Tesla, Otonom Sürüş İçin 9.Beta Güncellemesini Yayınladı

Tesla, sürücüleri yazılımın “en kötü ihtimalle yanlış şeyi yapabileceği” konusunda uyarsa ve direksiyonda kayıtsız olmamalarını teşvik etse de nihayet tam kendi kendine sürüş sisteminin beta sürümünü yayınladı. 

  

Yıllar içinde son teslim tarihlerini kaçırmasıyla tanınan Tesla patronu Elon Musk, başlangıçta beta sürüm 9’un 2018’de, ardından 2019’da ve en son olarak da geçtiğimiz Haziran ayında geldiğini söyledi. Bu ayın başlarında, Tesla hayranları güncellemenin gelmesini bir kez daha istedi ve genelleştirilmiş kendi kendine sürüşün gecikmesinin düşündüğünden daha zor olmasına neden oldu. 

 

 

Sosyal medyada paylaşılan güncellemenin sürüm notlarının ekran görüntülerinde Tesla, otomobildeki ekranda “çevre hakkında ek bilgiler” gösteren sürüş görselleştirmesindeki iyileştirmelere dikkat çekiyor. Ayrıca Tesla’nın “sürücü dikkatsizliğini belirlediğini” söylediği ve otopilot sistemlerini kullanırken gözlerini yoldan ayırmamalarını hatırlatmak için sesli uyarılar verdiği dikiz aynasının üzerindeki kabin kamerasında da iyileştirmeler var. 

  

Daha da önemlisi Tesla, bu kamera ile çekilen fotoğrafların siz istemezseniz paylaşılmayacağını belirtiyor. 

  

Şirket, yayın notlarında “Kamera görüntüleri aracın kendisini terk etmiyor, bu da sistem veri paylaşımını etkinleştirmediğiniz sürece herhangi bir bilgiyi depolayamaz veya aktaramaz” dedi. 

 

  elon musk tan cok iddali tesla otomatik pilot aciklamasi 1280x720 1 1

  

Beta Sürüm 9’un Tesla’nın Full-Self Driving  Sistemine ne kadar iyileştirme getireceği henüz tam olarak belli değil. Cuma günü Musk, şirketin bilinen birçok sorunu çözmeye çalıştığı ve bir şeylerin hala yanlış gidebileceği konusunda uyardı. 

  

 

Musk, Twitter’a “Beta 9, bilinen sorunların çoğunu düzeltir, ancak bilinmeyen sorunlar olacaktır, bu yüzden lütfen paranoyak olun” dedi. “Tesla’da güvenlik her zaman birinci önceliktir.” 

 

Beta sürüm 9 şu anda yalnızca şirketin erişim programının  ilk aşamalarında olanlar için mevcut ve Electrek’in bildirdiğine göre, çoğunluğu Tesla’nın üst düzey çalışanı olan yaklaşık 2.000 Tesla sahibi var. 

  

Unutulmamalıdır ki, sistemin ismine ve  gelişmiş bir sürüş sistemi olduğuna şüphe olmamasına rağmen, sistemin otomobilin kendi kendine sürmesine izin vermiyor. Aslında, mühendislere göre, teknik olarak 2. Seviye bir sürücü destek sistemidir; bu, otomatik bir sistemin sürüş, direksiyon, frenleme ve hızlanmanın çoğunu yaptığı anlamına gelir, ancak bir insan her zaman tetikte ve hazır olmalıdır.  

  7f61b722a12e3f877c06803fcc65093a 2

Tesla hayranları güncellemeyi coşkuyla karşılasa da, şirketin otopilot sistemleri şu anda artan bir inceleme altında. Nisan ayında Teksas’ta, yetkililerin sürücü koltuğunda kimsenin olmadığına inandığı bir Tesla’nın bir ağaca çarpması ve alevler içinde kalmasından sonra iki adam öldü. Bununla birlikte, yıllar içinde Tesla’nın otopilot sistemlerinin direksiyon başında uyuyakalarak sarhoş olarak veya bunu yaparken telefonlarına bakarak kullanıldığı durumlar da olmuştur. 

  

Son zamanlarda, Ulusal Karayolu Güvenliği İdaresi’nin denetim otoriteleri, şirketlerin sürücü yardımı veya otonom sistemlerle kazaları öğrendikten sonra bir gün içinde bildirmelerini gerektiren bir kural yayınladı. 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

Elon Musk Sonunda Sessizliğini Bozdu

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

DOGECOIN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞARKEN ELON MUSK’TAN CEVAP YOK

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.