Nasdaq Coinbase Hisseleri Üzerine Çalışıyor

Teknoloji borsa devi Nasdaq, Coinbase hissesi için opsiyon işlemlerini başlatarak, opsiyon sözleşmelerini listeleyecek.

New York merkezli teknoloji borsası Nasdaq temsilcisi Pazartesi günü Reuters’la söyleşi gerçekleştirdi. Temsilcinin dediklerine göre, Nasdaq Coinbase hissesi için opsiyon işlemlerini başlatacak. Başlatma ile opsiyon sözleşmelerinin listeleneceğini belirtti. Salı günü listelemelerin başlaması bekleniyor.

Peki hisse senedi opsiyonları nedir; hisse senedi opsiyonları, traderlara bir hisse senedini anlaştıkları bir fiyat ve tarih aralığında alma ya da satma hakkına sahip olur. Tabii ki bu işlemlerinin zorunlu olmadığı bir opsiyona da sahipsiniz. Ayrıca hisse senetleriyle ilgili iki tür seçeneğe de sahipsiniz. İlk seçenek, hissenin düşeceğini düşündüğünüz zaman put opsiyonunu devreye sokabilirsiniz. Diğer seçenek ise, hissenin yükseleceğini düşündüğünüzde call opsiyonuna sahipsiniz.

Opsiyon işlemlerinin güzel yanlarında da bahsetmek gerekir. Opsiyon işlemleri, kaldıraç imkanı sunduğu için kar fırsatlarına sahip olabiliyorsunuz. En risksiz işlem gerçekleştirme hakkına sahip olabiliyorsunuz.

Nasdaq’ı ilk kez duyanlar içinde kısaca özetleyebiliriz. National Association of Securities Dealers Automated Quotations (Nasdaq), resmi bir düzenleyiciye sahip olmayan ve tezgah üstü piyasalarda(OTC) işlem gören menkul kıymetler üzerinden alım-satım fiyatlarını görebildiğiniz teknoloji borsasıdır. Nasdaq, Dünya’nın teknoloji borsası olarak kabul edilir. Nasdaq 1971 yılından itibaren menkul kıymetler borsasında faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Amerika merkezli  dünyanın en büyük 100 şirketi de yer alıyor. Apple, Google, Netflix, Amazon, Tesla, Microsoft, Facebook ve Twitter gibi büyük şirketlerin, hisse senetlerinin işlem gördüğü borsadır. Nasdaq ilginizi çektiyse web-sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Çin Merkez Bankası Bitcoin İçin Büyük Düşünüyor

Apple Nisan 2021 Ürün Tanıtımı

Teknoloji Devi Microsoft, Malezya’da İlk Veri Merkezleri Bölgesini Kurmak İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak!

Trendyol Aldığı 330 Milyon Dolar Yatırımla Türkiye’nin En Değerli Şirketi Oldu!

Sosyal Medya Hesaplarımız

Instagram

Twitter

LinkedIn

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.