/

Vamos Fikir ve Yatırımcılık Ligi Harika Bir Finalle 30 Mayıs’ta Sona Erdi!

TikTak sponsorluğunda gerçekleştirilen dolu dolu geçen 5 ay sonunda harika bir finalle Vamos! Fikir ve Yatırımcılık Ligi sona erdi. Vamos! Fikir ve Yatırımcılık Ligi’nde yarışmacılar ve yatırımcı jürilerden en çok krediyi toplayarak Outliers “Feedlt” girişim fikriyle 1., Astor “Sanayi” girişim fikriyle 2., Outliers “Travelearn” girişim fikriyle 3. oldu. Gelin hep birlikte Vamos’u hatırlayalım ve dereceye giren girişimlerin ağzından Vamos süreçlerini dinleyelim.

Not: Outliers takımı 2 projesiyle birden Final’e kalmaya hak kazandı.

Detaylıca projeleri incelemek için bu linkten Final Sunumlarına erişebilirsiniz.

Vamos! , attıkları her adımda değer üretmeyi amaçlayan, disiplinli ve birlik olarak çalışmayı odağına almış 26 üniversite öğrencisidir. Sürekli gelişmeyi ve daha iyiyi amaçlar, amaçları için çalışır.

 

Vamos! Fikir ve Yatırımcılık Ligi, üçer kişilik ekiplerin önceden fikir sahibi olmaları gerekmeksizin katılabilecekleri, gerekli bilgi setini eğitimler ile kazanıp değer üretim süreçlerini tecrübe edecekleri bir genç girişimcilik organizasyonudur.  3 Ocak’ta başlayıp 30 Mayıs’ta sonlanan Vamos! Fikir ve Yatırımcılık Ligi’nde 20’den fazla ekip 48 proje üretmiştir. 

 

Eylül ayında ilk planlamalarına başlayan Vamos! Ekibi, 27 Ekim itibariyle tam kadro olarak çalışmalarını hızlandırmış ve Vamos! Fikir ve Yatırımcılık Ligi’nin organizasyonunu Mayıs ayı sonuna kadar sürdürmüştür. Bu süreçte 50’den fazla işbirliği yapılmış, 10.000’den fazla üniversite öğrencisine ulaşılmıştır.

 

Outliers

feedit 1    image 4 2

 

Duygu Aras: 

 

  1. Biz gerçek hedefe odaklanıp süreç içersinde her defasında kendimizi bir adım daha ileriye taşıyacak şekilde projelerimiz tasarladık. Ekip olarak birbirimizin düşüncelerine hep değer verdik, olumlu olumsuz eleştrilerle bu fikirleri uyum içersinde geliştirdik. 
  2. Çıkardığımız bu başarılı ürünlerin arkasında yatan en büyük etken kesinlikle bütünleşmiş olan ekip ruhumuz. Zaman geçtikçe birbirimize, birbirimizin düşüncelerine o kadar bağlandık ki ortaya çıkardığımız projelere bu apaçık yansıdı. Birbirimizle fikirlerimizi tartışırken, ürünleri geliştirirken veya da en güzeli birlikte yaşadığımız deneyimleri birleştirip bunu projeye yansıtırken her defasında bu ekip ile ne kadar şanslı olduğumu anladım. Ne olursa olsun, fikirlerimiz bazen ne kadar saçma da olsa meraklı ve anlayışlı bir şekilde birbirimizi hep dinledik. Gerçekten de bu ekip ile gerçekleştiremeyeceğim tek bir şey bile yok.
  3. Bu yarışmaya katılırken hiç bu kadar gelişebileceğimi düşünmemiştim. Gerek eğitimler gerek amatör halde hazırladığımız projeler zamanla çok açık bir şekilde gelişti. Gerçekten dışarıda gördüğüm herhangi bir reklam olsun veya bambaşka bir girişim olsun aklımda hep Vamos sayesinde yeni şablonlar oluşmaya başladı. Kısaca Vamos bana gerçekten çokça şey kattı diyebilirim.

