NVIDIA, Yapay Zeka İle Karını Uçurdu

6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

NVIDIA, 2023’ün ikinci çeyreği ile ilgili mali raporunu paylaştı. Mali rapora göre şirket hem karını hem de gelirini rekora ulaştırmış durumda.

 

GPU ve ekran kartı sektöründe dünya markası olan NVIDIA yayınladığı raprorda tarihi bir dönem yaşıyor durumda. Şirket hem karını hem de gelirini rekor seviyeye taşımış durumda.  Şirket yayınladığı raporda 13,51 milyar dolar para kazanmış durumda. Bu rakam bir önceki yılın aynı zamanına göre yüzde 101 daha fazla. Ayrıca gelirlerini de yüzde 88 artırmış durumda. NVIDIA tarafından yapılan açıklama, analistlerin beklentilerinin üstündeydi. Bu arada; açıklanan rakamların NVIDIA için rekor seviye durumunda.

NVIDIA, Yapay Zeka İle Karını Uçurdu

NVIDIA bu rekorların ardından da şirketin karlılığını benzersiz bir durumda artırmış halde. Şirket kârlılığı çeyrek bazda yüzde 203, yıllık bazda ise yüzde 843 artarak, 6,2 milyar dolar oldu. Şirketin hisse senedi başına karı geçen yıl 0,26 dolarken şu anda 2,48 dolara yükselmiş halde.

NVIDIA bu başarısının küresel PC pazarının daralması eğilimindeyken yapması da bir hayli şaşırtıcı gözüküyor ancak işin arka planı veri merkezleri sayesinde bu kar oranlarının gelmesi. Öyle ki NVIDIA’nın veri merkezi çalışmalarından elde ettiği gelir yüzde 170’in üstünde artarak, 10,32 milyar oldu. Yapay zekâ teknolojileri için kritik önem arz eden veri merkezleri, NVIDIA’nın lehine bir durum sağlıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.