19 Nisan Çarşamba Neler Oldu? 📢

19 Nisan Çarşamba Neler Oldu? 📢

🤖 NATO Yapay Zekaya Karşı Önlem Aldığını Duyurdu

_NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yapay zekâ teknolojilerinin risklerine değinerek NATO’nun şimdiden bu teknoloji üzerine önlem aldığını duyurdu. Özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar hem dünya çapında popülerlik sağlarken hem de sınırının olmaması endişelere yol açtı. Ayrıca son bir yılda birçok şeye yapay zeka entegre olmuş durumda. Stoltenberg, yapay zekâların büyük riskleri de beraberinde getirdiğini şu ifadelerle söyledi:
“Yapay zekadan otonom sistemlere kadar yeni teknolojiler, anlaşılması ve yönetilmesi gereken büyük potansiyel risklerle birlikte gelir. Dünyamız, nesillerdir olduğundan daha tehlikeli ve daha az tahmin edilebilir.(…)
(…)Bir ülkenin sahip olduğu algoritmaların veya yapay zekâ sistemlerinin sayısını, füzeler ve savaş başlıklarında olduğu gibi basitçe sayıp sınırlayamayız.”
“Bu daha karmaşık teknolojik ortamda stratejik istikrarın sağlanması farklı bir yaklaşım gerektirecektir. Yeni bir çağ için etkili güven oluşturma, şeffaflık, doğrulama ve uyum yoluyla.
Önceki nesillerin karşılaştığı risklerden çok farklı olan bu yeni riskleri anlamak ve yönetmek için uzmanlığı geliştirmemiz gerekiyor. Savunmada yeni teknolojilerin sorumlu kullanımı için ortak, evrensel bir altın standardı geliştirmeye kararlıyız.
NATO’da bu süreci Yapay Zekâ Stratejimiz ve onun sorumlu kullanım ilkeleriyle başlattık.
İttifakta sorumlu kullanım için bazı ilkelerin ana hatlarını çizen bir anlaşmaya vardık ve tabii ki bir sonraki adım, Çin ile hem bu değerler ve ilkeler üzerinde hem de belki de sorumlu kullanım için bazı kurallar üzerinde anlaşmaya varmak olacaktır.”_

Sitemizdeki bir başka gündem haberi: Enerjisa’dan Girişim Projelerine Destek

19 Nisan Çarşamba Neler Oldu? 📢

⛔ Chrome Çöktü

Dünyanın en büyük arama motoru olan Chrome dün akşam büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Binlerce kullanıcı, arama yaptıklarında normalde karşılarına çıkan bağlantıların sonuçlarda yer almadığını gördü. Bu sorunun ardından Google konuyla alakalı bunun çok kısa sürdüğünü ve ayrıca sadece ABD’li vatandaşları etkilediğini açıkladı.

💰 Rusya’dan Kriptoya Olumlu Hamle

Amerikan dolarının dış ticarette egemen olduğu ticaret dünyasında birçok ülke kendi parasını kullanmaya gitti. Rusya ise şimdi yeni bir yasayla birlikte kripto paraları ticarete entegre edecek. Açıklamayı yapan Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yasa tasarısının detaylarına değindi. Rusya’da gerçekleştirilen ticaretlerde kripto para kullanımına müsaade edilmiyor. Nabiullina, dış ticarette kripto para kullanımını test edip sonuçlarını analiz etmek gayretinde olduklarını ifade etti. Ayrıca hazırlanmakta olan yasa tasarısının neredeyse hazır olduğunu vurguladı.

19 Nisan Çarşamba Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Girisimpedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.