’in TÜBİTAK BİGG programı kapsamında kuruldu. Girişimin amacı bataryalı enerji depolama tesisleri ve yenilenebilir enerji sektöründe optimizasyonu sağlamayı ve yönetimi kolaylaştırmayı hedefliyor. Girişimin iki ürünü bulunuyor. RatioSIM, finanasal teknoloji şirketleri ile enerji teknolojileri arasında köprü görevi gören bir SaaS yazılımı. RatioEMS ise enerji depolama santrellerinin yönetimini ve elektirik piyasa optimizasyonunu sağlıyor.

 

2)Abonesepeti

Abonesepeti, 400 bin dolar yatırım aldı. Yatırım GoldmanStartups liderliğinde Keiretsu Forum Türkiye ve ŞirketOrtağım Melek Yatırım Ağı’ndan geldi. Alınan bu yatırım sistemin daha iyi bir hale getirilmesinde kullanılacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

7-14 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Abonesepeti Nedir?

Abonesepeti, abonelikleri başlatma, yönetme ve sonlandırma gibi işlemlerin tek bir yerde toplanmasını sağlayan bir girişim. An itibariyle 250 bin kullanıcısı bulunan girişim Deniz Okumuş tarafından kuruluyor. Sonrasında Abonesepeti’ne 2017 yılında Müjgan Aydın ve 2019 yılında ise Serkan Türkoğlu kurucu ortak olarak ekibe dahil oldu. Girişim 2024 yılında banka anlaşmalarıyla beraber 2 milyon kullanıcıyı hedefliyor. Girişim 12 farklı kategoride 30’dan fazla marka ile eş zamanlı çalışıyor.

 

3)Senkrondata

  Sekrondata, 3,4 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Startup Wise Guys tarafından geldi. Alınan bu yatırım hem pazarda müşteriyi artırmak için hem de globale pazardaki payı büyütmek için kullanılacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Senkrondata

Sekrondata Nedir?

Sekrondata, markalar için rakip takip hizmeti sunan bir girişim. 2020 yılında Okan Bircan tarafından kurulan bir girişim. Girişim marka ve ürünlerde rakip takibine ayrılan süreyi neredeyse sıfıra indirmekle kalmıyor farklı ülkelerde yer alan geçmiş verileri de tabanında tutuyor. Girişimin yakın zamanda patentini aldığı ürün eşleştirme algoritmaları ile ürünleri kolayca tespit edip markaya mail yoluyla bildirebiliyor. 8 kişilik ekibe sahip bir girişim. Ayrıca girişimin aktif olarak gelirinin yüzde 20’si yurt dışından geliyor.

 

4)Cellsway

Cellsway, 200 bin euro yatırım aldı. Yatırım APY Ventures tarafından gerçekleştirildi. Alına yatırım ürün geliştirilmesi için kullanılacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

7-14 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Cellsway Nedir?

Cellsway, 2015 yılında ODTÜ BiyoMEMS araştırma grubunun spin-off’u olarak karşımıza çıkan bir girişim. Girişimin hedefi biyomedikal uygulamalar için mikroakışkanlar ve çip üzerine teknolojiler geliştiriyor. Bu teknolojiler sayesinde kanserin takibi, tedavinin yönlendirilmesi ve ilaç seçimi konularında klinisyenlere yardımcı olmak amacıyla basit bir kan örneği kullanan sıvı biyopsi platformu geliştiriyor. Ayrıca Cellsway  TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Fonlarından toplam 1 milyon euro hibe desteği de aldı.

 

5)Adsby 

Adsby, 525 bin dolar tohum yatırımı aldı. Alınan bu yatırım Inveo Ventures liderliğinde KT Portföy Yönetimi A.Ş. Lonca GSYF ve melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. Alınan bu yatırım küresel pazarda yayılmak için kullanılacak. 

7-14 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Adsby Nedir? 

Adsby, Google, Facebook ve Instagram reklamlarını tek platformda toplayarak hızlı, kolay ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Ayrıca bunu yapay zeka tabanlı çözümler sunuyor. Şirketin global pazardaki ilk hedefi ABD.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.