REKABET KURUMU’NDAN, WHATSAPP İLE İLGİLİ YENİ KARAR

Rekabet Kurumunun, WhatsApp’ın kullanıcı verilerine ilişkin kararı ile ilgili 11 Ocak tarihinde soruşturma başlatmıştı. Rekabet Kurumu tarafından yeni alınan karara göre kullanıcı bilgileri ve veri paylaşıma yönelik koşullarla ilgili geçici tedbir alınacak. Facebook’un , WhatsApp kullanıcılarının verilerini 8 Şubat tarihinden başlayarak başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği şartları durdurması ve belirlenen tarihe kadar bildirmesi yönünde karar verildi.

wp1 1

Whatsapp Kararı Oy Birliğiyle Verildi!

wp 2 2

Rekabet Kurulunun veri kullanımına yönelik geçen ay başlattığı soruşturmada yeni karar alındı. Alınan karar, resmi sitede yazılı bir şekilde şu şekilde ifade edildi:

“Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz: Rekabet Kurumu

Whatsapp Büyük Tepki Almıştı

Whatsapp güncellemesi ile ilgili birçok insanın kafasında soru işareti oluşturmuş ve sonrasında, tepkiler çığ gibi büyümüştü. Normal şartlarda, uygulamayı 8 Şubat tarihine kadar güncellemeyen kullanıcıların hesapları silinecekti. Ancak, Whatsapp bu kararını 15 Mayıs tarihine kadar ertelemiş gibi gözüküyor.

 

 

Whatsapp ve Yeni Sözleşmesi İle ilgili Yazımıza Ulaşmak İçin;

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.