/

Verimlilikte Farklı Bir Yaklaşım: Ortak Çalışma Alanları

Günümüz iş dünyasında, özellikle pandemi döneminden sonra adını sıkça duyurmuş olan ortak çalışma alanları, uzun yıllardır küresel ekosistemin tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde uzun süredir kullanılan bu model, girişimciler için sadece daha kompakt bir çalışma ortamı sunmakla kalmayıp aynı zamanda verimlilik konusunda büyük avantajlar sağlıyor.

Günümüzde iş dünyası, teknolojik gelişmelerle birlikte hızla değişirken, iş modelleri ve ortamları da bu değişime ayak uydurmak zorunda kalıyor. Geleneksel ofis anlayışının ötesindeki bu modern çalışma ortamları, takım çalışması fikrini odağına alarak yenilikçi bir bakış açısı sunuyor. Bu ortamlar, ekibinizin fiziksel bir genel merkeze gitmesi zorunluluğunu ortadan kaldırarak özellikle girişimciler için önemli bir çözüm önerini olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, kurumunuz için ideal olduğunu düşündüğünüz çalışanların şirket merkezinden uzakta yaşaması durumunda, ortak çalışma alanları sayesinde çalışanların evlerine yakın bir yerde iş sürecine dahil olması sağlanabiliyor. Silikon Vadisi gibi girişimcilik merkezlerinde, bu sistem yaygın bir şekilde kullanılarak hem çalışan hem işveren açısından önemli maliyet avantajları sağlıyor.

Freelancer çalışanlar için de ortak çalışma alanları, işlerine odaklanmalarını sağlamanın ötesinde, hem aynı alanda çalışan profesyonellerle etkileşimde bulunma fırsatı sağlarken hem de farklı alanlarda iş yapan freelancerlar ile bir araya gelip yeni bakış açıları kazandırıyor ve işbirliğini olanaklarını artırıyor. Bu dinamik ortamlar ayrıca, müşterilerle gerçekleştirilen profesyonel toplantılar için özel olarak tasarlanmış yerler olduğundan iş görüşmelerini çok daha profesyonel hale getiriyor.

 

ortak çalışma alanı

 

Ortak Çalışma Alanları sadece bunlarla sınırlı kalmayıp kullanıcılarına daha birçok avantaj sağlıyor. Örneğin farklı iş modelleri, farklı çalışma saatlerini de beraberinde getiriyor. Bu iş temposuna en verimli şekilde ayak uydurabilmek için ortak çalışma alanları muhteşem bir imkan sağlıyor. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde, dilediğiniz konsteptte çalışma alanları… Her gün aynı ofisin, aynı manzarasından sizi alıkoyan bu alanlar çalışma verimliliğinizi muhteşem ölçüde artırıyor. İş arkadaşlarınız artık sadece ofisinizdeki insanlardan oluşmuyor. Her farklı ortak çalışma alanı, yeni insanlar demek. Birlikte farklı bakış açıları ve iş konseptleri yaratabileceğiniz bu alanlar kendi işinizi kurmanız konusunda da sizi ikna edecek.

Ayrıca günümüz meselelerinden sürdürülebilirlik mevzusuda ortak çalışma alanları söz konusu olduğunda gerek ortak altyapı, gerek enerji kullanımı açısından son derece verimli bir yer sağlıyor. Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı, enerji tasarrufu önlemleri ve toplu kaynak kullanımı gibi uygulamalar, ortak çalışma alanlarının sürdürülebilir bir iş dünyasına katkı sağlamasını sağlıyor.

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi paylaşımlı çalışma alanları her ne kadar ülkemizde sonraları yaygınlaşmaya başlasa da bir çok farklı konseptteki çalışma alanları barındırıyoruz.

Bunlardan bir tanesi ise CoBAC Workspace.

Yeni bir iş kurmanın heyecanı, geleneksel ofis maliyetlerinden kaçınmak isteyen girişimciler için sanal ofisleri cazip hale getiriyor. Türk Ticaret Kanunu’na göre yasal bir iş adresi belirleme zorunluluğu, sanal ofislerin sunduğu yasal ve uygun adresleri ön plana çıkarıyor. Bu çözüm, özellikle e-ticaret işleri yapanlar, serbest çalışanlar ve küçük işletmeler için ekonomik bir seçenek sunuyor.

Maliyet tasarrufu, iş-yaşam dengesi, esneklik ve yeteneklere erişim gibi avantajlar, sanal ofisleri iş dünyasında son dönemlerde oldukça popüler hale getirdi. Uzaktan çalışma trendleriyle birleşen bu çözüm, işletmelerin verimliliği artırmasına ve çalışanlarına daha esnek bir çalışma ortamı sunuyor.

CoBAC ise bu noktada paylaşımlı masa seçeneği ile istediğiniz zaman nerede ve kiminle çalışmak istiyorsanız oraya öncesinden sizin için ayrılmış ortak çalışma masalarını içeriyor. Ayrıca, 25, 50 ve 100 günlük Flexi Üyelik paketleri ile yıl içinde dilediğin zaman paylaşımlı masaları kullanma özgürlüğüne sahip olabiliyorsunuz. Sanal Ofis hizmetiyle de iş adresinizi CoBAC’in adresini yapabilirken, MeetBAC üyelik modeli de ofis ihtiyacı olmayan ancak toplantı odasına gereksinim duyanlara özel bir çözüm sunuyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kerem Seleoğlu

ODTÜ işletme öğrencisi Kerem Seleoğlu, Girişim Haberleri bünyesinde içerik üreticiliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.