Yapay Zeka Tabanlı SaaS Çözümleri Geliştiren Lumian, $3.2M Değerleme ile İlk Yatırımını Aldı

Lumian

Yapay Zeka analizleri sayesinde şirketlerin enerji verimliliğini artırarak maliyetlerini azaltan yerli girişim Lumian, DOMiNO Ventures ve stratejik yatırımcı İsmail Ferhat Özlü’den 3.2 Milyon dolar değerleme ile pre-seed yatırım aldı.

Batu Balkır ve Emre Birol tarafından Nisan 2023’te kurulan ve kısa sürede merkezini Amerika’ya taşıyan Lumian, sunduğu IoT tabanlı SaaS platformu ve özel geliştirilmiş yapay zeka teknolojisi aracılığıyla şirketlere enerji tedariği, fatura analizi ve enerji verimliliği konularında derinlemesine içgörüler sunmaktadır. Pakmaya, Tebplast-Rosti, Polmar, Balorman, Gençler Kablo, Başoğlu Kablo gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarına hizmet veren Lumian, kullanıcılarına kısa sürede dört kattan fazla yatırım getirisi sağlıyor.

Lumian, şirketlerin enerji tüketim alışkanlıklarını analiz ederek işletmeler için en uygun tarife seçeneklerini sunmaktadır. Böylelikle enerji tedarik sürecinden başlayarak her çeşit endüstriyel cihaz ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ile entegre olabilen girişim, SaaS tabanlı ve IoT destekli yazılımı sayesinde, tesislerin enerji tüketimlerinin etkin bir şekilde analiz edilmesini ve optimize edilmesini sağlamaktadır.

Lumian’ın geliştirdiği yazılım, herhangi bir donanım yatırımı maliyeti olmaksızın 5 dakikadan kısa sürede devreye alınabilmektedir. İşletmelere enerji tüketimlerini anlık olarak izleme, faturalarını analiz etme, doğrulama, tarife önerme, teşvik/regülasyon bildirimleri  ve raporlama gibi özellikleri ile uçtan uca bir enerji yönetim hizmeti sunmaktadır. Ayrıca, IoT (Nesnelerin İnterneti) yeteneklerine sahip olan yazılım, donanım yatırımı durumunda iş emri bazında her bir cihaz odağında takip imkanı da sağlamaktadır.

Türkiye ve Almanya’da hizmetlerine devam eden Lumian; DOMiNO Ventures ve enerji sektöründe faaliyet gösteren stratejik yatırımcı İsmail Ferhat Özlü’den aldığı yeni yatırım ile Türkiye’de ve global pazarda satış hacmini arttırmayı hedefliyor.

Lumian’ın kurucularından Batu Balkır:

“Alınan stratejik yatırım, Lumian’ın büyüme hedeflerini gerçekleştirmemizde kritik bir rol oynayacak. Enerji verimliliği konusundaki çözümlerimiz, endüstriyel tesislerden ticari işletmelere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak.”

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Ödüyo, Global Trust Ventures’tan 145 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.