Yemeksepeti Yeniden Mi Hacklendi?

Yemeksepeti mart ayındaki saldırının ardından yeniden mi hacklendi?

Geçtiğimiz mart ayında siber bir saldırıya maruz kalan ve kullanıcıların ad-soyad, doğum tarihi, Yemeksepeti’ne kayıtlı telefon numaraları, e-posta adresleri, adres bilgileri, kredi kartlarının son 4 haneleri ve açık olarak görülemeyen, SHA-256 algoritması ile maskelenmiş giriş şifrelerine ulaşan siber korsanların Twitter’daki iddialara göre yeniden faaliyete geçtiği belirtiliyor.

Mart ayındaki saldırıda verileri çalınan kullanıcı sayısının ise 30 milyonun üzerinde olduğu belirtilmişti fakat korsanların kredi kartı bilgileri dahil hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediklerine dair bir açıklama yapılmıştı.

Yemeksepeti’nin Mart ayında yaptığı açıklama;

Önceki saldırıyı yapan hackerların, verileri piyasada satışa çıkarmadan önce Yemeksepeti’nin sahibi ve CEO’su Nevzat Aydın’a bir teklif götürdüğü iddialar arasında. Verilerin satışa çıkmaması için pazarlık masasına oturmak isteyen hacker grubu, saldırı esnasında henüz hala CEO konumunda olan Nevzat Aydın’a saldırıdan sadece şuanlık kendisinin haberdar olduğunu ve Aydın’ın istedikleri miktarı ödememesi halinde saldırıyı herkese yayacaklarını söylemişler. Nevzat Aydın’ın teklifi kabul etmediği ve bu yüzden verilerin açığa çıktığı söyleniyor.

Yemeksepeti

Twitter’daki bir kullanıcının tweetinde görüldüğü üzere Sabancı ailesine mensup bir üyenin bile bilgileri var. Nevzat Aydın ve birçok ünlü ismin de bilgilerinin ele geçirilmiş olduğu yönünde iddialar bulunuyor.

Nevzat Aydın’la hacker grubu arasında yapılan konuşmanın sonunda üçüncü bir saldırının detayını görüyoruz. Bu olası saldırının fidye ödemesi yapılmaması halinde yapılacağı hackerlarca söylenmiş. Bu durumda üçüncü bir saldırı gerçekleşmiş olabilir ve daha fazla kullanıcının bilgilerinin saldırganların eline geçmesi şuanki konuşulan iddialar çerçevesinde mümkün.

Mesut Çevik ve birçok tanınmış kişinin iddialarını ve hackerlarla olan konuşması;

https://twitter.com/buckberi/status/1460331612978176011?t=vRA8lQexb4ZP3ogWkPT2dw&s=19

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

DİA Yazılım, 330 Bayi ile Tüm Türkiye’de

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.