/

16 Ağustos-23 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 09 Ağustos-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 16 Ağustos 2023 ve 23 Ağustos 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

Oyun Sektöründe Rüzgarın Yönünü Gamescom’23 Belirliyor!

Oyun

Uzun zamandır sektörde büyük bir heyecanla beklenen Gamescom 2023 başlıyor. 23-27 Ağustos tarihleri arasında Köln’de gerçekleşecek Gamescom 2023’te bu sene de oyun duyuruları, son gelişmelerle, demolarla, cosplay’lerle ve sektörden bir çok isimlerle yapılan röportajlarla dolup taşacak. Ayrıca Nintendo ve Xbox gibi yeni katılımcılar Köln’de oyunseverlerle buluşacak.

22 Ağustos akşamı gerçekleşen Açılış Gecesi Etkinliği bile oyun gündemini yerinden sallamaya yetti. İşte o geceden bize kalan bazı haberler:

Tekken 8’in çıkış tarihi açıklandı.

Oyun

Tekken 8’in çıkış tarihi ve yeni fragmanı gerçekleşen Gamescom Açılış Gecesi’nde duyuruldu. Tekken 8, 26 Ocak 2024’te PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarına gelecek. Tekken’in geliştiricisi Katsuhiro Harada tarafından özel olarak tanıtılan yeni fragmana buradan ulaşabilirsiniz. Tekken 8 oyununun ön satışları ise 22 Ağustos’ta açıldı.

Thank Goodness You’re Here! oyununun tanıtım videosu yayınlandı.

Panic Inc. tarafından geliştirilen absürt komedi oyunu Thank Goodness You’re Here! oyunun yeni fragmanı Gamescom Açılış Gecesinde oyunseverlere sunuldu. Daha önce 2024 yılında yayına gireceği duyurulan oyun Nintendo Switch, PlayStation 5 ve PC’de yayınlanacak. Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

Call of Duty: Modern Warfare 3 oynanış videosu yayınlandı.

Oyun

“02-09 Ağustos Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler” raporumuzda sizlere çıkış tarihini duyurduğumuz birinci şahıs nişancı oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3’ün oynanışı Gamescom Açılış Gecesinde açıklandı. Oynanış hakkındaki videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Uzun süredir başka konularla gündeme gelen Activision, Call of Duty: Modern Warfare 3’e dair beklentilerini şu şekilde ifade etti:

“Her ne kadar tanıdık olsa da Verdansk, Modern Warfare 3’ün senaryosunda yeni bir perspektiften görülecek: 2023 yılında yeni bir tehdit Kastovia’nın başkentini tamamen kilit altına alacak.”

Tüm bunlara ek olarak, Call of Duty: Modern Warfare 3’ün Türkiye fiyatı belli oldu. Oynanan platforma göre farklılık gösteren fiiyat listesi genel itibariyle şu şekilde:

  • Standart sürüm 1999 TL
  • Üst paket 2799 TL
  • Kasa sürümü 2799 TL

Mortal Kombat 1’in ana kadrosu değişiyor.

NetherRealm, Mortal Kombat 1’in ana kadrosuna dört karakterin daha katılacağını Gamescom Açılış Gecesinde açıkladı. 14 Eylül’deki çıkış tarihinin öncesinde açıklanan karakterler arasında Reptile, Geras, Sektor, Scorpion, Frost, Li Mei, Liu Kang, Mileena, Quan Chi, Smoke ve Sub-Zero gibi isimler yer alıyor. Geçtiğimiz Cuma ön satışları başlayan Mortal Kombat 1 kadrosuna en son dahil olan karakterler ise Sindel ve General Shao oldu.

The Game Awards 2023 Tarihi Belli Oldu!

Oyun

2014’ten bu yana oyun sektörü için her yıl düzenlenen The Game Awards’ın bu sene nerede ve ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. The Game Awards 2023, 7 Aralık 2023 tarihinde Los Angeles, Kaliforniya’da Peacock Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Oyun sektöründe büyük öneme sahip olan The Game Awards, yalnızca o senenin en iyilerini ödüllendirmekle kalmıyor, tıpkı şu günlerde gerçekleşen Gamescom gibi büyük açıklamalara ve en güncel duyurulara da ev sahipliği yapıyor.

Her geçen yıl daha iyisini hedefleyerek devam eden The Game Awards hazırlıkları hızla devam ediyor. “Yılın Oyunu Ödülü” ise ödül töreninin en prestijli ve en değerli ödülü ve ödülün sahibi sektörde uzun süre gündemde kalma ödülünü de aynı anda kazanmış oluyor.

The Game Awards 2023, takipçilerine ödül törenini birçok farklı platformdan izleme şansı sunuyor. Şimdilik Twitch, YouTube, Steam, Twitter, Facebook ve TikTok’tan izlenebileceği belirtilen ödül töreninin izlenebileceği diğer platformlar ileriki günlerde duyurulacak. Ödül töreninin sunucusu ise Gamescom Açılış Gecesinin sunucusu Geoff Keighley olacak.

Alan Wake 2’nin Çıkış Tarihi Ertelendi.

Oyun

The Games Awards 2021’de Alan Wake serisinin ikinci oyunu olarak piyasaya sürüleceği duyurulan Alan Wake 2, yapılan açıklamalara göre planlanandan daha ileri bir tarihte oyun severlerle buluşacak. Oyuncular tarafından sevilen Alan Wake serisinin ilk oyunu 2010 senesinde çıkmış ve ikincisinin 17 Ekim 2023’de çıkacağı duyurulmuştu. Fakat Remedy tarafından yapılan açıklamaya göre Alan Wake 2 daha ileri bir tarihte yayınlanacak.

Remedy, oyunun ertelendiğini X’te yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Normal şartlarda 17 Ekim 2023’te çıkması planlanan Alan Wake 2, on gün geç çıkış yapacak. Oyunu 27 Ekim 2023’te piyasaya süreceğini açıklayan Remedy, yaşanan ertelenmeyle ilgili şu sözleri sarf etti:

“Ekim ayı oyun lansmanları açısından harika bir ay ve bu tarih değişikliği sayesinde herkesin sevdiği oyunların tadını çıkarması için daha fazla vakit bulacağını umuyoruz.”

Assassin’s Creed Mirage’dan Yeni Oynanış Videosu!

Oyun

Bir önceki raporumuzda çıkış tarihinin öne alındığını sizlerle paylaştığımız Assassin’s Creed serisinin 13. oyunu Assassin’s Creed Mirage için yeni oynanış videosu geldi. 5 Ekim’de oyunseverlerin huzuruna sunulacak oyunun oynanış videosunda en dikkat çeken nokta ise arka planda yer yer duyulan ezan sesleri oldu.

Bir İslam coğrafyası olan Bağdat’ta geçecek olan  Assassin’s Creed Mirage’de , coğrafyaya uygun biçimde ezan sesleri duyulacak. Daha önce de Assassin’s Creed 1’de ve Revelations’ta buna benzer ögeler kullanan Ubisoft, tarihi detaylara büyük önem veriyor. Bu detaylar ile ilgili oyunseverlerden büyük tebrik toplayan Ubisoft, ön satış sürecini başlattı. Oyunun ön satış fiyatı ise 849 TL olarak belirlendi.

Ödüllü Kitlesel Fonlama Yöntemiyle Yeni Bir Oyun Girişimi Doğuyor: Apocalyptic Studio” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.