/

01 Kasım- 08 Kasım Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 18 Ekim-25 Ekim 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 01 Kasım 2023 ve 08 Kasım 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

The Day Before Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Oyun

Fntastic ekibi tarafından geliştirilen açık dünya hayatta kalma oyunu The Day Before (TDB)’un uzun zamandır beklenen çıkış tarihi sonunda belli oldu.

İlk olarak 2021 yılının Haziran ayında piyasaya sürüleceği duyurulan The Day Before oyunu yaşanılan bazı aksilikler nedeniyle 2023 yılının Mart ayına ertelendiği duyurulmuştu. Bu haberin ardından oyunu Unreal Engine 5 oyun motoruyla yeniden tasarlamaya başladığını açıklayan şirket oyunun çıkış tarihini 10 Kasım 2023’e ertelemişti.

Uzun bir erteleme süreci ile karşı karşıya kalan oyunseverler tam ümidini yitirmişti ki Fntastic geçtiğimiz günlerde oyunun kesin çıkış tarihini duyurdu. Fntastic bu uzun bekleyişin 7 Aralık 2023’te son bulacağını açıkladı.

The Day Before fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Yerli Oyun Stüdyosu SuperGears Games, 10 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Oyun

İstanbul merkezli yerli oyun stüdyosu SuperGears, TMRW Foundation önderliğinde gerçekleşen ilk yatırım turunu geçtiğimiz günlerde büyük bir başarı ile tamamladı.

TMRW Foundation kurucusu Cevat Yerli’nin önderlik ettiği yatırım turuna; Ulaş Karademir, İbrahim Akman, Emre Yıldız, Murat Alagöz gibi isimlerin yanı sıra Yıldız Tekno GSYO’da dahil oldu.

SuperGears kurucu ve CEO’su Yasin Demirden, 10 milyon dolar üzerinden alınan bu yatırımın “Racing Kingdom” isimli yenilikçi yarış oyunlarının geliştirilmesi aşamasında kullanılacağını belirtti.

GTA 6 Duyuru Tarihi Belli Oldu!

Oyun

Grand Theft Auto 6’nın duyuru tarihi belli oldu! 10 yıl önce piyasaya sürülen ve Minecrat’tan sonra tarihin en çok satan üçüncü oyunu olan GTA 5’in devam oyunu GTA 6, yabancı kaynaklara göre, oyunun geliştiricisi Rockstar Games’in 25. yılını kutlamak için 2023 Aralık ayında yayınlanacak.

GTA 5’ten 3 günde 1 milyar dolar gelir elde eden Rockstar Games’in bu sefer çok daha kısa bir süre içerisinde bu hedefe ulaşması bekleniyor. Rockstar Games, geçtiğimiz yıllarda GTA 6’ ya dair görüntü sızdıran kişilere açtığı davada ise haklı bulundu. Karakter görüntüleri ve haritalandırma gibi bilgileri sızdırmaktan yargılanan suçlularsa hapis cezası ile yargılanıyorlar.

RoboCop: Rogue City Yayında!

Oyun

80’li yılların meşhur filmi RoboCop’un öyküsünü konu alan RoboCop: Rogue City yayınlandı. 2 Kasım 2023’te yayınlanan RoboCop: Rogue City, PlayStation5, Xbox Series XIS ve Pc’de aynı anda yayına girdi.

Oyuncuların sibernetik bir kahramanın kimliğine bürüneceği bu oyundada, Peter Weller, RoboCop olarak özdeşleştiği rolüne yine hayat veriyor. Oyuncular, RoboCop’un yarı insan, yarı makine ve tamamen yasaların koruyucusu olan ikonik figürünü yönlendirerek, Eski Detroit’in suçla dolu dar sokaklarında adaletin peşinde olacak.

Teyon’un geliştirdiği ve Metro-Goldwyn-Mayer’ın haklarını tuttuğu efsanevi serinin bu yeni oyunu, Nacon tarafından yayımlanıyor. RoboCop: Rogue City tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

PS Plus ve Xbox Game Pass Kasım Ayı Oyunları Belli Oldu

oyun

Oyunseverlerin büyük bir heyecanla beklediği ayın o zamanı geldi! PlayStation Plus ve Xbox Game Pass Kasım ayı oyunları belli oldu. Kasım ayı, PlayStation Plus ve Xbox Game Pass aboneleri için dolu dolu bir oyun içeriği sunuyor.

İşte Kasım ayında Xbox Game Pass’e gelen oyunlar:

  • Coral Island
  • Spirittea
  • Dungeons 4
  • Like a Dragon Gaiden The Man Who Erased His Name
  • Wild Hearts
  • Thirsty Suitors
  • Football Manager 2024

Kasım ayında PlayStation Plus’a gelen oyunlar:

  • Mafia II Definitive Edition
  • Aliens Fireteam Elite
  • Dragon Ball The Breakers

BONUS: Xbox Game Pass Aboneliklerine Gelen Zam Oyunseverleri Üzdü!

Xbox Game Pass’ten gelen zam haberi oyunseverleri üzdü. Uzun zamandır zam geleceğinin sinyallerini veren şirket, geçtiğimiz günlerde Xbox Game Pass aboneliklerine gelen zam fiyatlarını duyurdu.

Yapılan zamlar ardından:

  • Aylık abonelik fiyatı 79,99 TL’den 159 TL’ye,
  • Ultimate abonelik fiyatı 120,99 TL’den 209 TL’ye yükseldi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.