Kullanıcıların %76’sı TikTok Reklamlarına Güveniyor!

tiktok

TikTok, pazardaki varlığını güçlendirmeyi ve iş hedeflerine ulaşmayı amaçlayan pazarlama uzmanları için önemli veriler sunduğu What’s Next (Sırada Ne Var) Raporu’nun 2024 sonuçlarını paylaştı. Raporda   2024 yılında TikTok topluluğu tarafından benimsenecek ve dönüştürücü olacağı öngörülen “Yaratıcı Cesaret” kavramına odaklanılıyor.

TikTok‘un 2024 sonuçlarını içeren “What’s Next Raporu“na göre, platformun reklamları kullanıcılar arasında büyük bir güven kazanmış durumda. Raporda öne çıkan verilere göre, TikTok’taki reklamlara duyulan güven, diğer platformlarla kıyaslandığında yüksek oranda. Ayrıca, TikTok’un pazarlama stratejilerine odaklanan rapor, 2024 yılında “Yaratıcı Cesaret” kavramının önemine vurgu yaparak, markaların küresel anlamda merak uyandırma, geleneksel hikâye anlatımlarını tersine çevirme ve derin topluluk bağları kurma gerekliliğini belirtiyor.

  • Kullanıcıların yüzde 80’i TikTok’un kendilerine satın almak istedikleri şeyleri gösterdiğini söylüyor.
  • Kullanıcıların neredeyse yüzde 80’i diğer platformlarla kıyaslandığında TikTok’taki reklamları görmekten heyecan duyduklarını belirtiyor.
  • Kullanıcıların yüzde 76’sıysa TikTok’taki reklamları daha güvenilir buluyor. Yüzde 75’lik bir kesim de diğer platformlara göre reklamların daha bilgilendirici olduğunu düşünüyor.

tiktok

TikTok’un başarılı olduğu alanlardan biri de özgünlük ve ilham verme konusunda 2023’te elde ettiği başarıyı sürdürmesi. Rapora göre, TikTok kullanıcıları, platformun sunduğu çeşitli içeriklerle kendilerine ilham verildiğini ve keyif aldıklarını belirtiyor. Ayrıca, kullanıcılar #delulu fenomeni üzerinden ortak bir sanrısal gerçeklik oluşturarak, geleneksel hikâye anlatımının kalıplarını tersine çeviriyorlar.

Türkiye’deki TikTok kullanıcıları, reklamlara karşı olumlu bir tutum sergileyerek platformun markalara sunduğu fırsatları değerlendiriyor. Kullanıcılar, TikTok’un sunduğu reklamların güvenilir, heyecan verici ve bilgilendirici olduğunu düşünüyor. Ayrıca, markaların platformda güven inşa etmeleri ve topluluklarla etkileşim kurmaları, TikTok’un pazarlama stratejilerine önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye’deki TikTok kullanıcıları, reklamların güven artırıcı etkisini vurgulayarak, markaların platformdaki varlığını daha da güçlendirmesine katkı sağlıyorlar.

**Bültenden düzenlenmiştir.**

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.