Visa, İsveç Merkezli Girişim Tink’i Yaklaşık 2 Milyar Dolara Satın Alıyor!

Visa, İsveç Merkezli Girişim Tink’i Yaklaşık 2 Milyar Dolara Satın Alıyor!

Visa, İsveç merkezli kurulan ve finansal teknoloji alanında hizmet sağlayan Tink’i yaklaşık 2 milyar dolara (1.8 milyar euro) satın almaya hazırlanıyor.

ABD merkezli şirket, Avrupa pazarında 300’den fazla fintech ve bankayla çözüm sağlayıcısı olarak hizmet veren İsveç merkezli Tink’i yaklaşık 2 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor. Fintech girişimi Tink, bulunduğu pazarlarda 3400’den fazla kuruma hizmet veriyor. Ayrıca açık bankacılık alanında hizmet veren girişimin 400’den fazla çalışanı bulunuyor. Bu satın alma işlemiyle birlikte Tink, Visa’ya katılıyor olacak ve bağımsız bir marka olarak hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Tink’in kurucu ortakları Daniel Kjellén ve Fredrik Hedberg girişimlerinin blog kısmındaki yazıda düşüncelerinişu şekilde dile getirdiler : As we got to know Visa, it became clear that we share a common mission – to connect the financial world and accelerate the growth and adoption of digital financial services. Teaming up with Visa means we’ll now be able to move faster and reach further than ever before, and we know that Visa is the perfect partner for the next stage of our journey.

( Çeviri: “Visa’yı tanıdıkça, ortak bir misyonu paylaştığımız netleşti: finans dünyasını birbirine bağlamak ve dijital finansal hizmetlerin büyümesini ve benimsenmesini hızlandırmak. Visa ile bir araya gelmek, artık daha hızlı hareket edebileceğimiz ve her zamankinden daha uzağa ulaşabileceğimiz anlamına geliyor ve Visa’nın yolculuğumuzun bir sonraki aşaması için mükemmel bir ortak olduğunu biliyoruz.”) Blog yazısına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Visa’da CEO olarak görev yapan Al Kelly ise “Visa is committed to doing all we can to foster innovation and empower consumers in support of Europe’s open banking goals,”  ( Çeviri: “Visa, inovasyonu teşvik etmek ve tüketicileri Avrupa’nın açık bankacılık hedeflerini desteklemek üzere güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır” )diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Satın alma işleminden sonra İsveç merkezli girişimin genel merkezi Stockholm’de kalmaya devam edeceğini belirtelim.

Tink hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer yazılarımız:

Çizgi Film Dünyasına Girmeye Hazır Mısınız?

Otel etkileşim platformu WeBee, 6 milyon TL’lik ikinci tur yatırımı ile operasyonlarını yurt dışına taşıyor!

TikTok’un Rakibi Kuaishou 1 milyar kullanıcı barajını aştı

Cool Digital Solutions ’a 1 Yılda 11 Ödül 

Whatsapp’ta Yeni Bir Dönem! Alışveriş Özelliği Geliyor!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.