Threads Nedir? Threads Nasıl Kullanılır?

Threads Nedir?

Threads, Meta tarafından tasarlanan, 100’den fazla ülkede aynı anda kullanıma sunulan ve 7 saatte 10 milyon kullanıcıya ulaşan Threads , kullanıcıların 500 harf sınırı ile yazılar paylaşabildiği, Twitter’a rakip olarak ortaya çıkan bir sosyal medya platformudur.

Threads Nasıl Kullanılır?

Threads

Hesap Oluşturma

Threads platformuna giriş yapabilmek için öncelikle bir Instagram hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bir Instagram hesabınız varsa “Instagram ile Giriş Yap” butonunu kullanarak ilk aşamayı tamamlayabilirsiniz.

İkinci aşama olarak biyografi bilgisi ve bağlantılar ekleyebilir ya da Instagram hesabınızda bulunan bilgileri aktarabilirsiniz.

Son olarak “Herkese açık profil” veya “Gizli profil” seçeneklerinden birini tercih ederek hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Screenshot 20230706 151424 Google Play Store 1

Takipçilerinizi Bulma

Hesabınızı oluşturduktan sonra Threads size Instagram’da takip ettiğiniz kişileri otomatik olarak takip etme imkanı sağlıyor.

Hesap Kullanımı

Hesabınıza giriş yaptığınızda ilk olarak ana sayfa ile karşılaşacaksınız. Uygulamanın alt kısmında bulunan sembolleri kullanarak ana sayfanızı yenileyebilir, arama yapabilir, yeni yazışma başlatabilir, hareket bildirimlerini görüntüleyebilir ya da profilinize göz atabilirsiniz.

Threads

Yapılan bir paylaşımın üzerine dokunarak paylaşımı yapan kişiye yanıt verebilirsiniz. Ayrıca yapılan paylaşımın hemen altında yer alan kalp sembolü ile paylaşımı beğenebilir, yorum yapabilir, ok sembollerini kullanarak paylaşımı kendi hesabınızda tekrar paylaşabilir ya da sonda yer alan sembolü kullanarak Instagram hikayenize ekleyebilir veya farklı mecralarda paylaşabilirsiniz.

Screenshot 20230706 170149 Threads 2

Bir hesabı ziyaret ettiğinizde sağ üst köşede bulunan üç noktayı kullanarak hesabın bağlantısını kopyalayıp paylaşabilirsiniz, ayrıca aynı Instagram’da olduğu gibi o hesabı engelleyebilir, kısıtlayabilir ya da sessize alabileceğiniz seçenekleri görüntüleyebilirsiniz. Üç noktanın hemen yanında bulunan Instagram simgesini kullanarak o hesaba ait Instagram profilini görüntüleyebilirsiniz.

Threads

 

Kendi hesabınıza geldiğinizde sol üst köşede bulunan kilit sembolünü kullanarak gizlilik ayarlarına ulaşabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan iki çizgiyi kullanarak genel hesap ayarlarına geçiş yapabilir veya Instagram hesabınıza geçiş yapabilirsiniz.

Instagram ve Threads arasındaki bağ sayesinde kullanıcıların Instagram profillerinde Threads uygulamasına kaçıncı kullanıcı olarak dahil olduğu görülmekte.

Threads uygulamasını Google Play Store ve Apple App Store’dan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.