 

Hilal Özden Tüzün:

 

1) Ekip çalışmamızın uyumunun bizi ayırdığını düşünüyorum. İş bölüşmelerimizle maksimum zaman tasarrufu ile çalışıp en az eksikle bitiyoruz.

 

2) Hepimiz aynı üniversitedeyiz ve bu sene ilk tanışmamız müzik kulübü toplantısı sayesinde oldu. Yarışma süresince her geçen gün paylaştığımız olaylar arttı ve yakın arkadaşlar olduk. Ekibimizin en iyi tarafı herkesin fikri dinlenir ve uygulanabilirliği tartışılır son olarak üçümüzün bilgi harmanlamasıyla ortaya konur.

 

3) İlk ay sunum yapma, konuşma, fikrimizde nerelere değinme konusunda sıkıntı yaşıyordum ama şimdi en iyi sunum nasıl hazırlanır, nerelere dikkat çekilmelidir öğrendim. Grup çalışmasında nasıl daha aktif olabileceğimi, neler yapmam gerektiğini de öğrendim.

 

Arda Fikret Azaklı:

 

1- Bizim inancımız ve güvenimiz kendimize. Başarı için gerekli olan en büyük motivasyona yani tutkuya sahibiz. Yaptığımız işlerde her zaman gerçekten zevkle ve severek yapacağımız durumlara yöneldik. 

2- Birbirimizin her türlü fikrine saygı duyan ve önem veren, Vamos veya bir takım/kulüpten bağımsız bir şekilde de bir dostluğa sahip olan insanlarız. Bu dostluğun kıymeti ve değerini, beraber ortaya çıkarmak istediğimiz işte belirtiyoruz. En önemlilerinden birisi de projemizi çürütmek için elimizden geleni yapıyoruz. Belki birimizin gördüğü diğerlerinin göremediği bir eksiklik vardır. Bunu sunumdan önce tespit etmeye çalışıyoruz. Sahip olduğumuz motivasyon iste tutku. Başarının bir formülü olduğunu düşünmüyoruz bu bir mantaliteyle gelir. Her ay verilen farklı konulara rağmen her zaman ilgimizi çeken daha doğrusu tutkumuz olan bir konuyla bağdaştırarak, bu projeleri bir sorumluluktan uzaklaştırıp gerçekten severek yapılan bir işe, zevke dönüştürmeye çalıştık. Bunu başardığımızı da düşünüyorum, bu süreçte keyifli vakitler geçirdik.

3- topluluk önünde konuşmak veya sunum yeteneklerimi kesinlikle geliştirdiğine inanıyorum. Süreç ne çok yoğun ve sıkıcı ne de çok gevşekti. Beş ay bu kadar proje için tam kıvamında olduğundan dolayı ne tam anlamıyla koptum ne de yoğunluktan bunaldım. Bu süreçte aktif bir şekilde düşünme, üretme ve hazırlanmakla uğraştığımız için ufkumuzun da fazlasıyla geliştiğini düşünüyorum.

 

Mergen

 

  1. Takımımızın hem yarışmada bulunan hem de pazardaki rakip girişimcilerden farkı özellikle planlama yapısı. Biz aynı şehirlerde bulunmayan, müsaitlik durumu da aynı zamanlarda olmayan bir takımız. Buna rağmen proje için iş bölümü kavramını en iyi şekilde planlayıp ortaya birinci olabilecek proje çıkarabiliyoruz. Biz en hızlı ve planlı takımız.
  2. Konu işe gelince gerekli ciddiyeti sağlayıp hemen harekete geçebilen, öte yandan eğlenmesini de bilen bir ekibiz. İnsanların hayatını kolaylaştıracak yenilikçi bir ürün geliştirmek adına birbirimizin zayıflıklarını da tamamlayarak en iyi sonucu almak için çok çalışırız.
  3. Vamos bize bir ekibin nasıl koordine olup büyük işler başarabileceğini anlamamızda büyük bir etken oldu. Hiç tanımadığın insanlarla kısa zamanda bir ekip haline gelebilmek, bir projeye bağlılık hissedip geliştirebilmek, en önemlisi ise gelişimimizi ve yeteneklerimizi açığa çıkarmak oldu.

