/

23 Ağustos-30 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 16 Ağustos- 23 Ağustos tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 23 Ağustos 2023 ve 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

GameX 2023 başlıyor!

Oyun

GameX 2023 Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı 30 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında oyunseverlere kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan GameX’23 etkinliğinde birbirinden farklı cosplayler, stantlar ve influencer buluşmalarının yanı sıra heyecanla beklenen oyun tanıtımları da yer alacak. Temmuz ayının başında gerçekleşen basın etkinliğinde GameX’23’te dört oyununu tanıtacağını belirten Tencent, etkinliğe özel olarak Yükselen Yıldızlar Turnuvası’nın Watch Party etkinliğine ev sahipliği yapıyor olacak.

Ayrıca GameX’23 oyun sektörünün profesyonellerini de bir araya getirecek. GameX, Game Factory partnerliğinde gerçekleşecek B2B Developer Conference ve toplantılar oyun geliştiricileri tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla bekleniyor.

Tahmini 150 bin ziyaretçiyi ağırlayacak Gamex’23, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayacak ve dört gün boyuncu ziyarete açık olacak. GameX Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence buluşmasında yaşanan eğlenceli anları yakından takip etmek için Girişim Haberleri Instagram hesabını takip edebilirsiniz.

CAPCOM, Google Cloud ile iş birliğini duyurdu.

Oyun

Hepimizin aşina olduğu, bir dönemi kasıp kavuran halihazırda hala büyük bir kitleye sahip Pokémon GO oyununun geliştiricilerinde CAPCOM, oyunlarını daha hızlı ve güvenilir bir şekilde piyasaya sürebilmek için beraber çalıştığı Google Cloud ile iş birliğini duyurdu. Özellikle canlı oyun lansmanlarının güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için yapılan iş birliği sayesinde CAPCOM, oynatıcı erişimini engelleyebilecek ağ sorunlarıyla ilgili endişeleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İş birliğinin duyurulmasıyla ilk gerçekleşen etkinlik ise Street Fighter 6’nın Google Cloud güvencesiyle piyasaya sürülmesi oldu. Etkinliğin ardından Google Cloud oyun direktörü Jack Buser düşüncelerini ve hedeflerini şu sözlerle ifade etti:

“Google Cloud olarak oyun geliştiricilerini dünya çapında destekleme konusundaki kararlıyız. Odak noktamız, bir oyunun başarısının yalnızca altyapının gücünden ziyade oynanış kalitesine bağlı olmasını sağlamak. Google’ın yeteneklerinden yararlanma, CAPCOM’un nesiller boyunca oyuncularda yankı uyandıracak unutulmaz oyun deneyimleri oluşturma hedefiyle gayet uyumlu.”

Feudal Friends, Gamescom’da yer alan yerli oyun geliştiricilerinden biri oldu.

oyun

23-27 Ağustos tarihleri arasında Köln’de gerçekleşen dünyanın en büyük oyun etkinliklerinden Gamescom’da, Türk oyun geliştiricileri için bir bölüm ayrıldı. 17 Temmuz’da ilk oyunu Feudal Friends ile sektöre hızlı bir giriş yapan Keep Games, Gamescom’da yer alan yerli oyun geliştiricileri arasında yer aldı.

Oyun dünyasına dair büyük gelişmelerin yaşandığı Gamescom’23’te, Quantic Dream’in yeni oyunu Dustborn’un yayınlanan fragmanı ve uzun zamandır büyük bir merakla beklenen S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl’in yeni fragmanı ve oyunun çıkış tarihinin gelecek yıla ertelenmesi en dikkat çeken haberler arasında yer aldı.

Playstation Portal’ın çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu!

Oyun

Sony, geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu Project Q el konsolunun adını değiştirdiğini açıkladı. Sadece PS5 ile bağlantılı bir şekilde oynanabildiğini açıklayan Sony, konsolun yeni adını “Playstation Portal” olarak duyurdu. 1080P 60 FPS hedefli 8 inç ekrana sahip olan el konsolunda dokunsal geri bildirim alıcıları ve uyarlanabilir tetikleyiciler gibi özellikler de bulunuyor.

Sadece internet bağlantısı ile PS5 konsollarında kullanılabilecek olan yeni el konsolu ile sadece internet üzerinden oyun oynanabilecek. Yani kullanıcılar PS5 ile dışarıda oyun oynayamayacak. Oyunseverler tarafından konsolla ilgili pek olumlu geri dönüşler alamayan Sony, Playstation Portal’ın 2023 yılının sonunda piyasaya sürüleceğini açıkladı. Konsolun fiyatı ise şimdilik 199 $ olarak belirlendi.

Yerli oyun girişimi NoExit Games, 4 milyon dolarlık değerleme üzerinden yatırım aldı.

Oyun

Ankara merkezli hyper-casual oyun stüdyosu NoExit Games, Game Circle, Gelecek GSYF, Hakan Yıldız, Susu Yatırım, Yıldız Tekno GSYO ve melek yatırımcı Efe Duran Sarıkaya’dan 4 milyon dolarlık değerleme üzerinden yatırım aldı.

Yatırım haberi ile adından söz ettiren NoExit Games, Game Circle Kuluçka ve Hızlandırma Merkezi’nin desteğiyle finans, hukuk ve insan kaynakları alanında da destek alacağını duyurdu. 2022 yılında kurulan yerli oyun stüdyosu NoExit Games toplamda 23 hyper-casual oyun yayınladı. Ayrıca NoExit Games, bu oyunlarla portföyünü genişleterek dünyada bir ilk niteliğindeki üreticilerin yapay zeka modellerini hibrit-casual oyunlara entegre ederek oyun geliştirmeye başladığını açıkladı.

İlk yapay zeka tabanlı oyunları Painter’s Life’ı oyunseverlerin beğenisine sunan NoExit Games ekibi, her geçen gün daha da gelişen yapay zeka sistemlerini hızla değişen mobil oyun sektörüne entegre ederek sektörde öncü olmayı amaçlıyor.

Oyunfor, Almanya merkezli oyun şirketi Bigpoint’e ortak oldu.

Oyun

Türkiye’nin önemli dijital oyun mağazalarından Oyunfor, oyun sektörünün önemli oyun yayıncılık ve dağıtım şirketlerinden biri olan Almanya merkezli Bigpoint ile ortaklık kurdu. Bigpoint, yıllardır DarkOrbit, Drakensang Online ve Seafight gibi oyunları ile Türkiye’deki oyunseverler tarafından tanınıyor ve her geçen gün Türk kullanıcı sayısını arttırıyor. Bigpoint’e ortak olan Oyunfor, ortak kampanyalar düzenleyeceğini ve bölgesel nüfuzunu maksimum karşılıklı fayda sağlayacak şekilde kullanacağını belirtti.

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, kurulan ortaklık hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Stratejik ortaklığımız sayesinde Oyunfor.com’da sunduğumuz alternatif ödeme seçenekleri artık Bigpoint içeriklerini satın alırken de kullanılabiliyor. Ayrıca PanCafe işbirliğimizle internet cafe ağımızı Bigpoint’e açıyoruz. Bigpoint ile olan stratejik ortaklığımız sayesinde yakında oyunculara daha olumlu haberler sunacağımız için heyecanlıyız.”

Yerli Oyun Girişimi Mega Fortuna, 2.3 Milyon Dolar Tohum Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.