Stok Fotoğraf Siteleri Nasıl Kullanılır? En iyi 5 Site!

“Nasıl Kullanır?” konseptimizin bu yazısında fotoğrafları dilediğiniz zaman yüksek kalitede indirebileceğiniz, istediğiniz konuda sınırsız kaynağa ulaşabileceğiniz 5 stok sitesiyle geldik sizlere. Keyifli okumalar…

Stok Fotoğraf Siteleri İle Yüksek Kalitede Ücretsiz Fotoğraf İndirmek Mümkün!

Hepimizin derslerimizde, hazıladığımız sunumlarda, hazırladığımız projelerde veya herhangi bir yerde yüksek kalitede fotoğraflara ihtiyacımız olduğu oluyor. Bazen arama motorlarına aradığımız fotoğrafın anahtar kelimelerini yazıp görsellerde arıyoruz fakat oradan aldıktan sonra kullandığımızda görüntü kalitesi hiç beklemediğimiz kadar düşebiliyor. Bu alttaki 5 stok sitesinden resimleri indirdiğinizde

hem görüntü kaliteleri hiç düşmüyor hem de ücretsiz ve telif hakkı aranmadan kolay bir şekilde onlara sahip olabiliyorsunuz. Bu kullanışlı siteleri öğrenmek için okumaya devam edin…

  1. Unsplash

Benim en çok kullandığım ve en sevdiğim stok fotoğraf sitesi olan Unsplash, üyelik gerektirmeden istediğiniz fotoğrafı indirmenizi sağlıyor. Siteye girdiğinizde eğer aradığınız özel bir resim yoksa Unsplash’in kendi ayırdığı anahtar sözcüklere göz gezdirebilirsiniz. Eğer aramak istediğiniz bir fotoğraf varsa anahtar kelimesini arama çubuğuna yazdıktan sonra ününüze kelimenizle alakalı bir sürü seçenek çıkıyor. Dilediğinizi görüntüleyebilir veya indirebilirsiniz. İndirdikten sonra fotoğrafın sahibine de teşekkür edebiliyorsunuz

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

IOS cihazınıza indirmek isterseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Pixabay

Bir diğer sevdiğim ve kullandığım stok fotoğraf sitesi olan Pixabay, Unsplash’e benzer bir site. Bu sitede sadece resimler bulunmuyor. Bir sürü illüstrasyonlar, vektörler, video ve müzikleri ücretsiz indirebilmenizi sağlıyor. Bu sitede de üye olmadan her şeye erişebilirsiniz. Bu sitede de aradığınız fotoğrafın anahtar kelimesini arama çubuğuna yazıp kolayca istediğinize ulaşabilirsiniz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Android cihazınıza indirmek iserseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Pexels

Pexels de 3 milyonu aşan veri tabanıyla bol stoklu sitelerden bir tanesi. Yine siteye girdiğinizde karşınıza bir arama çubuğu çıkacak ve ne dilerseniz oraya yazarak bulabileceksiniz. Ayrıca sitede keşfet, popüler aramalar, videolar, liderler sıralaması, challengelar ve Pexels blog kısımları da var üye olup burada eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Android cihazınıza indirmek iserseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

IOS cihazınıza indirmek isterseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Flickr

Bu stok fotoğraf sitesini diğer sitelerden ayıran bir farklı özellik var. Bir profiliniz oluyor ve bu siteye sizler de dilediğiniz fotoğrafları ekleyebiliyorsunuz. Onları düzenleyip paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca üye olmadan fotoğraf indiremiyorsunuz. Tüm bunların dışında da fotoğrafları yine diğer sitelerdeki gibi aratabilirsiniz. Siteye girdiğinizde karşınıza çıkan arama çubuğuna istediğiniz anahtar kelimeyi yazdıktan sonra milyonlarca fotoğrafa ulaşabiliyorsunuz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

IOS cihazınıza indirmek isterseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android cihazınıza indirmek iserseniz uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Stocksnap

Bu stok fotoğraf sitesinde de diğerleri gibi girdiğinizde karşınıza çıkan arama çubuğuna istediğinizi aratarak fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca site de özel anahtar kelimelerle ayrılan kategoriler de var.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Umarız tüm bu stok fotoğraf siteleri işinize yarar ve mükemmel projeler, sunumlar ve ödevler hazırlarsınız. Ya da güzel arka planlara sahip olup hobilerinizi bu resimlerle süslersiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.