Geleceğin Üreticileri İçin Halkla İlişkiler Okulu

Ahî Teşkilatından ilham alan Halkla İlişkiler Okulu, üniversite mezunu genç işsizlere, Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı ile iş garantisi veriyor. Sadece 20 adayın seçileceği program için başvurular 1 Eylül’de başlıyor.
Hedef Anadolu Gençlerine İstihdam
Yeni mezunlar için iş bulmak giderek zorlaşıyor. Özellikle Anadolu illerinde yaşayan gençler üniversite eğitimi sonrasında iş bulabilmek için farklı şehirlere göç etmek zorunda. İşverenler, en güncel donanıma ve deneyime sahip adayı bulabilmek için kriterlerini sürekli artırıyor. Yeni mezun deneyimsiz genç adaylar için artık deneyim kazanmak bir zorunluluk. Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı, bugün işbaşı yapacak ve işi devralacak bir uzmanlık seviyesini hedefliyor. Programdan mezun olacak aday, bir yıl iş deneyimine sahip olarak sektöre çıkmaya hazır olacak. Ayrıca program sonunda tüm mezunlara iş garantisi de sunuluyor. 13.yüzyıl Ahî Teşkilatı’ndan ilham alınarak kurulan Okul, ilk sınıfını 8 Kasım 2021 ‘de uzaktan bağlantılı eğitim ve çalışma modeliyle açıyor. Sadece 20 uzman adayının kabul edileceği program için başvurular 1 Eylül’de başlayacak. Başvuru için adaylardan niyet mektubu göndermeleri bekleniyor.
halkla ilişkiler
Halkla İlişkiler Okulu’nun Program Koordinatörü Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran;
İşe alım yapan işletmelerin büyük çoğunluğu İstanbul’da. Halkla İlişkiler, hata yapmaya müsait olmayan, dinamik bir sektör, dolayısıyla deneyimsiz adayları istihdam etmek istemiyorlar. Halkla İlişkiler mesleğine deneyimli ve nitelikli işgücünü sağlayacak işbaşı eğitim modeli tam da bu problemi çözmek adına çalışılmış bir proje. Üstelik iş garantisi vererek kendi uzmanlarını yetiştiren bu program, üniversite mezunu genç işsiz nüfusumuzun giderek endişeye kapıldığı bugünlerde önemli bir alternatif olarak değerlendirilmeli.
Prof. Dr. Taşkıran, ‘’ Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bildiklerimizi de kontrol etmemiz gerekir.’’ diyerek program
boyunca akademik ders içeriği ve proje üretim aşamalarında öğrencilerin yanında olacağını belirtti.
Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programında, usta ve çıraklar ajans içerisinde ki projeleri birlikte yürütüyor. Çıraklar, akademisyenlerden güncel mesleki araştırmaları ve yönelimleri öğrenirken, uygulayıcı eğitmenlerinden ise işin nasıl yapıldığını öğreniyor. Türkiye’nin her yerinden programa dahil olmak mümkün. Bir yılın sonunda komisyon tarafından yapılan değerlendirme ile bir aday 2 yıl sözleşme ile işe giriş hakkı kazanıyor. Ayrıca eğitim sonunda tüm mezunlar franchise bedeli ödemeden HİO İletişim A.Ş’nin marka kullanım hakkına sahip olarak bulundukları ilde kendi işlerini kurma imkanına da sahip oluyorlar.
halkla ilişkiler

Sürdürülebilir meslek öğrenimini ve yerli üretimi destekleyen Halkla İlişkiler Okulu, Ahilik üzerine temellendirdiği iş garantili meslek eğitim modelini, 20.yüzyılın önemli sanat insanı Barış Manço’ ya ithaf etti. Usta çırak ilişkisinin en güzel örneği olan Ahilik, esnaf ve sanaatkarlar arasında ki dayanışmayı temel alan bir meslek örgütlenmesi

olarak Türk Kültürü’nün önemli bir geleneğidir. Dürüst, çalışkan, adil, cömert ve erdemli bireylerin oluşmasını amaçlayan Ahilik; Barış Manço’nun şarkılarında da kendisine önemli yer bularak Adam Olacak Çocuk neslinin yetişmesinde önemli rol oynamıştır.
Daha ayrıntılı bilgi için Halkla İlişkiler Okulunun web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

10 Failures That Cannot Stop Jeff Bezos

Daha İyi Bir Uyku İçin 6 İpucu

Usersdot 2,9 Milyon Liralık Yatırım Aldı

Günün Son Saatlerini Daha İyi Değerlendirmek İçin 6 Akşam Rutini Tavisiyesi

Teid Akademi’nin 9. Dönemi Başlıyor

Türk Girişimler Son 8 Ayda Neler Yaptı?

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

0 Comments

  1. Ben doğurdum. Bu güzel projeyi benim kızım yaptı. Kıvırcık kuzum benim.

  2. Annecim. Ama.Napıyorsun? bchdwcgwycg ( Nilüfer Güryalın, emekli ikramiyesi oluşturmak için HİO İletişim A.Ş ‘ye yüzde 1 ortak oldu, canım annem, uyanık kadın, öperim.)

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.