/

Nasıl Girişken Olunur?

Girişken
Girişken
Girişken olmamak ve İçe dönük bir kişi olmak yanlıştır gibi bir algı oluşturmak doğru olmaz ama dışa dönük insanların aksine sahip olduğunuz sosyal huzursuzluk, bazı fırsatları kaçırmanıza sebep olabilir. Öncelikle bir risk almaya ve dışarı çıkıp yeni insanlarla tanışmaya istekli olmalısınız. Birçok kişiyle konuşmaya çalışsanız bile herkesin sizle konuşmak istemeyeceğini bilmeli ve reddedilmeye açık olmanız gerekir. Bu durumu kişisel olarak algılamanıza gerek yok. Bazıları sizin gibi çekingen olabilir veya zor zamanlardan geçiyor olabilir.

Kendinizi Tanıyın

Girişken olabilmek için kendinizi iyi tanımanız gerekir. Bu, sizi etkileyen faktörleri, ihtiyacınız olanları ve hedeflerinizi anlamanızı sağlar. Sürekli olarak kendinizle ilgili olumsuz düşünceler besliyorsanız veya başka insanların sizi sevmeyeceğini düşünüyorsanız eğer karşınızdaki kişilerinde kusursuz olmadığını kendinize hatırlatmanız gerekiyor. Hepimiz insanız ve birçok konuda kusurlarımız olabilir ama bu durumu kendimize dert edinirsek diğer taraftan birçok fırsat için kendimize ket vurmuş oluruz. Öte yandan hedeflerimizi iyi bilmeliyiz çünkü ne zaman, nerede ve nasıl olmamız gerektiğini hedeflerimiz ile belirleriz. Eğer hedeflerimizin farkında değilsek farkında olmadan istemediğimiz yerlerde bulunur ve sonucunda huzursuzluk ile bir daha aynı yerde bulunmamak isteriz. Bu durumda bizi asosyal bir birey haline getirir.

İletişim Becerilerinizi Geliştirin

Etkili iletişim kurmak, insanlarla doğru ilişki kurmak ve fikirlerinizi paylaşmak için önemlidir. Peki geliştirmek için neler yapmalıyız? Hislerinizi açık bir şekilde karşı tarafa iletmeniz gerekir. Bunun için mimiklerinizi ve ellerinizi daha etkili kullanmanın karşı tarafı daha çok etkileyeceğini unutmamalısınız. Ayrıca ses tonunuzu iyi ayarlayarak duyguları karşı tarafa geçirmek hem kendi özgüveninizi artırır hem de karşı tarafın size olan bakış açısını pozitif yönde değiştirmenizi sağlar. Konuşmalarınızda tutarsızlıktan kaçınmalı ve konu hakkında örnekler verip olay akışı oluşturmanız karşı tarafın güvenini kazanmanız için önemlidir.

Girişken bir konuşmacı olmanın en güzel yolu da iyi bir dinleyici olmaktır. Karşıdaki kişiyi ne kadar iyi dinlersek konu hakkındaki düşüncelerimizi de o kadar iyi ve net verebiliriz. Ama dinlerken sabırlı olmaktan kaçınmamalısınız. Karşıdaki kişinin hemen karşılık veremeyeceğini bilmek gerekir. Oluşan bir sessizlik kişinin sizden hoşlanmadığını veya konuşmak istemediğini göstermez ve bu durumda sizi konuşmaktan vazgeçirmemeli.

Girişken Olmak
Girişken Olmak

Fırsatları Değerlendirin

Girişken insanlar, fırsatları görür ve onları değerlendirirler. Açık fikirli ve yenilikçi olun ve fırsatları kaçırmamak için hazır olun. Bulunduğunuz ortamdaki her bir kişi sizler için herhangi bir konuda potansiyel fırsattır. Sizlerde insanlarla konuşup fırsatların içinde bulunduktan sonra fırsat, sizin için mantıklı ise risk almalı ve adım atmalısınız. Günün sonunda pişman olmamalı ve sonucu ne olursa olsun denedim demeyi kendinize amaç edinmelisiniz.

Grup Etkinliklerine Katılın

Grup etkinlikleri, girişken bir birey olmak için vazgeçilmez bir ortamdır. Bu gibi etkinlikler, insanlarla ilişki kurmanıza ve fikirlerinizi paylaşmanıza imkân verir. Bu bir kulüp etkinliği veya ilgi alanlarınızın ortak olduğu bir topluluk gezisi olabilir. Ortak ilgi alanlarına sahip insanlarla aynı ortamda olmak, kendinizi daha rahat hissetmenizi ve anın tadını çıkarmanızı sağlar. Ayrıca sizin insanları daha yakından gözlemlemenize ve kendinizi rahat bir şekilde geliştirmenize olanak sağlar.

Grup Etkinlikleri
Grup Etkinlikleri

Negatif İnsanlardan Uzak Durun

Hayatımızda bizleri eleştiren ve bizlere negatif enerji baskılayan insanlardan uzak durmalısınız. Hepimiz hayat içerisinde tekiz ve kendi hayallerimizin yolunda ilerlemekteyiz. Bu yolda hayatımıza birçok insan girecektir de çıkacaktır da bu yüzden kimsenin hayatınızda kalıcı olduğunu düşünmeyin ve size iyi gelmeyen insanları hayatınızdan çıkarın. Haklı olduğunuzdan emin olduğunuz konularda kendinizi savunmaktan çekinmeyin. Eğer ki kendinizi savunamaz iseniz hem karşıdaki kişinin amacına ulaşmasına olanak sağlamış olursunuz hem de dış dünyada olan birçok güzelliğe gözlerinizi kapatır hale gelirsiniz. Girişken bir birey olma yolunda böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #KişiselGelişim Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.