MetaGündem: 25 Aralık

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Arjantin Futbol Federasyonu, Upland ile Metaverse’e Giriyor

Arjantin’in 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki zaferinin ardından, Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), metaverse platformu Upland ile işbirliği içinde metaverse’e giriyor.

İşbirliğine uygun olarak, Arjantin’in profesyonel futbol ligi olan Liga Profesional de Fútbol (LPF), AFA tarafından Upland’ın metaverse platformuna entegre edilecek.

AFA ve Upland arasındaki anlaşma, Arjantin futboluyla ilgili takımlar, kulüpler, oyuncular, biletler, maçın önemli anları, tarihi anlar vb. gibi bir dizi dijital koleksiyon veya NFT’yi de içerecek.

meta

Twitter Kripto’nun Sonu Mu?

Twitter, kripto para dünyasındaki varlığını büyütmek için önemli bir adım atarak blok zinciri teknolojisi, NFT ve bitcoin gibi kripto para birimlerini kullanmaya yönelik yeni yollar geliştirmek için Twitter Crypto adı verilen bir birim kurmuştu.

Elon Musk’ın Twitter’daki tartışmalı liderliği, milyonlarca kullanıcının Twitter’dan ayrılması, platformu ciddi bir şekilde tehdit edebilir.

Bu hafta Insider Intelligence, Twitter’ın önümüzdeki iki yıl içinde 30 milyon kullanıcı kaybedeceğini tahmin etti . Bu, aktif kullanıcı tabanının yaklaşık %10’u ve platformda kalması beklenenlerin birçoğunun nispeten aktif olmadığı veya bot olduğu göz önüne alındığında, gerçek insan etkileşimi üzerindeki etkisi büyük olabilir.

meta

Warner Bros, Game of Thrones NFT’lerini Ocak Ayında Başlatacak

Kasım ayında, Warner Bros , “Game of Thrones: Build Your Realm” NFT deneyiminin tasarımını, geliştirilmesini ve üretimini öngören 3D içerik şirketi Daz 3D ile Nifty’s’de ‘Game of Thrones’ NFT’lerinin lansmanını duyurdu.

Son bilgilere göre, Hero Box NFT’lerinin ön satışı 10 Ocak 08:00’de ve genel satış 10 Ocak 12:00’de yapılacak. Westeros’un Kuzey bölgelerinden avatarlar ve dijital koleksiyon öğeleri Hero Box’a dahil edilecek.

Ön satış sırasında, Nifty’nin hesabı başına bir kutu limit olarak olmak üzere toplam 3450 Seri 1 Kahraman Kutusu mevcut olacak. Nifty’nin hesabı başına maksimum olarak iki kutu daha olmak üzere 1500 Kahraman Kutusu daha halka açık satışa sunulacak. 

meta

Mercedes-Benz, Metaverse ve NFT ile İlgili Ticari Marka Başvurusu Yaptı

Mercedes-Benz, Mercedes-Benz, Mercedes, S-Class, G-Class ve Maybach için ticari marka başvurusunda bulundu. Dosyalara göre Mercedes-Benz, NFT’ler, sanal giysi ve ürünler, sanal araç parçaları, finansal hizmetler, kripto para ticareti ve çok daha fazlasını piyasaya sürmeyi planlıyor.

meta

National Geographic, NFT Çıkışını Snowcrash ile Yapıyor

National Geographic, NFT çıkışını bir web3 stüdyosu ve NFT platformu olan Snowcrash ile yaptı. İlk NFT koleksiyonu olan “GM: Daybreak Around the World”, National Geographic’in 135. yıl dönümünü kutluyor.

Bu Nat Geo Genesis NFT koleksiyonu, dünyanın dört bir yanından gün doğumunu yakalayan 16 tanınmış National Geographic fotoğrafçı ve dijital sanatçıları içeriyor.

Büyüleyici NFT’ler, fotoğrafçıların benzersiz hikayelerini anlatmaları için bir ortam görevi görüyor. Koleksiyon, 17 Ocak 2023’te piyasaya sürülmesi planlanan toplam 1888 NFT içeriyor.

meta

Amazon’nun, Yeni Belgesel Dizisi ‘NFTMe’

Teknoloji devi Amazon, sanatçıları, koleksiyonerleri ve endüstri profesyonellerini NFT’lerle deneyimlerini ve bunun günlük yaşamlarını nasıl olumlu yönde değiştirdiğini paylaşan yeni NFTMe belgesel serisini başlatıyor.

NFTMe şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta Amazon Prime’da mevcut ve dizi, 2023’te dünya çapında diğer yayıncıları da kapsayacak şekilde genişleyecek.

Yapımı 2019’da başlayan NFTMe belgesel dizisi, Tech Talk Media’nın CEO’su ve Kurucu Ortağı olan ödüllü yönetmen Jonny Caplan tarafından yaratıldı.

Tech Talk belgesel hakkında şunları söyledi: “NFTMe, NFT’ler hakkında net, anlaşılır ve etkili bir şekilde bilgi için varsayılan başvuru noktası sağlayarak NFT’lerin MTV’si olmayı amaçlıyor ve izleyicilerin Web’deki terminoloji, çeşitlilik ve fırsatların bolluğunu özümsemelerini sağlıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.