/

24-31 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • CatchProbe

CatchProbe, Applied Value Group’tan yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları paylaşılmadı. Yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group’tan yatırım alan girişim yeni nesil bütünleşik dijital istihbarat ürünü geliştirerek hizmet veriyor. 2017 yılında San Francisco’da Batuhan Tosun tarafından kurulan girişim siber istihbarat ürünlerindeki yanlış bilgiyi kaldıran ‘’webnit’’ ihtiyacını pandemiyle birlikte askeri alandan kurumsal firmalara da kayan ihtiyacı çözüyor. CatchProbe’un özellik ve modülleriyle dünyanın ilk yapay zekâ destekli merkezi ve otonom eyleme geçirilebilir dijital istihbarat platformu olduğunu belirten CatchProbe kurucusu Batuhan Tosun, PreSeed aşamasındaki yatırım süreçlerine devam ettiklerini ve 2027 yılında ise New York’ta borsaya açılmayı hedeflediklerini paylaştı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

24-31 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • MYTH

MYTH, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından geldi. MYTH yapay zeka destekli desen yazılım teknolojisi sunan bir yerli girişim. Desen tasarım sürecini haftalardan saniyelere düşürüp, tasarım sürecini optimize ederek şirketlere zaman ve para kazandırma hedefi ile yola çıkan MYTH, sistemiyle birlikte tasarım süreçlerini %70 oranında hızlandırabiliyor. Genel olarak karşımıza moda, tekstil, ev tekstili, oyun tasarımı, ambalaj tasarımı ve metaverse sektörlerinde çıkıyor. MYTH aynı zamanda Türk Telekom PİLOT’un 9. döneminde mezun olan 18 girişim arasında yer alıyor. MYTH kurucusu Özgecan Üstgül aldığı yatırımı tasarımın Apple’ı olmaları için kullancaklarını belirtti.

Calisma Yuzeyi 1 3 1 1

  • Ace Games ve Uzman Çiftçi

Re-Pie Portföy, Ace Games’e 8 milyon dolar, Uzman Çiftçiye ise 500 bin dolar yatırım yaptı.

Ace Games iOS ve Android platformları için oyunlar geliştiren, 2020 yılında Serial Burglar ve Prison Life! oyunlarını kullanıma sundu. Ace Games, 2021 yılında ise ise Mix and Drink oyunu ile ABD App Store’unda tüm kategorilerde diğer uygulamaları geride bırakarak ilk sırada yer aldı.

Uzman Çiftçi ise işletmelerin gıda ve tarım ürünlerinin küresel pazarlardan güvenilir bir şekilde tedarik etmesinin yanı sıra kapsamlı bir Pazar imkânı da sunuyor. Uçtan uca operasyonları yönlendiren şirket içi uygulamaları kullanarak gıda üreticilerini doğrudan perakendeciler, restoranlar ve servis sağlayıcılarla buluşturuyor.

re pie 688 2

  • Khenda

Khenda, 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımı Diffusion Capital Partners (DCP) ve Koç Topluluğu Şirketleri Birinci Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yaptı. Alınan yatırım Khenda’nın büyümesini hızlandırmasına ve erişimini daha fazla pazara genişletmesine yardımcı olacak. Şirket halihazırda ABD, Avrupa ve Asya’daki önde gelen imalat şirketleriyle çalışıyor ve operasyonlarını daha da genişletmeyi hedefliyor. Khenda karşımıza üretimdeki sürekli iyileştirme faaliyetlerini yapay zekâ tabanlı video analiz ile dijitalleştiren SaaS platformu olarak çıkıyor. Khenda’nın patent-pending teknolojisi, çok az veriyle yapay zekâ eğitimine olanak tanıyor. Diğer çözümlerin aksine, tamamlanması aylarca süren donanım kurulumuna veya kapsamlı veri toplanmasına gerek olmuyor.

Khenda 3

  • Mindsite

Mindsite, 1,9 milyon dolar yatırım aldı. İş Bankası’nın ana yatırımcısı Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Gelecek Etki Fonu, TTGV bünyesindeki Teknoloji Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Leap Investment ve Finberg’in yanı sıra Utku Öz, Erdinç Güven, Semih Gökmen, Emre Açıkel ve Ömer Hayri Erkmen bireysel olarak katıldı. Mindsite e-ticaret analitiği platformu olarak karşımıza çıkarken markalara yol gösteren veri setleri ve aksiyon alınabilir Pazar içgörüsü hizmetini veriyor. Çalıştığı markalara hem kendi ürünleri hem de rakip ürünleri için fiyat, bulunurluk, görünürlük, içerik doğruluğu, yorum ve puanlama analizi gibi hizmetler sunan Mindsite 13 farklı ülkede 150’den fazla e-ticaret platformunda raporlama kapasitesine sahip.

mindsite startup 696x392 1 4

  • Podbee

Podbee, 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden köprü yatırım turunu tamamladı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Girişimin Mevcut yatırımcılar Fırat İşbecer ve Kerem Tokcan’ın da dahil olduğu tura yeni katılan isimlerse Faruk Eczacıbaşı, Rauf Cem Erkli ve ABD’de farklı dikeylerde yatırım yapma amacıyla kurulan 9726 Aero LLC firmasının kurucuları Birtan Çetinöz ile Günay Güleç. Candost Bayraktar, Tülin Özen ve Tansu Biçer tarafından 2020 senesinde kurulan girişim podcast içerik yaratıcısı olarak bulunuyor. Fularsız Entellik, Barış Özcan ile 111Hz, Trend Topic, Dilozof ile Dünyaya Fırlatıldık, Kayıp Eşya Bürosu gibi podcast içeriklerinin sahibi olan medya 2021 yılına oranla cirosunu 4 katlamış durumda. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

24-31 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Shippn

Shippn, 6,7 milyon TL yatırım aldı. Pre-seri A yatırım turunda aldığı yatırım APY Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, APY Ventures haricinde ise Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Lima Next Ventures da katıldı. Seyfettin Ersen Erol, Levent İlhaner ve Enes Güren tarafından kurulan Shippn, kullanıcılarının dünyanın farklı noktalarından alışveriş yapabilmelerine odaklanıyor. Cross-border alanında faaliyet gösteren bir girişim olarak karşımıza çıkan Shippn lokal adreslerini kullandırmak üzere sisteme kaydolmuş olan Host olarak adlandırılan kullanıcıların sistemden kazanç elde etmelerine olanak sağlarken aynı zamanda diğer kullanıcılarının da bu adresleri kullanarak dünyanın her yerinden kendi adreslerine sipariş verir gibi alışveriş yapabilmesini imkan veriyor.

shippn 559 5

  • Kiralarsın

Kiralarsın, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Kiralarsın’ın yatırım turuna ise Nethouse, QNBEYOND Ventures, Arya Kadın Yatırım Platformu’ndan Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Yeşim Şanal, Burcu Sarıahmetoğlu, Elif Erkekkol ve GBA’dan Umur Özal katıldı. Kiralarsın karşımıza elektronik eşyaları kiralayabileceğiniz bir platform olarak çıkıyor. Yerli girişim QNB Finansbank’ın kurum içi girişimi olarak hayat geçmiş bulunuyor. Pilot olarak İstanbul’da çalışmaya başlayan girişim şu anda 18 şehirde aktif hizmet sunuyor. Kiralarsın platformu içinde hoparlör, akıllı saat, akıllı ev, hobi ve eğlence, kamera, telefon, oyuncak, bebek bakımı, aksesuar ve kişisel bakım kategorilerinde ürünler yer alıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

24-31 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.