18 Yaş Altı Küçüklerin Sömestir Tatilinde Katılabileceği Etkinlikler

Sömestir

Koca bir eğitim öğretim dönemini daha arkamızda bırakırken çocukların önünde eğlenceli vakit geçirmek istedikleri 2 haftalık kocaman bir tatil var. Eğlenmek çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için oldukça önemli ancak eğlenirken aynı zamanda yeni yetkinlikler kazanmak mümkün. Bu sömestir de çocuklarımız için hem eğlenebilecekleri hem de yeni yetenekler kazanabilecekleri birçok etkinlik devlet kurumları ve özel kuruluşlarda düzenleniyor.

Bu sömestir sanattan, müziğe, heykelcilikten, spora pek çok etkinlik özellikle İstanbul’un çocukları için pek çok farklı noktada düzenleniyor. Eğlenirken öğrenmenin en etkili yöntemlerden biri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz de bu sömestir çocuklarınızın hem eğlenip hem öğrenebileceği yeni yetkinlikler kazanabileceği etkinlikleri sizler için derledik.

İstanbul Modern’den Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu

Sömestir

İstanbul Modern yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenceli ve yaratıcı bir yarıyıl tatil programı hazırladı. 24 Ocak – 4 Şubat 2022 tarihleri arasında hafta içi her gün düzenlenecek Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu’ndaki Birleşen Figürler, Kakmalı Maskeler, Lekeler ve Çizgiler, Fotoğraftan Resme ve Birleşen Nesneler adlı atölye programları çocukları bekliyor.

Planetaryum Uzay Sinema Çadırı

Planetaryum Uzay Çadırında çocukları eğlenceli ve öğretici bir serüven bekliyor. Bu yolculukta çocuklar, Astronomi sunumları ile Güneş ve yıldızların hareketleri, Ay’ın evreleri, mevsimlerin değişimlerini incelerken aynı zamanda Gezegenler, Ay ve diğer gök cisimlerin yüzey özelliklerini de inceleyecekler. Bu sömestir tatili uzayda yaparak eğlenceli vakit geçirecekler.

İBB ÜCRETSİZ BİSİKLET EĞİTİMİ

Sömestirişim

İBB iştiraklerinden Metro İstanbul da Esenler ve Esenkent yerleşkelerinde, bisiklet eğitimi, ebru atölyesi, Masal Müzesi gezisi ve Haliç turu düzenleyecek. Etkinlik bilgilerine, Metro İstanbul şirketinin kurumsal web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

KEMERBURGAZ KENT ORMANINDA MACERA PARKI

Türkiye’nin en büyük açık hava aktivite alanı olan Kemerburgaz Kent Ormanı ise aktivite alanları ile çocukları bekliyor.

Ormanda düzenlenecek, “Yeni Bir Yaşam Sömestir Şenliği” ise kapılarını 28 Ocak Cuma günü açacak. 6 Şubat’a kadar haftanın her günü 10.30-18.30 saatleri arasında çocuklar, aileleriyle birlikte katılabilecekler.

İSTANBUL’DA KONSER VE ATÖLYE PROGAMI

Bu sömestir pek çok sanatçının bulunduğu konserler ve çocuklarımıza farklı bakış açıları kazandıracak atölye çalışmaları İBB tarafından düzenleniyor. Konser ve atölye tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye İBB’nin internet sitesi üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

STEM+A Hareketli Robot Atölyesi

Sömestir

“Steam” etkinliği olan Hareketli Robot atölyesinde çocuklar, sınırsız bir hayal gücü ile kendine özgün yürüyen ve dans eden paytak robotlar yaparlar ve yaşadıkları bu deneyimi evlerine taşıma fırsatı bulurlar. Atölye; “Devre tamamlama, denge-mühendislik, normal DC motor ile titreşim motoru yapma, ürün geliştirme” gibi ana kavramların kazanımlarının edinilmesine katkı sağlar.

Cubetto İle Kodlama Atölyesi

Sömestir

İstanbul Çocuk Festivali’ndeki yer alan bu atölye ile 6 yaş üstü çocuklar; Matematik bilgisi kazanır, mesafe ve konum hesaplaması yaparlar, açık uçlu oyun yoluyla özgüven kazanırlar, oyun onları takım olmaya ve birlikte çalışmaya yüreklendirir; mesafeleri, şekilleri ve değişik konumları tartışarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretirler.

Evde Gerçekleştirebileceğiniz projeler

21. Yüzyılın gerektirdiği kazanılması gereken yetkinlikleri daha çok teknoloji ve bilimle ilgili olan kısmı evinizde otururken de çocuğunuza aşılayabilirsiniz. Özellikle devlet kurumlarının internet siteleri üzerinde güvenilir kaynaklı pek çok projeyi evinize uyarlayarak çocuklarınızla beraber hem eğlenceli vakit geçirip hem de sömestir tatilini dolu dolu geçirebilirsiniz.

Bu etkinliklerin yanı sıra şehirden biraz uzaklaşmak, tiyatrolara gitmek, müze gezmek ve faydalı uğraşlarla uğraşmak hem çocukların hem de sizin tatili verimli bir şekilde geçirmesine olanak sağlar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Kişisel Gelişim Yazılarımız

6 Etkili Sunum Tekniği

Zamanınızı Verimli Kullanın; Pomodoro Tekniği

HAYIR DİYEBİLMENİN 6 YOLU

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.