16 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

16 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

16 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

🚘 Peugeot Arabalarına ChatGPT Ekletiyor

Global Gündem

Peugeot, Volkswagen’un ardından araçlarına ChatGPT eklemeye başladı. Bazı modern modellerine, özellikle I-Cockpit üzerinden erişim sağlanabilen 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner ve E-Expert gibi araçlara ChatGPT entegrasyonu başladı. Peugeot, Türkiye’de E-5008 için gelişmiş bir sohbet botunun yakında geleceğini duyurdu. Bu adım, müşteri deneyimini geliştirmeyi ve ChatGPT teknolojisini tüm araç modellerine entegre etmeyi amaçlıyor. ChatGPT, Peugeot i-Cockpit’e entegre edilerek OK Peugeot sesli asistanı aracılığıyla kullanıcılara çeşitli konularda yanıt verebiliyor ve yolculuk sırasında etkileşim kurabiliyor. Volkswagen da benzer şekilde, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren Tiguan, Passat, Golf ve ID serisi elektrikli araçlar gibi popüler modellerine ChatGPT entegrasyonu yapacak. Bu sistem, sürücülerin araçlarıyla daha fazla iletişim kurmasına ve sürüş sırasında detaylı bilgi almasına olanak tanıyacak.

 

⚖ Güney Kore Teknoloji Şirketlerine Davalar Açıyor

16 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

Güney Kore hükümeti, ülkedeki internet alanını domine eden teknoloji şirketlerine karşı sert düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Kore Adil Ticaret Komisyonu, Amerikan teknoloji şirketlerine karşı yasal düzenlemeler yapılacağını duyurdu. Bu düzenlemelerin büyük ölçüde Avrupa Birliği Dijital Pazarlama Yasaları’ndan esinlendiği belirtiliyor. Yeni yasaların sadece Amerikan şirketlerine değil, Güney Kore’nin yerli firmaların tekel olma girişimlerine karşı da tedbirler getirdiği ifade ediliyor. Önümüzdeki düzenlemelerle, belirli şirketlerin tekel olarak etiketleneceği ve belli sektörlere girmelerinin sınırlanacağı ya da yasaklanacağı öngörülüyor. Ancak, yerli ve yabancı şirketlerin bu düzenlemelere güçlü bir şekilde karşı çıkması, düzenlemelerin hızını kesmiş gibi görünüyor. Düzenlemelerin içeriği ve ne zaman yayınlanacağı henüz net değil. Nisan ayında yapılacak seçimlerin bu konuda etkili olabileceği belirtiliyor. Güney Kore halkının bir kısmı, küçük esnafın gelirini azaltan teknoloji şirketlerinin gücünü sınırlayan kapsamlı düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Ancak, ülkede faaliyet gösteren teknoloji şirketleri, yasal düzenlemelerin gecikmesinden memnun. Zaman kazandıklarını düşünen şirket yöneticileri, olası sınırlamaların Güney Kore ekonomisine zarar verebileceğini savunuyor.

 

🤖 OpenAI’ın Sora’sı Görenleri Şaşkına Uğrattı

16 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

OpenAI, metinden video oluşturan yeni yapay zeka aracı olan Sora’yı tanıttı. Sora, gerçekçi video örnekleriyle dikkat çekiyor ve henüz güvenlik uzmanları tarafından test edilmekte. OpenAI, X hesabından paylaştığı örnek videolarla Sora’nın yeteneklerini gösterdi. Şirket, Sora’yı herkesin kullanımına sunmadan önce güvenlik testlerini tamamlamayı ve güvenilir sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. Sora, metin komutuyla 60 saniyelik gerçekçi videolar oluşturabiliyor ve karmaşık sahneleri başarıyla simüle edebiliyor. Ancak test aşamasında olduğu için bazı zayıf noktaları da bulunuyor. Örneğin, videoda bir kişinin kurabiye ısırdığı ancak kurabiyede ısırık izi olmadığı gibi detaylar Sora’nın bazı eksikliklerini ortaya koyuyor. Şu anda Sora, sanatçılar, tasarımcılar ve sinemacılar için test aşamasında ve geri bildirimlerle daha da geliştirilecek.

 

Türkiye’nin ilk Sexual Wellness Uygulaması Biyaku, 80.000 dolar daha yatırım aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #TeknolojiHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.