18 Nisan Salı Neler Oldu? 📢

18 Nisan Salı Neler Oldu? 📢

📱 WhatsApp ve Signal’den İngiltere’ye Açık Mektup

WhatsApp geçtiğimiz ay İngiltere merkezli devreye alınması hedeflenen Çevrimiçi Güvenlik Yasası uygulaması sonucunda ülkeden çekip gideceklerini açıkladı. Bu yasa sayesinde uçtan uca şifreleme olayı azaltılacak yani devlet içerikleri denetlemeye politikalarına zorlayabilir duruma gelecekti. Bunun üstüne Signal’de bu seviye bu taramanın sonucu ülkeden çıkacağını açıkladı.

18 Nisan Salı Neler Oldu? 📢

🤖 TruthGPT Üzerine Çalışılıyor

Elon Musk bugün ortaya çıkan bilgiler üzerine “TruthGPT” üstüne çalışıyor. X.AI şirketi oldukça ses getirmişti. Bu şirketin ise üretken yapay zeka konusunda araştırmalar yapacağını açıklamıştı. Şimdilik somut bir çözüm olmasa da aktif olarak bunun üzerine çalışılıyor. “Doğruyu arayan bir yapay zeka” adlı bu yapay zeka Elon Musk’ın Fox News’teki röportajında açıpa çıktı.

 

18 Nisan Salı Neler Oldu? 📢

👨‍💻 Athena Adlı Yapay Zeka İşlemcisi Gündemde

Microsoft yeni çıkardığı yapay zeka işlemcisi ile tekrar gündeme geldi. Şirket yapay zeka ile son dönemde gündeme geliyor. Şirketin çalışanlarında bazıları makine öğrenmeyi de odak noktaya alan işlemcinin üretildiğini ve bunun çok sayıda Microsoft ve OpenAI çalışanı tarafından kullanıldığını açıkladı. Bunun hem performans olarak diper işlemcilerden daha iyi olduğu ve daha ucuz olamsı hedefleniyor.

18 Nisan Salı Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Girisimpedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.