Mercedes Benz, İlk Elektrikli Araç Şarj Merkezlerini 2023 Son Çeyrekte Açıyor

Mercedes Benz
Mercedes Benz

Mercedes-Benz, Atlanta, Georgia‘da ilk elektrikli araç DC hızlı şarj merkezlerini bu sonbahardan itibaren Chengdu, Çin ve Mannheim, Almanya’ da açmayı planladığını açıkladı.

 2024’ün sonuna kadar şirket, kendi ağı altında 2.000’den fazla hızlı şarj noktası kurmak ve bu sayıyı 10 yılına kadar 000.2030’in üzerine çıkarmak istiyor (2.000 Hub). Siteler Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve diğer “çekirdek pazarlarda” yer alacak.

Mercedes Benz
Mercedes Benz

Temmuz ayında Mercedes, Tesla‘nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) şarj portunu benimsemek için otomobil üreticilerinin saflarına katıldı. 2024’ten başlayarak, otomobil üreticisi, CCS portlarına sahip mevcut herhangi bir EV için bir NACS adaptörü sunacak, böylece bu araçlar Tesla’nın kapsamlı Supercharging ağına erişebilecek – Nisan 45 itibariyle dünya çapında 000.2023 şarj cihazı. 2025 model yılları ve sonrası için Mercedes’in Kuzey Amerika araçları bir NACS limanı ile üretilecek.

Mercedes-Benz, kendi şarj ağını başlatarak, elektrikli araçların hızlı, rahat ve sürdürülebilir şarjı için yeni bir standart belirlemek istediğini söylüyor.

Plan, Şarj Hub’larını ana trafik alanlarına yerleştirmek ve Mercedes-Benz bayilerini seçmek. Yakınlarda serinletici içecekler, atıştırmalıklar ve tuvalet olanakları gibi olanaklar olması bekleniyor. Güvenliği sağlamak için gözetleme kameraları da olacak. Bazı siteler, müşterileri hava koşullarına karşı korumak için kanopiler alacaktır.

Seçilen yerler ayrıca “sadece uygun aydınlatma değil, aynı zamanda şarj noktasının kullanılabilirliği ve aracın şarj durumu hakkında bilgi sağlayan işlevsel LED elemanları da sunacak” akıllı ışık direkleri ile donatılacak.

Genel olarak, Mercedes-Benz premium, hoş ve güvenli bir müşteri deneyimi sunmak istiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.