/

08-15 Ocak 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • BlockGate

blockgate 970 1

BlockGate, 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım ile birlikte tohum öncesi yatırım turunu kapatmış oldu. BlockGate’in tohum öncesi yatırım turu, Yıldız Tekno GSYO liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Yıldız Tekno GSYO’nun haricinde ise Kalyon Venture Capital katıldı.

BlockGate karşımıza oyun ve teknoloji girişimi olarak çıkıyor. İstanbul merkezli girişimin Yıldız Teknopark’ta yer alan ve daha önce mobil oyunlar ve blokchain tabanlı Play-To-Earn oyunları geliştirme tecrübesine sahip bir girişim olarak 2022 Temmuz ayında faaliyet göstermeye başladı.

ee-To-Play, Free-To-Earn ve Play-To-Earn oyun modellerinin bir arada sunulduğu Car Warrior adlı oyunları ise 2023 yılında kullanıma sunulacak. Ayrıca oyun blokchain tabanlı bir online deneyim sunacak. Bu sayede kullanıcılar ister oyun içinde ister gerçek dünyaya taşıyabileceği ödüller kazanacak.

 

  • Apphic Games

apphic 670 2

Apphic Games, Lima Ventures’tan tohum yatırımı aldı. Yatırımın finansal detayları ise duyrulmadı. 2021 yılında WePlay Ventures’tan 1,4 milyon TL yatırım almıştı. Girişim aldığı yatırımı Deadly Broadcast adlı Co-op korku ve Revenge of Akuras adlı Casual Beat’em up oyunları üzerindeki çalışmalarını bitirmesi ardından pazarlama için kullancak.

2020 yılında Gazi Akyüz, Erdinç Gürbüz ve Yavuz Erdem tarafında kurulan girişimin 20 Ocak tarihinde yayınlanacak oyunu Deadly Broadcast Steam üzerinden çıkarken Revenge of Akuras ise Google Play ve App Store’da yayınlanacak.

 

  •  Parabol

parabol 121 3

Parabol, Avrupa Birliği’ne bağlı bir alt kuruluş olan EIT Urban Mobility’den yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın Finansal detayları ise paylaşılmadı. Bu kuruluş kentsel hareketlilik alanında daha yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler için paydaşları bir araya getirerek yenilikçi çözümlerin gerçek hayatta uygulanmasını ve katma değerli iş birliklerinin gerçekleşmesini sağlamak için kurulmuş.

Parabol aldığı bu yatırımı Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarına açılmak için kullanacağını belirtti. Parabol’un şu anda Cermoni ve Pintask isimli 2 çözümü bulunuyor.

Parabol 2011 yılında Ankara’da kurulan bir girişim. Metin Barış tarafından kurulan Parabol şu anda 11 ülkede 50’den fazla şehirde kullanıldığını da ekleyelim.

 

  • Leadport

leadport 563 4

Leadport, 25 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde melek yatırımcılardan alığı yatırım ile birlikte  ilk yatırım turunu tamamladı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Leadport Kurucusu Alper Barut, aldıkları bu yatırımı 2023 yılı içerisinde Türkiye’de büyümeyi sağlamak için kullanacaklarını söyledi.

Leadport karşımıza dijital kanallar üzerinden gelen potansiyel müşterilerin en verimli şekilde yönetilerek, şirketlerin satışlarını artırmalarına ve büyümelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir girişim olarak çıkıyor. Leadport teknoloji geliştirme merkezlerinde hayata geçirilmişti.

Leadport Kurucusu Alper Barut, Leadport kullanan şirketlerin satışlarının 6 kat artırdığını söyledi. Ayrıca Leadport’a yapılan yatırımın şirketlere 80 kat olarak geriye döndüğünü de ekledi.

 

  • Diginak

 

08-15 Ocak 2022 Yatırım Alan Girişimler

Diginak, 1 milyon dolar yatırım aldı. Innovate21st İvmelendirme Programı kapsamında aldığı bu yatırım idacapital tarafından yapıldı. Diginal idacapital’den aldığı bu yatırımı 2023 yılında birlikte kendini 4’e katlamayı düşünüyor. Toplamda 2023 yılında 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelire ulaşamayı hedefliyor.

Diginak karşımıza dağıtık yapıdaki taşımacılık pazarının, bağımsız en büyük entegratörü olmak hedefiyle operasyonlarını yürüten bir girişim olarak çıkıyor.

 

  • Kooplog

kooplog yatirim 696x392 1 5

Kooplog, 2 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları paylaşılmazken yatırım adı açıklanmayan bir bireysel melek yatırımcıdan geldi. Yatırım Big Bang sahnesinde açıklandı. Aldıkları bu yatırımı  2023’te kooplog mobil uygulamasını çıkarmak için kullanacaklarını belirtiyor.

2017 yılında İTÜ Çekirdek çatısı altında faaliyet gösteren bir sosyal blog platformu olan kooplog Blog yazar ve okur ekosistemi için modern, kolay ve ücretsiz bir blog deneyimi sunmak amacıyla yola çıkan kooplog, yaklaşık 20.000 yazarı ve yüz binlerce ziyaretçisiyle yazar ve okurların blog yolculuğunda onlara eşlik ediyor.

Blog yazılan bu sitede yazarlar kooplog’un düzenlediği blog yarışmaları ve profillerine ekleyebilecekleri “Bağış al” seçenekleri ile gelir elde edebiliyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.