/

18 Ekim-25 Ekim Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 11 Ekim-18 Ekim 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 18 Ekim 2023 ve 25 Ekim 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

Spider-Man 2, 24 saat içinde satış rekoru kırdı!

Oyun

20 Ekim 2023’te satışa sunulan Marvel’ın Spider-Man 2 oyunu satış rekorları kırdı. Spider-Man 2, satışa çıkmasının ardından ilk 24 saat içinde 2,5 milyondan fazla satarak PlayStation’un en hızlı satış rekorunu kırdı.

PlayStation 5’e özel olarak tasarlanan ve uzun zamandır oyunseverler tarafından büyük bir merakla beklenen Spider-Man 2’nin bu büyük başarısı PlayStation’ın resmi X hesabında yayınlanan bir gönderi ile duyuruldu.

Daha önce hem PS4 hem de PS5’te aynı anda yayına giren God of War Ragnarok’un bir hafta içinde 5,1 milyondan fazla satarak en hızlı satış rekorunu kırdığını açıklayan Sony, Marvel Spider-Man 2’nin sadece PS5’e özel olarak tasarlandığının ve ilk günden 2,5 milyondan fazla sattığının altını çizdi.

Star Wars: Dark Forces Remaster’ın çıkış tarihi belli oldu

Oyun

Night Dive Studios tarafından geliştirilen, 90’ların ikonik FPS oyunu Star Wars: Dark Forces’un remaster versiyonunun çıkış tarihi belli oldu. Birçok oyunun remaster versiyonunu geliştirmesiyle bilinen Night Dive Studios, Star Wars: Dark Forces Remaster’ın 28 Şubat 2024’te piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Şubat ayında oyunseverlerle buluşacak Star Wars: Dark Forces Remaster’a birçok yeni nesil oyun özelliği eklendiği de paylaşılan bilgiler arasında. Galaktik İmparatorluktan kaçan Kyle Katarn’ın hikayesinin işlendiği Star Wars: Dark Forces Remaster’da eklenen geliştirilmiş dokular, modern kontrol güncellemeleri ve yeni ışıklandırma yeni özelliklerden yalnızca birkaçı.

Night Dive Studios tarafından yayınlanan tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

NetherRealm Studios’un yeni mobil oyunu Mortal Kombat: Onslaught, yayınlandı

Oyun

Mortal Kombat serisi hayranları tarafından uzun zamandır büyük bir heyecan ile beklenen yeni Mortal Kombat: Onslaught mobil sürümü 17 Ekim’de App Store ve Play Store’da yayınlandı. Bir rol yapma oyunu olan Mortal Kombat: Onslaught mobil oyunculara özel sinematik sahneleri ve oyun içi hikayeleri ile ilk haftadan büyük ilgi gördü.

Heyecan verici bir oyun deneyimi sunmak için geliştirilen Mortal Kombat: Onslaught, 50’den fazla farklı dövüşçü karakteri, 70 eser ve sekiz ölüm animasyonu, 48’den fazla oyun içi ekipmanı ve dört farklı oyun modu ile mobil oyuncuların beğenisini topladı.

The Walking Dead: Destinies’ın çıkış tarihi belli oldu

Oyun

Geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlandığı duyurulan The Walking Dead: Destinies’ın çıkış tarihi belli oldu. Aynı andan PS4, PS5, Xbox One/ Series, Nintendo Switch ve PC’de yayınlanacak oyunun 17 Kasım 2023’te oyunseverlerle buluşacak.

Zombi istilasına uğramış bir şekilde hastanede uyanan Rick Grimes ana karakteri olarak oyuna dahil olacak oyuncular Atlanta ve Woodbury gibi The Walking Dead dizisinde sıklıkla kullanılan lokasyonlarda gezebilecekler. Ayrıca oyuncular diziden bağımsız olarak The Walking Dead: Dentinies ile hikayenin sonunu kendileri belirleyebilecekler.

17 Kasım’da çıkacak The Walking Dead: Dentinies için hazırlanan tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Epic Games cadılar bayramı indirimi başladı!

Oyun

18 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak Epic Games cadılar bayramı indirimleri başladı. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha kısa süreli olan 2023 cadılar bayramı indirimi ile Epic Games oyunseverlere %40-%60 oranında indirim fırsatları sunuyor. İndirimde olan oyunlardan bazıları:

  • The Last of Us Part I, 1.099 TL yerine 869,20 TL
  • The Outlast Trials, 269 TL yerine 215,20 TL
  • Remnant 2, 685 TL yerine 548 TL
  • Dead Island 2, 429 TL yerine 300,30 TL
  • Dynig Light 2 Stay Human, 699 TL yerine 349 TL

BONUS: Bugün itibariyle TL ile satışlarına son veren ve bundan sonra satışlarını dolar üzerinden gerçekleştireceğini duyuran STEAM’in haberi ile yıkılan oyunseverlere ilaç nitelinde bir haberimiz daha var. Bethesda, bu hafta üç oyununu ücretsiz erişime açtı! Windows kullanıcılarının ücretsiz bir şekilde erişebileceği oyunlar:

  • Doom 3
  • The Evil Within
  • The Evil Within 2

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler” raporumuzun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.