Microsoft Türkiye’de Casus Yazılımı Durdurdu

Microsoft, Türkiye’deki politikacı, gazeteci, akademisyen v aktivistlere karşı geliştirilen casus yazılımı durduklarını açıkladı.

New Mexico, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz dönemde Citizen Lab güvenlik şirketiyle iş birliği gerçekleştirmişti. Bu iş birliğinin amacı ise kötü amaçlı yazılım kullanımını engellemekti. Ancak bu yazılımın politikacı, gazeteci, akademisyen ve aktivistlere karşı geliştirilen casus yazılım olduğu tespit edildi.

Casus yazılımın amacı ise politikacı, gazeteci, akademisyen ve aktivistleri takip etmekti. Ayrıca Uluslararası Af Örgütü ve Black Lives Matter gibi toplum için önemli olan toplulukların internet sitelerine sızıyorlar. Bu sayede toplulukların sonraki hamlelerini bilmiş olacaklardı. Peki bu yazılım kim tarafından geliştirildi ve kimler kullandı?

İsrail’de Candiru isimli hacker grubu tarafından geliştirilen casus  yazılım, Türkiye dahil 10 ülkede saldırı amacıyla kullanıldı. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre; İsrail, Filistin, Birleşik Krallık, İspanya, Türkiye, İran, Ermenistan, Yemen, Lübnan ve Singapur bulunuyor. Ancak bu yazılımdan kaç bin kişinin etkilendiği henüz açıklanmadı. Ayrıca iddiaya göre Candiru’nun yazılım için  16 milyon eurodan başlayan fiyatlar teklif ediyormuş.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Ziraat Bankası Müşterileri Mobil Uygulamaya Erişemiyor!

e-Gönüllü ile Küresel Amaçlar 6/17 “Temiz Su ve Sanitasyon”

TikTok’a Rakip Olabilecek YouTube Shorts Ülkemizde Kullanıma Sunuluyor!

Binance, İtalya’da Yasaklandı!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.