 

Astor

 

İrem Bayram: 

 

  1. Aslında bakarsanız piyasada bize rakip olabilecek herhangi çalışan bir uygulama bulunmuyor ama her girişimin mutlaka kopyalanabilir özellikleri var. Biz bu noktada gelecekteki rakiplerimizden müşterilerimizle kurduğumuz ilişkiler konusunda ayrılmayı planlıyoruz. Müşterilerimizin en kolay ve hızlı şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmeleri temel amacımız. Sadece müşterilere bir değer sağlamıyoruz aynı zamanda küçük işletmelere de görünür olmaları için fırsat tanımış oluyoruz. 

 

  1. Biz Vamos ligi sayesinde tanışmış bir ekibiz. Online ortamda birbirimizi tanımaya, fikirlerimizi ve projelerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Birbirimizden çok farklı olduğumuz için her birimizin olaylara ve fikirlere bakış açısı farklı. Bu da yaptığımız işin farklı boyutlarını görmemize ve çeşitlilik katmamıza olanak sağlıyor. En büyük motivasyonumuz fikirlerimizi hayata geçirme isteğimiz ve bu doğrultuda çabalamamız. 

 

  1. Vamos’a katılmadan önce proje hazırlamakla ilgili hiçbir şey bilmiyormuşum. Zaten bu farkı ilk ve son projelerimize bakarak çok net bir şekilde görebiliriz. Gerek aldığımız eğitimlerle, gerek mentorların yardımlarıyla şu anda proje geliştirme süreçleriyle ilgili çoğu konuya hakimim. Vamos’un bana kattığı en büyük şey projeleri yapmaya çalışırken uygulamalı olarak, hatalarımızı görerek, öğrenmeyi öğretmesi oldu. 

 

Gülizar Bingöl:

1: Bizim projemizi diğer rakiplerden ayıran en önemli özellik ulaşım alanında daha önce çözüm üretilmemiş bir eksikliği, problemi fark edip buna çözüm üretmemiz oldu.

2: Biz Vamos sayesinde tanışıp ekip olduk. Ekip olarak her zaman birbirimize anlayışlı yaklaşmaya, birbirimizi tamamlamaya çalıştık. Bence üçümüzde biraz mükemmeliyetçiydik, bu yüzden en iyisi olsun istedik. En iyisi olmaya çalışmak da bizim motivasyonumuz oldu.

3: Vamos, proje slaytların hazırlanmasından rekabet analizine kadar bana bir çok yeni bilgi kattı. Daha önce birkaç girişimcilik eğitimi almıştım ama hem detaylı öğrenmemiştim hem de öğrendiklerimi hiç pratiğe dökmemiştim. İlk günle şu anım arasındaki en büyük farkım ise fikrimi düşünmekten ileriye taşıyıp harekete geçirebilmek oldu.

 

Kevser Nur Ayar:

1.Bir araya toplanmış işletmeler sayesinde hem sanayicilere hem de müşterilere kolaylık sağlıyoruz. Küçük işletmelere kendilerini kanıtlama ve daha çok insana ulaşma konusunda destek olacak ve müşteriler için ciddi manada zaman tasarrufu sağlayacak bir girişim. Yarışmadaki rakiplerden ayrıldığımız noktanın fikrin orijinalliği ve ekibin enerjisi olduğunu düşünüyorum. Pazarda ise direk olarak buna benzer bir hizmet sunan uygulama bulamadık.

  1. Yarışma sayesinde tanıştık ve hepimiz çok farklı perspektiflere sahibiz. Bu yüzden birçok orijinal fikir ve yöntem üretebiliyoruz. Aynı zamanda duyarlı ve anlayışlı bir ekip olmamız uyum içinde çalışmamıza oldukça katkıda bulundu. Başarma hırsı ve girişimimize olan inancımız ise bizim en büyük motivasyonlarımız.
  2. İlk olarak düşünce yapımı düzenli ve sistematik şekilde geliştirmemi sağladı. Vamos benim kendi kuşağıma olan inancımı arttıran ve yaşın önemi olmadan bir konuda istenirse ne kadar başarılı olunabileceğini bana gösteren girişim oldu. Vamos`un başındaki ben ve bugünkü ben arasında hem bilgi hem deneyim bakımından bir uçurum olduğunu söylemem mümkün. 

