//

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1)WePlay Ventures

Weplay Ventures, 25 milyon Euro değerleme ile 500 bin Euro yatırım aldı. Yatırım Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından yapıldı. Alınan yatırım girişimlere yatırımlar için kullanılacak.

WePlay Ventures Nedir?

WePlay Ventures, başta Türkiye olmak üzere Doğu Avrupa, Orta Asya ve Körfez bölgesinde yer alan oyun stüdyolarına yatırımlar yapıyor. Girişim kuruldıktan sonra merkezini Hollanda’ya taşıdı. Alına bu yatırım sonucunda  Hedef Girişim’in WePlay Ventures içindeki pay oranı ise yüzde 2 olarak gerçekleşti.

 

2)Pdmechanics

  Pdmechanics, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Karacasu Tekstil’den geldi. Alınan yatırım yeni teknolojiler için kullanılacak.

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Pdmechanics Nedir?

Pdmechanics, endüstriyel tesislerin üretim makinelerindeki arızaları yapay zeka alt yapısıyla erken teşhis eden bir yapı sunuyor. Pdmechanics bu noktada endüstriye çözüm üreten kestirimci bakım odaklı bir veri analitiği girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Makine öğrenmesi tabanlı kestirimci bakım web platformu ile üretimde görevli ekipmanların verisini analiz ederek ekipmana özel anomali tespitlerinde bulunan girişim, kullanıcılara ekipmanların durumunu risk skoru olarak bildiriyor.

 

3)Gamster Kids

  Gamster Kids, 850 bin dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım APY Ventures, Doping Hafıza kurucuları Semih Hakyemez, Ali Karakuş ve CEO’su N.Mert Kalkavan’dan geldi. Alınan bu yatırım iny Minies uygulamasının daha fazla aileye erişmesi için kullanılacak. 

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Gamster Kids Nedir?

Gamster Kids, okul öncesi dönem çocukların gelişimine odaklanan bir girişim. Girişimin geliştirdiği Tin Minies oyunu ABD, İngiltere ve Türkiye’den eğitimciler ve çocuk gelişim uzmanlarıyla birlikte hazırlandı. Oyun içinde er alan içerikler arasında oyunlar, kitaplar, masallar, meditasyon, yoga ve uyku müzikleri gibi farklı dikeylerden içerikler yer alıyor. Girişim gelirinin yüzde 85’ini yurt dışından karşılıyor. Ayrıca kçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Arapça dilleri mevcut.

 

4)Cerebrum Tech

Cerebrum Tech, 420 milyon TL değerleme üzerinden 50 milyon TL yatırım aldı. Yatırım Boğaziçi Ventures öncülüğünde bireysel ve kurumsal yatırımcıların katılımı ile gerçekleşti. Alınan yatırımın ne için kullanılacağı ise belirtilmedi.

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

CerebrumTech Nedir?

Cerebrum Tech, üretken yapay zeka alanında Cere ve Cere Insight gibi inovatif çözümleri ile öne çıkan bir girişim. Girişim yapay zeka, finans, sanayi, e-ticaret, Web3 gibi farklı sektörlerde dikkat çeken ürün ve çözümler üretiyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.