Mictic Sizi Bir Vücut Müzisyenine Dönüştürmeyi Hedefliyor

Merkezi İsviçre olan Mictic sizi bir “vücut müzisyeni” haline getirmeyi hedefliyor.

Mictic tarafından tasarlanan bu bileklik,  vücut hareketlerine göre sesler üreten ve bunları gerçek zamanlı olarak akıllı telefonlara veya tabletlere aktaran bir bileklik olarak piyasaya sunuldu. Bilekliğin kendisi herhangi bir ses üretmemekle birlikte sadece bir kontrolör görevi görüyor ve sesler akıllı cihazlarda bir uygulamaya yansıtılıyor. İlk açıklamalara göre uygulama iOS 8.0 ve üstü ile Android 4.0 ve üstüne hizmet veriyor ve tahmin edilebileceği üzere Bluetooth üzerinden çalışıyor. Ayrıca pillerin yaklaşık dört saatlik bir çalışma kapasitesi var. USB ile şarj etmek ise 30 dakika sürmektedir.

Bir akıllı telefon / tablete aynı anda dört bileklikle bağlanabilirsiniz  böylece teorik olarak dört arkadaş birlikte müzik çalabilir. Söz konusu hoparlör veya kulaklık gibi başka Bluetooth cihazları varsa, gecikme yaşanması çok olası. Akıllı cihazınıza ve konumunuza bağlı olarak, ondan yedi metre kadar uzağa hareket edebilirsiniz.

Aklınızda büyük ihtimalle kola takılan bir bileklik gelmiş olsa da Mictic’i ayak bileklerinize de takabilirsiniz.

Ayrıca geliştiriciler eğlencenin dozunu en üst seviyede tutmayı amaçlamış olacaklar ki sadece tipik enstrümanlar değil aynı zamanda ışın kılıcı ve robot sesleri gibi çok çeşitli sesleri de entegre etmişler.

 

Kurucu ve genel müdür Rolf Hellat şunları söylüyor:

“Herkesin sezgisel olarak ve vücut hareketi yoluyla kendi müziğini yaratabileceği bir enstrüman geliştirmek istedim. Herkes kendi hareketinin yarattığı sesleri duyma fırsatına sahip olmalıdır. ”

Mictic AG CEO’su Mershad Javan ise düşüncelerini şu şekilde aktarıyor:

“Mictic, inanılmaz bir deneyim yaratmak için İsviçre yaratıcılığını, tasarımını ve hassasiyetini kullandı” “Şimdi bu teknolojiyi Los Angeles’ın sanatçıları ve etkileyicileriyle bir araya getirmenin ve büyük teknoloji iş ortaklarıyla devam eden tartışmalarımız için bir temel oluşturmanın zamanı geldi.”

Son olarak tasarlanan bu olağanüstü bileklikten  bu kadar bahsetmişken Mictic AG hakkında da birkaç bilgi vermek istiyoruz:

Mictic AG, 2018 yılında Rolf Hellat tarafından Zürih’te kurulan ve hızla büyüyen bir girişimdir. Şirket, insanların müzikle etkileşim şeklini derinden değiştiren yollarla teknolojiyi kullanarak yenilikçi müzik deneyimleri geliştirmeyi hedefliyor. Daha fazla bilgi almak ve bir sonraki müzikal devrimin parçası olmak için mictic.com adresini ziyaret edin.

İlham Almaya Devam Edin

Tutkunlarına, Çizgi Filmlerin İçerisinden Klasik Muzik

KOLYE KULAKLIK: JADE CULTURE EARPHONE JUE 20

Moflin: Öğrenebilen ve Tepki Verebilen Evcil Robot

CRISPR: Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Mi Oluyor?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.