/

Spotify Premium ile 150 Bin Sesli Kitaba Erişim İmkanı

Spotify

Spotify, podcast’lere olan ilgisini artırmak ve sesli kitap alanında güçlenmek için Premium abonelerine 150 bin sesli kitaba ek bir ücret ödemeden erişim sağlama çalışmalarını duyurdu.

Son dönemde özellikle yapay zeka alanında yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Spotify, kendini bu alanda sınırlamayarak oldukça popüler olan podcast’lerle ilgili çalışmalara da devam ediyor. Şirket Podcastlere yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında Spotify premium abonelerine 150 bin sesli kitaba erişim imkanı sağlayacağını duyurdu.

Ekim ayının ilk haftası İngiltere ve Avustralya’da başlayan ve gelecek aylarda ABD’de kullanıma sunulacak olan büyük çoğunluğu İngilizce eserlerden oluşan sesli kitap kütüphanesinin Türkiye’de ne zaman yayına gireceği henüz belli değil. Spotify’ın kurucusu ve CEO’su olan Daniel Ek, yapılan bu yeniliğin sağlayacağı faydaları ve bu çalışmalara yönelik düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Spotify

“Bugün, sesli kitaplar dünyasında güçlü birçok oyuncu var. Müzik ve podcast yayıncılığı gibi, sesli kitapların daha geniş bir kitle tarafından talep gördüğüne inanıyoruz. İçerik oluşturucular ve kullanıcılar için sunduğumuz çeşitli araçları kullanarak, bu harika sesli kitapların keşfedilmesini dünya genelinde artırabilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

Spotify, ilk olarak Findaway’i satın alarak sesli kitap dünyasına adım attı ve 2022’de ABD’de 300 bin başlık içeren geniş bir sesli kitap kataloğu sunmaya başladı. Bu yeni pazarlama hamlesi, sesli kitapların hızla büyüyen bir alan olduğunu gösterirken; Spotify bu sektördeki büyüme potansiyeline inanıyor. Ancak, kullanıcıların sesli kitapları satın almak için Spotify web sitesini kullanmaları gerekiyordu. Şimdi, Premium aboneleri için bu içeriğe kolay erişim sunan bu yeni hizmet, abonelik fiyatlarını nasıl etkileyecek, daha geçtiğimiz aylarda zam gelen aboneliklere tekrardan zam gelecek mi merak içerisindeyiz.

Cerebrum Tech, Boğaziçi Ventures Öncülüğünde 50 Milyon TL Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Teknoloji Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.