Meta Uygulamalarında ChatGPT Esintileri

8 Mart Çarşamba Neler Oldu? 📢
Meta
Meta

Yakın zamanda maharetleriyle dünya çapında oldukça büyük ilgi toplayan OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka robotu ChatGPT’den sonra Meta da uygulamalarına yapay zekayı katmaya hazırlanıyor. Yeni gelen bilgiler doğrultusunda Whatsapp ve Facebook Messenger da tıpkı ChatGPT ve Bing AI uygulamalarında olduğu gibi yapay zekaya sahip olacak.

Kullanıcılarına bu alanda benzersiz bir deneyim sunmak isteyen Zuckerberg’in kuracağı ekibi eski Apple yöneticisinin yönetmesi bekleniyor. Mark Zuckerberg yapay zeka yarışında bulunduğumuz zamanın ötesinde olabilecek seviyede deneyimler yaşatmak istiyor. Bu kişilikler Facebook’un WhatsApp ve Messenger gibi sohbet uygulamalarının yanı sıra Instagram gibi fotoğraf uygulamalarına ve ‘video ve çok mod odaklı deneyimlere’ yerleştirilecek. Ayrıca Zuckerberg, “insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka kişilikleri” oluşturarak üst düzey yarar sağlamak istediklerini söylüyor. Yapay zeka alanındaki çalışmaları destekleyen Meta’nın CEO’su, yapılacak olan her yapay zeka çalışmasının halka sunulmadan önce çok fazla temel üzerinde gerekli testlerin yapılması konusunda ekibine uyarlarda bulundu.

Meta
Meta

Zuckerberg, bu kullanıcı deneyimlerinin gerçek hayatta nasıl olacağı hakkında çok fazla ayrıntı paylaşmadı ve gerçekten etkileyici bir şey oluşturmadan önce ‘yapılması gereken çok fazla temel çalışma’ olduğunu kabul etti.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.