Roblox’tan 4 Günlük Tatil Müjdesi

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında halka arz için gerekli olan S-1 belgesini paylaşan, 11 Mart 2021’de de  New York Borsasında doğrudan listeleme ile halka arzını gerçekleştiren Roblox çalışanlarının enerjilerini toplamaları ve tükenmişlik sendromuna girmemeleri için 4 günlük planlanmış bir bahar tatili verdi.

 

2004’te kurulan ve 2006’da piyasaya sürülen platform Roblox 2010’ların ikinci yarısından itibaren hızla büyümeye başladı ve bu büyüme COVID-19 pandemisiyle birlikte daha da hızlandı.

Hemen hemen tüm çalışanların online çalışma sistemine geçtiği ve evimizdeki her şeyin ofis yerine geçtiği bu dönemde ofisten uzaklaşıp kısa bir mola vermenin ne kadar zor olduğunu Roblox deneyim sorumlusu Barbara Messing, de fark etmiş olacak ki şirket olarak 960 çalışanlarına 4 günlük senkronize bir tatil planlamış olmalarının önemli olduğunu söylüyor. Bussiness Insider’dan edindiğimiz bilgilere göre “Şirket bu tatili tükenmişliği önlemek, çalışanları yeniden canlandırabilmek ve enerji kazandırabilmek için mecburi bir tatil olarak görüyor.

Yine Barbara Messing’in aktardıklarına göre bu durum fazlasıyla işe yaradı ve Roblox Corporation çalışanları dinlenme sonrası yeniden canlandıklarını hissettiler.

Şirket aynı zamanda bu yeniliklerin yanı sıra çalışanlarının hafta ortasında dinlenebilmeleri için Çarşamba günleri toplantı yapmama kararı aldı.

 

Şirket ve oyun platformu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız için: Roblox ücretsiz oynanabilir ve oyun içi satın alımlar “Robux” adlı sanal para birimi üzerinden yapılabilir. Ağustos 2020 itibarıyla açıklanan rakamlara göre, Roblox‘un 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunmaktadır ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 16 yaş altı çocukların yarısından fazlası tarafından oynanmaktadır.

 

 

 

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

VRLAB 3M $ DEĞERLEME İLE TECHONE’DAN YATIRIM ALDI

Dietrich Mateschitz, Red Bull Markasını Kuran Adam

Moxie Mars’ta 5 Gram Oksijen Üretti

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.