Netflix, Spotify’ın Kurulma Hikayesinin Anlatılacağı Dizi Üzerinde Çalışıyor!

Netflix’den, Spotify’ın girişim ve kurulma hikayesinin anlatılacağı “Untitled Spotify Drama” başlıklı yeni bir yapım geliyor. Listelenmeye başlanan yapım, Spotify Untold adlı kitaptan esinlenmiş.

Dizi ve film yayın platformu Netflix, İsveç merkezli Spotify’ın kurulma hikayesinin anlatıldığı bir proje üzerinde çalışıyor. Detayları belli olmaya başlayan ve platform üzerinde listelenmeye başlanan dizinin, 2022 yılında yayınlanması planlanıyor.

Untitled Spotify Drama, 6 bölümden oluşması planlanıyor. Üzerinde çalışılmaya devam edilen yapımda Spotify’ın kurulması, bu süreçte karşılaşılan zorluklar ve şirketin bugünlere gelmesi işlenecek. Şirketin hikayesini ekranda izlememize olanak sağlayacak olan bu yapım, Sven Carlsson ve Jonas Leijonhufvud tarafından kaleme alınan “Spotify Untold” (Spotify Untold: How a Small Swedish Start-Up Changed Music Forever) isimli kitaptan esinlenilmiş. Kitapta, şirketin kurucuları olan Daniel Ek ve Martin Lorentzon’ın Spotify’ı nasıl kurdukları, karşılaştıkları engeller ve zorluklardan bahsediyor.

Netflix’in Spotify’ın Kurulma Hikayesini Anlatacağı Yapımın Detayları

Dizinin şu anda, Netflix üzerinde listelenmeye başladığının ancak, yayınlanma tarihinin 2022 yılı olarak planlandığından bahsetmiştik. Netflix’de dizinin adını yazarak incelemek istediğimizde, 2022 yılını belirttiklerini görebiliriz. Ayrıca, dizinin açıklama kısmında şu cümle ile karşılaşacaksınız: “Girişimci Daniel Ek ve finansal ortağı Martin Lorentzon’un Spotify’ı kurarak müzik sektöründe gerçekleştirdiği devrimin perde arkasına göz atın.”

Dizinin oyuncu kadrosunun da netleşmeye başlamasıyla Edvin Endre, Daniel Ek’i ve Christian Hillborg ise Martin Lorentzon’ı canlandıracağı biliniyor. Ek olarak; Gizem Erdoğan, Petra Hansson’ı ve Ulf Stenberg, Per Sundin’i canlandırıyor olacak.

Yönetmenliğini Per-Olav Sørensen’ın üstelendiği dizinin, senaryosunu ise Christian Spurrier kaleme alıyor.

Altı bölümden oluşması ve 2022 yılında yayınlanması planlanan mini dizinin, şu anda herhangi bir fragmanı bulunmuyor.

 

Spotify Hakkında Diğer Yazılarımız İçin:

Online müzik dinleme platformunun bir iş birliğiyle, Storytel ile sesli kitap kataloğu sunacağını “Spotify, Storytel İş Birliğiyle Sesli Kitap Kataloğu Sunuyor!” adlı yazımızda paylaşmıştık. Ayrıca, platformun Kurucularından Daniel Ek’in ilham verici hayat hikayesine “Spotify’ın Kurucularından, Daniel Ek” adlı yazımızla ulaşırken; bu konuda bilgini test etmek isterseniz “Spotify’ın Kurucularından Daniel Ek’i Ne Kadar Tanıyorsun?” başlıklı testimize de göz atabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız:

Elon Musk Altcoin Peşinde

Facebook Oyun Stüdyosu BigBox VR’ı Satın Aldı!

Google Workspace Çalışma Alanı Hizmetini Herkese Açıyor

Amazon Türkiye, Pazar Günü Teslimat Hizmetine 4 Şehir Daha Ekliyor!

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.