//

30 Ağustos – 5 Eylül Global Gündem

Global Gündem

30 Ağustos – 5 Eylül global gündemini sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

1-) Mercedes, Tesla’nın Rakibi Olacak Elektrikli Otomobilini Tanıttı

Alman otomobil devi Mercedes-Benz gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni elektrikli araç CLA’yı tanıttı. CLA henüz konsept aşamasında olmasına rağmen etkileyici özelliklerle ve tasarımıyla görenleri kendisine hayran bıraktı. Mercedes tarafından yapılan açıklamaya göre araç,  gelecekte seri üretime geçecek. Ancak Mercedes-Benz tarafından kesin bir tarih belirtilmedi.

Mercedes-Benz’in CLA konsepti, modern olduğu kadar da aşina olduğumuz bir tasarıma sahip. Aracın şerit LED farları yıldız şeklinde tasarlandı. Son yıllarda Mercedes otomobillerinde gördüğümüz tasarım, CLA konseptinde ön kısmında tercih edilmiş görünüyor. Elektrikli olması dolayısıyla kapalı ızgara tasaramında kullanılmış aydınlatma detayı ile de oldukça dikkat çekiyor

mercedes cla concept 2023 1

2-) Hogwarts Legacy İkinci Oyununu Çıkarıyor

Son dönemlerde en popüler oyunlar içinde listelenen Hogwarts Legacy, Warner Bros. Games tarafından şubat ayında piyasaya sürülmüştü. Harry Potter evrenini kendine has olaylar ve karakterler ile birlikte bizlere sunan oyun, hem açık dünya oyunlarına yeni bir bakış açısı kazandırmasıyla hem de oldukça göz alıcı grafikleriyle oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı.

Yapımcı firma tarafından herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen daha öncesinde yaptığı ve doğru çıkan sızınlarıyla MyTimeToShineHello tarafından bu iddia ortaya atıldı.

Avalanche Software’ın geliştirdiği yapım dünya çapında 15 milyondan fazla satış yapmayı başarmıştı ve 1 milyar doların üzerinde bir gelir elde etmişti.

Global Gündem

3-) WhatsApp’a Çoklu Hesap Desteği Geliyor

WhatsApp tek bir uygulama içerisinde birden fazla hesabın kullanılmasına olanak sağlamak için kollarını sıvadı. Bu özellikle birlikte kişilerin aynı telefonda hem iş hem de kişisel WhatsApp hesaplarına erişebilmelerine olanak sağlayacak. Whatsapp kullanıcılarına büyük bir kolaylık getirecek bu özellik, beta sürümü üzerinden yapılan testler aracılığıyla hala deneniyor. Ancak özelliğin çok yakın bir zamanda kullanıcıların hizmetine sunulması planlanıyor.

Global Gündem

4-) Microsoft Yeni Yapay Zeka Destekli Sırt Çantası İçin Patent Aldı

Microsoft, sensörlerle donatılmış yeni yapay zeka destekli sırt çantasıyla birlikte giyilebilir teknoloji alanındaki varlığını bir üst boyuta taşıyor. Microsoft’un bu sırt çantası için yaptığı patent başvurusu geçtiğimiz hafta onaylandı.

Çanta, sıra dışı özellikleri ile oldukça dikkat çekiyor. Kullanıcının konuşmasını tanıyabilen ve Siri benzeri önerilerde bulunabilen çanta, ses kaydetme ve depolama özelliklerine de sahip. Bunlara yanında, kullanıcıya yol tarif edebilecek, buluta bağlanacak ve diğer akıllı cihazlarla etkileşimli olarak çalışabilecek.

Global Gündem

5-) X, Herkese Açık Gönderiler İle Yapay Zeka Modellerini Eğitecek

X (eski adıyla Twitter), herkese açık gönderilerden elde ettiği verileri, yapay zeka modeleri eğitmek için kullanacak. Yakın zamanda gizlilik ilkeleri’nde(Bkz. 2.1) güncellemede bulanan X, herkese açık gönderilerin makine öğrenimi ve yapay zeka modeleri eğitmek için kullanacağını açıkladı.

Elon Musk tarafından yapılan açıklamada, bu değişikliğin yalnızca herkese açık verileri kapsadığını, DM’lerde ve özel gönderilerde böyle bir değişiklik olmayacağını belirtti.

X’in ücretli abonelerin bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği ise hala bilinmiyor.

Global Gündem

6-) Qualcomm Duyurdu: Mercedes, BMW ve Amazon’la Ortaklıklar Kuruyor

Qualcomm, Alman otomobil üreticileri Mercedes ve BMW’nin sistemlerine çip sağlamak üzere anlaşmalar yaptı. Bunun yanında da Amazon’un bulut bilişim birimi ile yeni bir ortaklık faaliyetlerinde de bulanacak.

Qualcomm yaptığı açıklamada, BMW için araç içi sesli komut sistemlerinini geliştirmek için çipler sağlayacağını söyledi. Ayrıca Mercedes-Benz E-Serisi Sedan’ın 2024 versiyonuna 5G bağlantısı, multimedya ve yapay zekâ entegreli güvenlik sistemlerinde Qualcomm desteğini göreceğiz.

Bunlara ek olarak Qualcomm yazılım tanımlı mobilite için Amazon Web Services ile işbirliği yapacak.

Global Gündem

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Ekosistem Raporları Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Kerem Seleoğlu

ODTÜ işletme öğrencisi Kerem Seleoğlu, Girişim Haberleri bünyesinde içerik üreticiliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.