2022’de yatırım rekoru kırılırken, 2023’ün Unicorn’ları yolda

Keiretsu Forum Türkiye
Keiretsu Forum Türkiye

2022’de özellikle oyun ve fintech girişimlerinde tüm zamanların yatırım rekorunun kırıldığını belirten Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, bu yıl aracılık ettikleri yatırımlardan unicorn çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

Keiretsu Forum Türkiye
Keiretsu Forum Türkiye

Geçen yıl 11 girişimin 20 milyon TL yatırımına aracılık ettiklerini belirten Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, “Türkiye Girişim Ekosistemi 2022 Raporu’na göre, girişimlere yapılan yatırımlar 2022’de dünya genelinde düşerken, Türkiye bu süreçten sınırlı şekilde etkilendi. 2022’de özellikle oyun ve fintech girişimlerinde tüm zamanların yatırım rekoru kırıldı. 2022’de 46 girişim, kitle fonlama ile 1 milyar 6 milyon dolar yatırım aldı. Oyun ve fintech girişimlerinde tüm zamanların yatırım rekoru kırıldı. 2021’de 69 milyon dolar olan fintech yatırımları 90 milyon dolara çıktı. 2021’de 265 milyon dolar olan oyun girişimlerinin yatırımları ise 362 milyon dolarayükseldi. Keiretsu Forum Türkiye olarak 2023’te de yatırımlarımıza devam ediyor ve bu yıl yatırımlarımızdan unicorn çıkmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye tam bir fintech cenneti. Türkiye bankacılık alanında dünyanın çok önündeyiz. Türkiye’den fintechlerden bir veya birkaç unicorn çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

Keiretsu Forum Türkiye
Keiretsu Forum Türkiye

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.