Moflin: Öğrenebilen ve Tepki Verebilen Evcil Robot

Tüylü ve küçük bir robot aldığınızı hayal edin. Peki bu robot, aynı zamanda evcil hayvanınız olsaydı? Teknoloji bu kadar ileri gidebilir mi? Yoksa robotlar, evcil hayvanlarımızın yerini mi almaya çalışıyor?

Küçük, tüylü ve oldukça sevimli olan Moflin, dış görünüş olarak bir tavşanı andırıyor. Yapay zeka ile desteklenen robot, evcil hayvanlarınkine benzer tepkiler üretebiliyor. Ürün, CES’21 olarak adlandırılan Consumer Electronics Show’da tanıtıldı.  Ayrıca ürün, Tokya merkezli bir inovasyon firması olan Vanguard Industries tarafından geliştirildi.

Moflin, sevimli olduğu kadar oldukça işlevsel bir ürün. Yapay zeka ile desteklenen Moflin, tıpkı evcil hayvanlarımız gibi öğrenebiliyor ve duygusal tepkiler verebiliyor. Ancak, kendisi bir oyuncak gibi her kullanıcıya aynı tepkiyi vermiyor. Kullanıcıları ayırt etme özelliğine sahip olduğu için her kişiye farklı şekilde tepkiler verebiliyor. Mikrofonu ve bluetooth bağlantısı bulunduğu için sizi kolayca duyabiliyor ve ona göre tepki verebiliyor.

Bu tüylü robot, nasıl tepkiler verebiliyor? Robot, gerçek hayvan seslerinden ilham alabilecek şekilde tasarlanmış ve size, bu sesler aracılığıyla tepki verebiliyor. Başka kullanıcılara, farklı tepkiler üretebilen Moflinler, zamanla farklı duygusal reaksiyonlar verebiliyor. Sevimli, heyecanlı, sakin veya normal reaksiyonlara sahipler. Kim bilir, belki zamanla birçok duygusal reaksiyon gösterebilirler!

Moflin Dış Görünüşü

Ürünlerin, küçük bir tavşanı andırdığını söyleyebiliriz. Hatta kendilerinin, Star Trek dizisinde tüm uzay gemisini saran sevimli Tribbles’ları andırdığı da gözümüzden kaçmıyor. Hatırlayamayan Star Trek hayranları için Tribbles’lar:

Kendilerinin sevimli olduğu kadar hijyenik robotlar olduğunu belirtelim 😊 Çıkartılabilir kürkleri ile onları, kolayca temizleyebilirsiniz. Ayrıca, gümüş ve kahverengi seçenekleri ile ürününüzün rengini siz belirleyebilirsiniz!

Bu sevimli robot, kendisine ait olan ve yuvaya benzeyen küçük bir ünitede şarj edilebiliyor. Bu ünitenin fazla büyük olmadığını ve estetik gözüktüğünü belirtelim.

Daha önceden robotun satışının bahar-yaz aylarında olacağı belirtilmişti ancak, ürünün fiyatı hakkında bir açıklama yapılmamıştı.

Merak eden okurlarımız için Moflin’in geliştiricisi olan Vanguard Industries tarafından yayınlanan tanıtıcı video:

Robot hakkında ve Vanguard Industries hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

CRISPR :Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Mi Oluyor?

Güney Işıkları Da Var mı?

Güneş Gözlüğü ve Kulaklığın Birleşimi: BOSS FRAMES

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.