Her Şeyi Tartışabilecek Kadar Etik Olan Yapay Zeka Goody-2 İle Tanışın!

Goody-2

Yapay zekâ etiği konusunda çığır açan bir chatbot olan ‘Goody-2’, aşırı güvenlik önlemlerine dikkat çekiyor ve yapay zekânın gelişiminde denge arayışına vurgu yapıyor.

Yapay zekâ modellerinin ortaya çıkışı, kuruluşları özellikle izin verilen söylemlerin sınırlarıyla ilgili etik hususlarla mücadele etmeye yöneltiyor. “Goody-2“, hangi şekilde olursa olsun herhangi bir diyaloğa girmekten kaçınarak bu ikileme karşı aşırı bir yaklaşımı temsil ediyor ve bazı yapay zekâ sunucularının açık konuşma yerine güvenliğe öncelik verme eğilimini eleştiriyor.

Goody-2

Potansiyel olarak tehlikeli konulara ilişkin endişeler, yapay zekâ hizmet sağlayıcılarını güvenlik mekanizmaları uygulamaya sevk ederek konuşma kapsamının sınırlandırılmasına yol açıyor. Kimileri diğer ürünlerdeki güvenlik özelliklerine benzeterek sıkı kontrolleri savunurken, diğerleri kullanıcıların takdirine güvenmeyi savunuyor. Goody-2’nin hiper-etik duruşu, aşırı güvenlik önlemlerinin saçmalığını vurgulayarak aşırı temkinli yapay zekâ yönetiminin bir eleştirisi olarak hizmet ediyor.

Goody-2 gibi bir yapay zekâ ile çalışmanın yarattığı sıkıntılara rağmen, yapay zekâ yeteneklerini sınırlandırmak için hâlâ geçerli nedenler bulunuyor. Ancak bu proje, aşırı ihtiyatlı olmanın risklerinin altını çizerek yapay zekâ geliştirmede dengeli bir yaklaşıma duyulan ihtiyacı vurguluyor. Nihayetinde proje, yapay zekâ tasarımında sorumluluk ile faydayı uzlaştırmanın zorluklarına ışık tutmakta ve yapay zekâ teknolojisinin gelecekteki yörüngesi ve toplumsal etkileri üzerine düşünmeye sevk ediyor.

QNBEYOND Hızlandırma Programı 6. Dönem Başvuruları Açıldı!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.