19 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

19 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

🎮 XBox Apple Store ve Play Store’a Rakip Oluyor

Microsoft’un alt kuruluşu olan XBox’ın konsol ve PC pazarının ardından şimdi de mobil oyun pazarına gireceği düşünülüyor. The Verge’in haberine göre Microsoft, tıpkı PC platformunda kullandıklarını Xbox uygulamasına benzer bir mobil uygulama üzerinde çalışmalara başladı . Henüz net bir bilgi olmasa da güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Microsoft, başlangıçta Activision Blizzard ve alt şirketi olan King’in tüm oyunlarını ve anlaşma yapacağı 3. parti firmalarını oyunlarını da dahil ederek kendini güçlendirecek.

19 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

🚫 Google’da Reklam Engelleme Devri Bitebilir

Kullanıcılar internette dolaşırken birçok eklenti kullanıyor. Google bu konuya karşı tam bir savaş açmış olamsada Google 1 Ocak 2023 itibariyle Manifest V2’den Manifest V3’e geçiş yapacak. Bu nedenle başta Adblock benzeri reklam engelleme uzantıları olmak üzere sevdiğimiz birçok program atıl vaziyete gelebilir. Manifest uygulama kullanma arayüzü olarak karşımıza çıkıyor.

19 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

💸 TikTok Canlı Yayında Para Dilenenleri Engel Olacak

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok geçtiğimiz günlerde dilencilik haberiyle karşımıza çıkmıştı. Kullanıcılar Suriyeli savaştan kaçmış çocukları canlı yayın açarak dilencilik yoluyla para kazanıyorlardı. Şirket, haber çıkar çıkmaz dilencilik yapan ve BBC’nin işaret ettiği tüm hesapları kapattı. TikTok yaptığı açıklamada istismar amaçlı yapılan dilenciliğin topluluk kurallarını ihlal ettiğini belirtti. Ama bununla da yetinmedi. TikTok, canlı yayın için minimum yaşını 16’dan 18’e yükselterek önlemlerini arttırdı.

19 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.