 

G3

 

Eren Altın: 

 

1 – Biz fitness uygulamalarını sıkıştıkları insan – makine ekseninden çıkartıp insan – insan etkileşimine geçirmeyi düşünüyoruz. Aslında uzun süredir var olan ve kendini kanıtlamış bu sektöre gelişen teknolojisi entegre etmek ve onu bir sonraki aşamaya taşımak asıl hedefimiz. Yüz yüze konuşmaktan Facebook’a, sinema salonlarından Netflix’e geçiş olduğu gibi.

2- Biz aslında lise arkadaşlarıyız. Lise hayatımız süresince bir ekip olarak birçok etkinliğe katıldık ve birbirimizi çok yakından tanıyoruz. Ekip olarak oluşturduğumuz bu mirası kullanmaya devam etmeyi amaçladık ve yeni fikirler oluşturacağımız, fikirlerimize değer katacağımız farklı alanlar arıyorduk.  Oğuz ve Erdal spora ve girmeyi planladığımız sektöre uzun süredir aşinalar. Ben ise yazılım üzerine kendimi geliştiriyorum.

3- Girişimciliği gelecek hayallerim yerine, bugünümü şekillendiren gerçeklerden biri olarak görmeye başladım. Vamos, bana fikirlerimi profesyonel olarak değerlendirmeyi ve olgunlaştırmayı, hatta nasıl hayata geçireceğimi öğretti. Normal şartlarda ulaşmamın zor olduğu, hatta belki de ulaşamayacağım insanlar ile tanışma fırsatı sundu. Vamos’tan önce peşinden koşmaya cesaret edemeyeceğim projelerin olabileceğinin farkına vardım ve şuan onlar için çalışıyorum.

 

Oğuz Konan:

 

  1. Öncelikli olarak lig sistemimizle fitness sektörünü oyunlaştırarak yeni bir soluk getiriyoruz. Ayrıca zengin PT sistemimizle piyasada kendimize uygun PT’lere kolay ve uygun fiyatlarla erişebilirsiniz.

 

  1. Biz liseden beri birçok yarışmada yan yana bulunduk. Üniversite dönemimizde tekrar birlikte bir şeyler yapma isteğimiz ve girişimciliğe olan merakımızın kabarması ile bu yarışmaya yöneldik.

 

  1. Girişimcilik konusunda daha bilgili, anlatmak istediklerini yazıya daha iyi dökebilen biri oldum. Kendimi geliştirmemi sağlayan bu yarışmada bulunmak benim için mutluluk verici oldu.

 

Erdal Yağız Yavuz:

 

1.Sporu rekabet duygusuyla birleştirip insanları ödüllendirmek. Yani özetle lig sistemimiz. Gelir modeli ve kurgulama konusunda diğer rakiplerden ayrıldığımızı düşünüyorum.

2.Lisede hepimiz Enka Tekniki ve Anadolu lisesinde okuyorduk. Hepimizin bölümü makineydik. Sıklıkla beraber yarışmalara katıldık. Üniversitede de takım ruhunu devam ettirmek adına yarışmanıza katıldık.

3.Girişimcilik konusunda özgüvenim arttı ve aklımdaki soru işaretlerin çoğu silindi. Sunum yapma yeteneklerim gelişti. Arkadaşlarımla beraber olmak, bir proje geliştirmek ve sonucunda bir şeyler kazanmaktan mutluluk duydum.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz:

TİİBÖT 3. DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI!

Prime Day 2021 Tarihi Belirlendi

ILONSI: HAVALI MARKALARIN YARATICI İNSANLAR İLE BULUŞTUĞU YER

Pin Vitaminli Soğuk Çay

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.