/

Elektrikli Otomobil Devi Tesla’nın Veri Sızıntısı Sorunu

Tesla

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın başı yaşanılan veri sızıntıları ile büyük dertte. Her gün ayrı bir skandal ile karşımıza çıkan Elon Musk, şirket içinden kaynaklanan veri sızıntıları ile uğraşıyor.

Tesla’nın ilk olarak 2023 yılının başlarında yaklaşık 76 bin kişiyi direkt olarak etkileyen bir veri sızıntısı yaşadığı gündeme gelmişti. Yabancı basın kuruluşları işin peşine düştü ve Tesla’dan 100 GB veri sızdırıldığına yönelik iddialar ortaya attı.

Tesla

Çok kısa bir süre önce yine benzer bir veri sızıntısı sorunu ile gündeme gelen Tesla bu defa yaşanan sorunları bizzat kabul ederek yaşanan sıkıntının içeriden biri tarafından kaynaklandığını açıkladı. Tesla tarafından yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

“Sızdırılan verilerin kullanıcılara zarar verebilecek bir biçimde, kötüye kullanılmadığını tespit etmemize rağmen yaşananlardan ve alınan yeni önemlerden haberdar olmanız için sizlere bu açıklamayı yapıyoruz. 2023 yılının başlarında yaşanan ve 75 binden fazla kullanıcıyı etkileyen veri sızıntısının ise Tesla’nın içerisinden birinin yanlış yapmasından kaynaklandığını üzülerek belirtiyoruz.”

Tesla

Geçtiğimiz günlerde artık Siri ile yönetilebileceği bir güncellemeyi duyuran Tesla’nın içeriden yaşadığı ilk veri sızıntısı problemi bu değil. Geçtiğimiz nisan ayında kullanıcılara kolaylık ve daha iyi bir sürüş deneyimi sunmak amacıyla kullanılan araç içi kameralardan yaşanan veri sızıntılarının da çalışanlardan kaynaklandığı açıklanmıştı.

Bir yandan yaptığı yenilikler, bir yandan yaşadığı sorunlarla adını sık sık duyduğumuz Tesla ve CEO’su Elon Musk, gündemi bir süre daha meşgul etmeye devam edecek gibi duruyor.

Yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için Girişim Haberleri Gündemine abone olabilir, “Girişim Haberleri Gündem!” son postasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tesla Artık Siriyle Yönetilebilecek” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.