Ohmie: Portakal Kabuklarından Yapılmış Geri Dönüştürülebilir Lamba

İtalyan tasarım ajansı Krill Design şu anda Kickstarter’da portakal kabuğundan yapılmış 3D baskılı bir lamba sunuyor. “Ohmie” adı verilen lamba, biyolojik olarak parçalanabilen malzemeden yapılmıştır ve tamamen gübre olarak kullanılabilir. Kampanyanın bitiminden iki hafta önce Krill Design, fonlama hedefinin dokuz katına ulaştı. 

Ohmie – Turuncu Lamba hakkında ayrıntılar 

 

Bir Kickstarter kampanyasında, İtalyan şirketi Krill Design, tamamen portakal kabuğundan 3D olarak basılan “Ohmie” adlı bir lamba sundu. Bu, Krill Design’ın “Çöpten Hazineye” mottosuna sadık kalarak organik malzemeleri olağanüstü bir şekilde yeniden kullandığı ilk proje değil. Lambanın dışı da tipik portakal kabuğu deseniyle bir portakalı andırıyor. 

  

Ohmie ve portakal 

3d druck lampe ohmie 1

Kickstarter’daki kampanyanın bitiminden iki hafta önce Krill Design, Ohmie – The Orange Lamp  ile orijinal kitle fonlaması miktarının neredeyse dokuz katını toplamayı başardı  

Krill Design, Ohmie’yi tasarlarken tasarım, malzeme tasarrufu ve üretim atıklarının tamamen ortadan kaldırılması açısından avantajlara dikkat etti. “Ohmie” lambası için kullandıkları biyopolimer, fermente sebze nişastasının eklendiği portakal kabuğundan oluşuyor. Malzeme biyolojik olarak parçalanabilir ve tamamen kompostlanabilir. Krill Design, portakal kabuğunu ve biyopolimer bazını kadifemsi ve sağlam bir malzemede karıştırır. Geçen yıl limon kabuğundan 3D baskı için çevre dostu biyoplastikler geliştiren BARBARA projesini sunuldu. 

 

 

 

3d druck lampe ohmie material 2

Ohmie’de bir biyopolimer için tam olarak ne olduğu bilinmiyor. NewAtlas web sitesi bunun polilaktik asit (PLA) olduğunu varsayıyor. PLA, bitki nişastası veya şeker kamışı gibi yenilenebilir hammaddelerden elde edilir. Sıcaklık ayarlandıktan sonra malzeme hemen hemen her masaüstü 3D yazıcıda kullanılabilir. PLA, plastik şişelerde, şrink ambalajlarda, taşınabilir kaplarda ve biyolojik olarak parçalanabilen tıbbi cihazlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. PLA, birçok endüstride karbon ayak izini azalttı. 

 

 

 

PLA’nın dezavantajları ve kampanya hedefi 

Kompostlama sırasında PLA, verimli bir şekilde parçalanması için yüksek ısı ve sindirim mikropları ile işlenmelidir. Bu, birkaç günden birkaç aya kadar sürebilir. PLA’ya karşı argümanlarda sıklıkla belirtildiği gibi, PLA’nın petrol bazlı muadillerine kıyasla biyolojik olarak parçalanabilirlik açısından çok az avantaj sağlamasının nedenlerinden sadece biri budur. 

  

Krill Design, Kickstarter’daki kampanyanın bitiminden iki hafta önce Ohmie – The Orange Lamp ile orijinal kitle fonlaması tutarı olan 3.000 Euro’nun neredeyse dokuz katını almayı başardı. Şu anda 28.990 Euro toplandı. 

 

İlham Almaya Devam Edin!

BeBot Kumu ve Atıkları Birbirinden Ayırt Ederek Plajları Temizliyor!

Dronla Yangınları Erkenden Tespit Edip Söndürebilen Guardian Technologies

Joby Aviation ve Hava Taksileri 150 Millik Uçuş Gücüne Sahip!

SensoRy AI, 14 Yaşındaki Gencin Orman Yangınlarını Önceden Tespit Sistemi

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.