Whatsapp’ta Yeni Bir Dönem! Alışveriş Özelliği Geliyor!

Neredeyse 2021 yılına girdiğimizden beri gündemimizde olan Whatsapp‘ın yeni dönem sözleşmesi tüm kullanıcılarını ayağa kaldırmıştı. Dünyada aktif olarak yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan uygulama 2021 yılının ocak ayında kullanıcılarının ekranına yeni bir sözleşme ile gelmişti. Kullanıcılar uygulamanın gizlilik ihlali yaptığını düşünerek uygulamayı silip ona yeni alternatifler arayışına girmişti. (Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?)

Daha sonra rekabet kurumundan yeni bir haberle tekrar dikkatler şirketin üzerine çekilmişti. (REKABET KURUMU’NDAN, WHATSAPP İLE İLGİLİ YENİ KARAR) Kullanıcıların uygulamayı silmesi, birçok yerden tepki göstermesi karşısında şirket vazgeçmeyerek sözleşmesini devam ettireceğini (WhatsApp Vazgeçmiyor; Yeni Dönem İçin Son Açıklama) ve sözleşmeyi kabul etmeyenler için uygulamanın kullanılabilir olmayacağını, hesaplarının silineceğini (Whatsapp, Sözleşmeyi Onaylamayanlara Ne Olacak Sorusunun Cevabını Verdi!) açıklamıştı.

3 gh 2

Whatsapp Uygulaması Üzerinden Alışveriş!

En son ise bir açıklamayla gündemi durultan şirket (Whatsapp’tan Yeni Dönem Açıklaması Geldi!) bu sefer de uygulama üzerinden alışveriş yapılabileceğini duyurdu. E- ticaretin pandemi döneminde iyice gelişmesinden sonra şirket de bir adım attı.

Hali hazırda Facebook üzerinde var olan bu özellik Whatsapp uygulamasına da entegre edildi. Bu özellik sayesinde alışveriş yapılırken uygulama kullanıcılar için bir mağaza görevlisi bulunduracak ve böylece alışveriş esnasında herhangi bir sorun olduğunda anında çözülebilecek. Aynı zamanda Facebook Market ile de uyumlu çalışacak.

Bu özellik şu anda başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bazı ülkelerde kullanıma açıldı. Türkiye’ye ne zaman geleceği de merak konusu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Elon Musk Sonunda Sessizliğini Bozdu

DOGECOIN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞARKEN ELON MUSK’TAN CEVAP YOK

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

YouTube Resim İçinde Resim Özelliğini (PiP) ABD’deki Kullanıcılarına Sunuyor!

Michael Jordan, İlham Veren Başarı Hikayesi

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.