/

30 Ağustos-6 Eylül Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Oyun sektörü adına hareketli geçecek gibi duran Eylül ayının ilk Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporuna hoş geldiniz. Girişim Haberleri olarak her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 23 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 30 Ağustos 2023 ve 06 Eylül 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

EA Sports WRC Çıkış Tarihi Belli Oldu

Oyun

EA , FIA Dünya Ralli Şampiyonası tarafından resmi olarak lisanslanan yeni oyunu EA Sports WRC’yi duyurdu.

Başarılı oyun stüdyosu Codemasters tarafından geliştirilen ve oyunseverler tarafından uzun süredir büyük bir heyecanla beklenen oyunun çıkış tarihi de belli oldu. 32 oyuncuya kadar oynanabilecek EA Sports WRC’nin çıkış tarihi 3 Kasım 2023 olarak duyuruldu.

EA Sports WRC’nin resmi X hesabı üzerinden bir paylaşım ile yapılan açıklamaya ek olarak Codemasters kreatif direktörü Ross Gowing şu sözleri söyledi:

“EA Sports WRC, her etabın zamana, araziye ve kendinize karşı bir savaş halinde olduğunuz motor yarış oyunlarının en saf hali olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyun, Codemasters’ın derin bilgi ve uzmanlığını, ralli motor sporlarının zirvesini temsil eden resmi WRC lisansının gücüyle birleştiren, her zaman yapmak istediğimiz ralli oyunuydu. Yeni oyunumuz, Builder ve Moments gibi ek özellikler sayesinde oyunculara sevdikleri sporla etkileşime girmeleri için daha da fazla olanak sağlıyor.”

Robocop: Rogue City Çıkış Tarihi Ertelendi

Oyun

Robocop: Rogue City oyununun geliştiricisi Tevon, 2021 yılında yeni oyunun çıkış müjdesini vermişti. Oyunla ilgili detayları ve bir fragmanı oyunseverlerle buluşturan Tevon, geçtiğimiz sene Temmuz ayında oyunun çıkış tarihini de açıklamıştı.

Geçtiğimiz sene oyunun Haziran 2023’te çıkacağını duyuran şirketten ilk üzücü haber geçtiğimiz aylarda gelmiş ve oyunun Eylül ayında çıkacağı duyurulmuştu. Ancak geçtiğimiz hafta Eylül’ün gelmesiyle sabırsızlaşan oyunseverlere şirket tarafından bir üzücü haber daha geldi. Tevon, Robocop: Rogue City çıkış tarihinin 2 Kasım 2023’e ertedi. Robocop: Rogue City, 2 Kasım’da PC, PS5, Xbox Series S/X platformlarında yayına girecek.

Activision’dan Call of Duty’ye Yapay Zeka Desteği

Oyun

Son zamanlarda hayatımızın her alanına dahil olan yapay zeka araçları, GTA V için yapılan çalışmalar başta olmak üzere birçok farklı oyunda da karşımıza çıkmaya başladı. Yapay zeka desteğinin kullanıldığı son oyun ise Call of Duty oldu. Activision, Call of Duty oyununda mevcut olan toksik sesli sohbet sorununa çözüm bulmak için Modulate ile işbirliği başlattı. Modulate’in geliştirdiği yapay zeka teknolojisi, sesli sohbetlerdeki zararlı davranışları, özellikle nefret söylemi gibi, tanımlayarak engellemeye yardımcı olacak.

Activision, Modulate’in ToxMod adındaki yapay zekâ aracıyla beraber çalışacak. Şirket ToxMod ile, sesli sohbetlerdeki nefret söylemlerini, ayrımcılığı veya tacizleri tespit etmeyi hedefliyor. 31 Ağustos’ta Kuzey Amerika’da beta sürümüne başlayan yeni teknoloji, şimdilik sadece Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone oyunlarında test ediliyor. Ancak Modulate tarafından yapılan açıklamaya göre 10 kasımda çıkacak MW3 ile Asya dışındaki tüm ülkelerde testlerine başlanacak.

Eylül Ayında Oyun Platformlarına Eklenecek Oyunlar Belli Oldu

Oyun

Eylül ayında yayına girecek olan oyunlar belli oldu. İşte platformlara bu ay eklenecek oyunlar:

Xbox Live Gold’a eklenen oyunlar

  • Portal 2 – (16- 30 Eylül)
  • Thrillville – (1-15 Eylül)
  • Double Kick Heroes – (1-15 Eylül)
  • Gods will Fall – (1 -30 Eylül)

Amazon Prime Gaming’e eklenen oyunlar

  • Football Manager 2023 – 7 Eylül tarihinde
  • Absolute Tactics Daughters of Mercy – (14 Eylül)
  • Ozymandias Bronze Age Empire Sim – (14 Eylül)
  • Shotgun King The Final Checkmate – (21 Eylül)
  • Dexter Stardust Adventures in Outer Space – (21 Eylül)
  • Hundred Days Winemaking Simulator – (28 Eylül)
  • Unsolved Case Murderous Script Collector’s Edition – (28 Eylül)

Xbox Game Pass’e eklenen oyunlar

  • Starfield – (1 Eylül)
  • Starfield – (5 Eylül)
  • Lies of P – (19 Eylül)
  • Party Animals – (20 Eylül)
  • Cocoon – (29 Eylül)
  • Payday 3 – (21 Eylül)

Oyun Sektöründe Yeni Nesil Giyilebilir Teknoloji

Oyun

Gün geçtikçe yenilikçi ürünler ve uygulamalarla giyilebilir teknoloji sektörü, insanların günlük yaşamlarını daha akıllı ve bağlantılı bir şekilde yaşamalarına olanak tanıyor. Hayatımızın neredeyse her alanına erişen yeni nesil giyilebilir teknolojiler son olarak oyun dünyasında çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Lenovo Legion Glasses gamerlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Lenovo özellikle oyunculara yönelik tasarladığı, taşınabilir ekran olarak da kullanılabilen Legion Glasses’ı piyasaya sürdü. Lenovo Legion Glasses oyunculara her bir göz için 1920×1080 çözünürlüğe sahip özel bir ekran sunuyor.

Kısa bir süre önce Lenovo tarafından duyurulan Legion Go oyuncu bilgisayarına yardımcı bir cihaz olma niteliğini taşıyan Legion Glasses, aynı zamanda Windows, Android ve macOS cihazlarıyla da çalışabilecek.

Yerli Oyun Stüdyosu One Percent, WePlay Ventures ve Startgate’ten 2.5 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.