Kripto Paraları Denetlemek İçin Özel Ekip Kuruldu

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tebdirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanana kararnameye göre, kripto para sağlayıcılarını denetlemek için özel ekip kuruldu. Bu kararın alınma nedeni ise, suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanın önlenmesine dair tedbir almaktır.

Bu yeni yönetmeliğe göre, kripto para paltformları da artık suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanın önlenmesi için alınan önlemlere dahil olacak. Yeni yönetmelik, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanın önlemesi için yükümlülükler, yükümlü kişiler, denetim, gümrük idaresinin koşulları gibi tedbirlere ilişkin esas ve usulları düzenliyor.

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tebdirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, mevzuatını okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yapılan değişiklik ve açıklama şu şekildedir:

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi 3941

01 Mayıs 2021 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 31471

Karar Sayısı: 3941

Ekli “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

30 Nisan 2021

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNE DAİR TEDBİRLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/12/2007 tarihli ve 2007/13012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tebdirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına (u) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (ü) ve (v) bentleri eklenmiştir.

“(ü) Kripto varlık hizmet sağlayıcılar.

(v) Tasarruf finansman şirketleri.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Peki hangi şirketler, MASAK denetimine girdi; Kripto para platformları ve faizsiz konut satışı yapan şirketler, bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler  bu kapsama girecektir. Ayrıca şirketlerin tutar fark etmeden şüpheli işlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirmekte yükümlüdür. Aynı zamanda kamu kuruluşları istenilen her belgeyi vermekte yükümlüdür.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Gemini ve Mastercard Ortaklığında Kripto Para Ödüllü Kredi Kartı Geliyor !

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 10 GENCİ ARANIYOR

2 Mayıs 2021 Sosyal Girişimcilik ve Dijitalleşme Zirvesi’ne Davetlisiniz!

Vivid Money, B Serisi Yatırım Turunda 73 Milyon Dolar Yeni Yatırım Aldı!

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.